mikella Postat Iulie 4, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2009 si eu am aceeasi problema cu brumul si distorsiuni.eu am realizat montajul pe placuta cu tot ce trebuie la cati bani am dat pe piese atata treaba face.orcum o folosesc la casti si nu trebuie volum prea mare pentru asta. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 Daca ai brum atunci cind nu este aplicat semnal, poate proveni din :-trasee de masa facute aiurea sau bucle de masa.-tensiune de alimentare insuficient filtrata.-trasee de semnal neecranate (sau utilizarea unui cablu ecranat de proasta calitate) care trec prin apropierea transformatorului de retea.-etaje cu amplificari mari sau cu sensibilitate mare asezate in apropierea transformatorului si neecranate.-diode defecte in puntea redresoare. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 La mine condensatorul de pe ie?ire era pus invers ... îns? brumul nu era de acolo; s-a îmbun?t??it sim?itor rezultatul abia când am legat montajul la un acumulator - a?a cum b?nuiam, sursa de PC era o pocnitoare cu un zgomot nesim?it (probabil din cauza comuta?ie a la china ?i conzilor cât un dop de ?ampanie). Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 4, 2009 Partajează Postat Iulie 4, 2009 ?i conzilor cât un dop de ?ampanie Aia erau mari ! Am comandat pe net de 3300uF/120V -bineinteles chinezesti- si cind mi-au venit am vazut ca erau cit un dop de "ochii lui Dobrin" ! Link spre comentariu
mikella Postat Iulie 5, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2009 asa ma gandeam si eu ca ar fi din cauza alimentari.dar la ce volum am eu nevoie nici nu se simte asa ca al las in durerea lui Link spre comentariu
Vizitator Muratu Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 As vrea sa stiu daca se poate inlocuii tranzistorul Darlington TIP132 cu un BD901? http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... IP132.html http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... BD901.html Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 6, 2009 Partajează Postat Iulie 6, 2009 Dupa cum se vede si din datasheet-uri, amindoi sint NPN Darlington cu Uce=100V, Ic=8A , Pd=70W, capsula identica, cu aceasi identificare a pinilor si raspunsul e DA , se pot inlocui unul cu celalalt. Link spre comentariu
kog Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 am fost apsent ceva vreme, dar revin in forta cu o noua problema. Rand pe rand mi-au cedat placa video, ramii, placa de baza, chiar si floppy-ul. E iata ca a venit si randul monitorului. Problema sta asa: Am fost nevoit sa ma mut in alta camera din cauza unor lucrari. In camera asta este cu cateva grade mai cald si monitorului nu ii place. Tre sa specific ca are o varsta inaintata (14 ani). Din cauza temperaturii mari se incalzea foarte tare si la un moment dat se ingusta imaginea din lateral in partea de jos. In momentul ala il stingeam si il raceam cu ventilatorul, asta pana intr-o zi cand am iesit afara si cand m-am intors singurul lucru ce mai functiona la el era un releu care tot decupla scurtcircuitul :smt093. Vinovatul e un tranzistor GL7905(regulator de tensiune) care a cedat. Din data sheet nu am gasit echivalenti decat din familia sa ex GL7909. Gasesesc de comandat? Sunt scumpi? Am luat magazinele de piese online la rand si nimic, am avut mai mult no9roc pana si cu stk-ul ala. Mentionez ca nu imi permit alt monitor si chiar as vrea sa il repar pe asta Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Gasesti UA7905 pe mai multe seit-uri. Link spre comentariu
vio2007 Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 GL7905 este stabilizator integrat de -5V(minus) Cauta un echivalent ,de exemplu LM7905. http://www.tme.eu/ro/katalog/index.phtml?idp=119&f_szukaj=LM7905#search%3DLM7905 Link spre comentariu
kog Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 am vazut ca e cu gaura. Pot sa ii montez un radiator pentru a mai disipa din caldura? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 E chiar recomandat utilizarea unui mic radiator Link spre comentariu
kog Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 s-a incalzit asa tare ca s-a decalit metalul ala de pe spate :smt120 , totusi ni inteleg de ce nu a fost din fabrica instalat, langa el e un GL7805 si are un radiator baban. Abia astept sa-l montez Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 Ar fi bine daca ai verifica consumul pe bara de -5v dupa ce vei monta integratul. In functie de tipul care il achizitionezi, intra pe http://www.alldatasheet.com/ si verifica-i curentul maxim care il poate elibera pe iesire. Link spre comentariu
mikella Postat Iulie 18, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2009 ca sa nu mai deschid alt topic pun intrebarea aici daca nu va deranjeaza.vreau sa construiesc o bobina pentru un filtru audio sa zicem 50 mH .ce lungime trebuie sa aiba sarma si ce diametru? cum se calculeaza asta (mH) multumesc tuturor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum