palcu ion Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 dragul meu,electronica se face SI cu un aparat de masura,SI cu ceva stiinta,nu doar cu un trafo de la o statie dezafectata in vacanta si un KIT cu un TDA... Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 salutare, ca sa nu mai deschid un topic nou despre integratul asta (ca asa sunt 5-6) postez aici problema mea legata de acelasi integratkit-urile sunt cumparate si pana acum au mers bine dar de cand le-am montat in noua carcasa mi se incing in gol dar erau alimentate cu un singur traf inaintesunetul este curat, dezvolta o putere mare, dar fara semnal de intrare mi se-ncinge radiatorul ca si cum ar functiona la o putere marefiecare kit este alimentat din cate un trafo diferit, de 2x24 care redresati vin 2x35filtrajul la un traf este de 2x10.000uF, si la celalalt 2x6800 uF + 4x2200uFcand i-am facut testele erau conectate pe iesire boxe de 6 ohm si in gol se incingeau bine integratele fara semnalce sa fie ?later edit : acum cand am recitit postul mi-am reamintit ca amandoua capsulele de la tda sunt conectate la V- . Oare asta sa implice o problema?Aaaaa si integratele nu sunt izolate fata de radiator Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 Pentru Lorik : Banuiesc ca se incalzesc deoarece autooscileaza. Izoleaza radiatoarele capsulei integratelor de radiatorul de racire (am inteles ca este comun) . Verifica decuplarile pe barele de alimentare a celor doua integrate (conzii electrolitici de 1000-2200uF, respectiv nepolarizatii de 100-220nF). Tinind cont ca alimentarea o faci de la doua redresoare separate verifica sa nu ai pe undeva o bucla de masa (alimentarea sa fie facuta cu firele de + si - torsadate intr-e ele iar masa cu un fir de sectiune cit mai mare. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 Pentru Ovi_vl : traful de alimentare din AS15201 (2x15W de Tg .Mures) are in secundar 2 x 15-16Vca deci scoate 2 x 20V dupa filtraj, si nu vei obtine mai mult de 25W/4 ohm sinusoidali (curat, fara distorsiuni). Am facut precizarea de "sinusoidal" deoarece multi iau de "buna" valoarea din datasheet-uri care reprezinta in majoritatea cazurilor puterea maxima , cu distorsiuni mari , cum nu recomand nimanui sa asculte. Faptul ca nu-ti merge TDA-ul ar putea fi din cauza unor valori necorespunzatoare a unor piese sau din cauza unor greseli ale cablajului si nu in ultimul rind a unor legaturi necorespunzatoare cu celelalte module (de exemplu de alimentare). Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 1, 2009 Partajează Postat Iunie 1, 2009 multumesc remus de raspunsurieu m-am gandit ca imi face probleme deoarece V- fac legatura intre ele iar sursele de tensiune sunt diferiteo sa izolez capsulele la tda-uri, sa caut sa vad daca gasesc foita de mica potrivitadar presimt ca odata cu izolarea capsulelor se va rezolva Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 2, 2009 Partajează Postat Iunie 2, 2009 Poti folosi foita de mica de la tranzistori, integratele sa le prinzi cu ajutorul unei bare de metal peste invelisul negru al lor, asa se fixeaza foarte bine pe radiator, nu cu surub prin gaura pe care o au ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum