yo9hrb Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 Iaca facui si eu ceva sa-mi acordez antenele (viitoare ). Un Z-match. Destul de simplu, dupa parerea mea, 2 CV-uri si 4 bobine (cuplate 2 cate 2).Poza: Link spre comentariu
yo3ihg Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 frumos lucrat, am facut si eu un z-match pt qrp.nemaivrand sa schimb mereu bobine, mi-a iesit acordul numai in 14mhz Link spre comentariu
ywar2 Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 Felicitari ptr ambele realizari si va urez sa acordati cit mai multe antene... Am si eu in lucru un z-match si cind il voi termina am sa atasez si eu pozele. Momentan este pe planseta in proportie de 70..80% si am de-a gata carcasa si un condensator variabil. Celalalt variabil astept sa il gasesc la tirgul de la Pitesti. Bobina nu pune probleme. Bafta tuturor !!! Link spre comentariu
yo6pir Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Si al meu e QRP si l-am bagat intr-o carcasa de sursa AT de PC. Schema am preluat-o de pe site-ul: http://www.xs4all.nl/~pa0fri/ATU/FRImat ... tcheng.htm. Link spre comentariu
BodoRF Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Simnakovi se pare ne-am sincronizat Al meu inca este in "probe".Vreau sa-i adaug un beculet telefonic care sa-mi indice acordul optim. Imi plac bobinele lui yo9hrb.Poate are rabdare si imi explica cum le-a construit.Am incercat si eu dar nu am reusit sa bag sarma prin regleta.Poate la el a fost mai usor, gaurile sunt destul de mari fata de diametrul sarmei. Link spre comentariu
Vizitator yo2cmh Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Simnakovi se pare ne-am sincronizat Al meu inca este in "probe".Vreau sa-i adaug un beculet telefonic care sa-mi indice acordul optim. Imi plac bobinele lui yo9hrb.Poate are rabdare si imi explica cum le-a construit.Am incercat si eu dar nu am reusit sa bag sarma prin regleta.Poate la el a fost mai usor, gaurile sunt destul de mari fata de diametrul sarmei. Salutare baieti! pt BodoRF-/e foarte simplu de facut bobinele pt Zmatch.Se gaureste plexicul dupa desen cu burghiu de diametru la diametrul sirmei folosite.Sirma se bobineaza pe un suport (o teava plastic) cu un diametru mai mic fata de de cella care vine bobina,se scoate de pe tub si se incepe introducerea usor gaura dupa gaura prin rasucire usoara prima se introduce bobina de diametru mai mic ,pe urma cea de cuplaj.Eu personal am folosit sirma pentru instalatii electrice,de 2 mm diametru,de pe care am scos izolatia de plastic. Link spre comentariu
Vizitator yo2cmh Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Simnakovi se pare ne-am sincronizat Al meu inca este in "probe".Vreau sa-i adaug un beculet telefonic care sa-mi indice acordul optim. Imi plac bobinele lui yo9hrb.Poate are rabdare si imi explica cum le-a construit.Am incercat si eu dar nu am reusit sa bag sarma prin regleta.Poate la el a fost mai usor, gaurile sunt destul de mari fata de diametrul sarmei. Salutare baieti! pt BodoRF-/e foarte simplu de facut bobinele pt Zmatch.Se gaureste plexicul dupa desen cu burghiu de diametru la diametrul sirmei folosite.Sirma se bobineaza pe un suport (o teava plastic) cu un diametru mai mic fata de de cella care vine bobina,se scoate de pe tub si se incepe introducerea usor gaura dupa gaura prin rasucire usoara prima se introduce bobina de diametru mai mic ,pe urma cea de cuplaj.Eu personal am folosit sirma pentru instalatii electrice,de 2 mm diametru,de pe care am scos izolatia de plastic. Link spre comentariu
yo6pir Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 BodoRF dupa ce finalizezi experimentul cu bec de acord, te rog posteaza aici rezultatul ca ma intereseaza si pe mine, deoarece nici eu nu am indicator SWR pe panou. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 este o punte simpla cu rezistoare, am testat si eu si merge foarte bine. Link spre comentariu
BodoRF Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Indicatorul de acord cu beculet functioneaza.Trebuie sa-l scot pe panou si nu am avut timp. Ai nevoie de un bec telefonic de 6-24V cuplat printr-o spira peste bobina z-matchului.Eu folosesc acum 24V/0.05A(testat intre 5-35W).Se poate inlocui cu un microapermetru dar imi place sa-l vad aprins in ritmul modulatiei Spira trebuie cuplata slab la capatul "rece"(dinspre masa) al bobinei.Reglez condensatoarele variabile pana obtin un maxim de iluminare.Din cate am masurat eu in acest punct am SWR minim(qso-urile au confirmat). De curand am finalizat MFJ259 home made si am facut cateva masuratori.Se pare ca pt acord optim trebuie umblat putin la pozitia prizei pt antena.Eu am facut masuratorile in banda de 14Mhz avand fiderul pe 75ohmi. Revin dupa ce termin reflectometrul HF cu PIC16F877 de pe FoxDelta...tocmai i-am gasit hexul @yo2cmh multumesc.O sa incerc. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 deci pt acord perfect trebuie ca becul sa lumineze la max, in schema pe care o am eu ledu trebuie sa fie stins la acord perfect (swr minim) Link spre comentariu
yo6pir Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Multumesc baieti, sunt foarte interesante ideile prezentate de voi si am sa le incerc si eu. 73! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum