Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalente tranzistori

Postări Recomandate

si eu am aceeasi problema cu brumul si distorsiuni.eu am realizat montajul pe placuta cu tot ce trebuie la cati bani am dat pe piese atata treaba face.orcum o folosesc la casti si nu trebuie volum prea mare pentru asta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

24

• remus68

14

• high_voltage_tm

5

• djlove

4

Top autori în acest subiect

Daca ai brum atunci cind nu este aplicat semnal, poate proveni din :-trasee de masa facute aiurea sau bucle de masa.-tensiune de alimentare insuficient filtrata.-trasee de semnal neecranate (sau utilizarea unui cablu ecranat de proasta calitate) care trec prin apropierea transformatorului de retea.-etaje cu amplificari mari sau cu sensibilitate mare asezate in apropierea transformatorului si neecranate.-diode defecte in puntea redresoare.

Link spre comentariu

La mine condensatorul de pe ie?ire era pus invers :ras: ... îns? brumul nu era de acolo; s-a îmbun?t??it sim?itor rezultatul abia când am legat montajul la un acumulator - a?a cum b?nuiam, sursa de PC era o pocnitoare cu un zgomot nesim?it (probabil din cauza comuta?ie a la china ?i conzilor cât un dop de ?ampanie).

Link spre comentariu

?i conzilor cât un dop de ?ampanie

:rade: Aia erau mari ! Am comandat pe net de 3300uF/120V -bineinteles chinezesti- si cind mi-au venit am vazut ca erau cit un dop de "ochii lui Dobrin" !
Link spre comentariu

Dupa cum se vede si din datasheet-uri, amindoi sint NPN Darlington cu Uce=100V, Ic=8A , Pd=70W, capsula identica, cu aceasi identificare a pinilor si raspunsul e DA , se pot inlocui unul cu celalalt.

Link spre comentariu

am fost apsent ceva vreme, dar revin in forta cu o noua problema. Rand pe rand mi-au cedat placa video, ramii, placa de baza, chiar si floppy-ul. E iata ca a venit si randul monitorului. Problema sta asa: Am fost nevoit sa ma mut in alta camera din cauza unor lucrari. In camera asta este cu cateva grade mai cald si monitorului nu ii place. Tre sa specific ca are o varsta inaintata (14 ani). Din cauza temperaturii mari se incalzea foarte tare si la un moment dat se ingusta imaginea din lateral in partea de jos. In momentul ala il stingeam si il raceam cu ventilatorul, asta pana intr-o zi cand am iesit afara si cand m-am intors singurul lucru ce mai functiona la el era un releu care tot decupla scurtcircuitul :smt093. Vinovatul e un tranzistor GL7905(regulator de tensiune) care a cedat. Din data sheet nu am gasit echivalenti decat din familia sa ex GL7909. Gasesesc de comandat? Sunt scumpi? Am luat magazinele de piese online la rand si nimic, am avut mai mult no9roc pana si cu stk-ul ala. Mentionez ca nu imi permit alt monitor si chiar as vrea sa il repar pe asta

Link spre comentariu

s-a incalzit asa tare ca s-a decalit metalul ala de pe spate :smt120 , totusi ni inteleg de ce nu a fost din fabrica instalat, langa el e un GL7805 si are un radiator baban. Abia astept sa-l montez

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

ca sa nu mai deschid alt topic pun intrebarea aici daca nu va deranjeaza.vreau sa construiesc o bobina pentru un filtru audio sa zicem 50 mH .ce lungime trebuie sa aiba sarma si ce diametru? cum se calculeaza asta (mH) multumesc tuturor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări