Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Z-match

yo9hrb

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo3ihg

3

• yo6pir

3

• BodoRF

2

• yo9hrb

1

Top autori în acest subiect

Felicitari ptr ambele realizari si va urez sa acordati cit mai multe antene... Am si eu in lucru un z-match si cind il voi termina am sa atasez si eu pozele. Momentan este pe planseta in proportie de 70..80% si am de-a gata carcasa si un condensator variabil. Celalalt variabil astept sa il gasesc la tirgul de la Pitesti. Bobina nu pune probleme. Bafta tuturor !!!

Link spre comentariu

Simnakovi se pare ne-am sincronizat :rade:

Al meu inca este in "probe".Vreau sa-i adaug un beculet telefonic care sa-mi indice acordul optim.

Imi plac bobinele lui yo9hrb.Poate are rabdare si imi explica cum le-a construit.Am incercat si eu dar nu am reusit sa bag sarma prin regleta.Poate la el a fost mai usor, gaurile sunt destul de mari fata de diametrul sarmei.

Link spre comentariu
Vizitator yo2cmh

Al meu inca este in "probe".Vreau sa-i adaug un beculet telefonic care sa-mi indice acordul optim.

Imi plac bobinele lui yo9hrb.Poate are rabdare si imi explica cum le-a construit.Am incercat si eu dar nu am reusit sa bag sarma prin regleta.Poate la el a fost mai usor, gaurile sunt destul de mari fata de diametrul sarmei.

Salutare baieti! pt BodoRF-/e foarte simplu de facut bobinele pt Zmatch.Se gaureste plexicul dupa desen cu burghiu de diametru la diametrul sirmei folosite.Sirma se bobineaza pe un suport (o teava plastic) cu un diametru mai mic fata de de cel

la care vine bobina,se scoate de pe tub si se incepe introducerea usor gaura dupa gaura prin rasucire usoara prima se introduce bobina de diametru mai mic ,pe urma cea de cuplaj.Eu personal am folosit sirma pentru instalatii electrice,de 2 mm

diametru,de pe care am scos izolatia de plastic.

Link spre comentariu
Vizitator yo2cmh

Salutare baieti! pt BodoRF-/e foarte simplu de facut bobinele pt Zmatch.Se gaureste plexicul dupa desen cu burghiu de diametru la diametrul sirmei folosite.Sirma se bobineaza pe un suport (o teava plastic) cu un diametru mai mic fata de de cel

la care vine bobina,se scoate de pe tub si se incepe introducerea usor gaura dupa gaura prin rasucire usoara prima se introduce bobina de diametru mai mic ,pe urma cea de cuplaj.Eu personal am folosit sirma pentru instalatii electrice,de 2 mm

diametru,de pe care am scos izolatia de plastic.

Link spre comentariu

Indicatorul de acord cu beculet functioneaza.Trebuie sa-l scot pe panou si nu am avut timp.

Ai nevoie de un bec telefonic de 6-24V cuplat printr-o spira peste bobina z-matchului.Eu folosesc acum 24V/0.05A(testat intre 5-35W).Se poate inlocui cu un microapermetru dar imi place sa-l vad aprins in ritmul modulatiei :da

Spira trebuie cuplata slab la capatul "rece"(dinspre masa) al bobinei.Reglez condensatoarele variabile pana obtin un maxim de iluminare.Din cate am masurat eu in acest punct am SWR minim(qso-urile au confirmat).

De curand am finalizat MFJ259 home made si am facut cateva masuratori.Se pare ca pt acord optim trebuie umblat putin la pozitia prizei pt antena.Eu am facut masuratorile in banda de 14Mhz avand fiderul pe 75ohmi.

Revin dupa ce termin reflectometrul HF cu PIC16F877 de pe FoxDelta...tocmai i-am gasit hexul :freaza:

@yo2cmh multumesc.O sa incerc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări