Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalente tranzistori

Postări Recomandate

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

24

• remus68

14

• high_voltage_tm

5

• djlove

4

Top autori în acest subiect

Toate cele 5 fire in primar? Inseamna ca are prize pentru mai multe tensiuni de alimentare. Verifica cu un ohmmetru intre care fire ai rezistenta cea mai mare si pune-o pe aia in priza sau alimenteaza secundarul la 6-12Vca din secundarul altui transformator si cu un voltmetru (pus pe tensiune alternativa) vezi intre care fire din primar ai tensiunea maxima.

Link spre comentariu

salutare tuturor.am pus amplificatorul la bateria masini si tot asa se aude cu ce am gresit?cand am cumparat condensatorii de 0.1microfarazi mia dat ala de 100 nanofarazi a zis ca aceeasi treaba face sa fie oare din cauza asta?am rezolvato cu transformatorul ala nu scoate 12 volti.aici in cipru tot ca la noi au tensiune la prize doar ca mai al treilea fir la inpamantare sau ce o fi

Link spre comentariu

0,1uF sau 100nF e aceeasi valoare !!! I-mi cer scuze, dar daca nu stii nici asta ar trebui sa studiezi putin inainte de a mai continua sa experimentezi ceva ! Fara suparare ! :speriat

Link spre comentariu

experimentand invata omul domnul remus.nu ma supar nui nimic daca sunt buni si condensatorii de 100n atunci de ce se aude prost cand dau mai tare?am verificat de mai multe ori si totul este asa cum arata pe schita :nas:

Link spre comentariu

am facut masuratorile de care ziceai domnule remus cu volumul la minim 12.22 volti,cu volumul atat cat sa se auda bine12.22 volti si cu volumul la maxim 12.20 volti.ami cer scuze ca am intarziat cu raspunsul dar nu am fost acasa.mii de scuze inca odata

Link spre comentariu

pai trebuie sa pui potentiometru pe intrarea amplifului,macar sa nu mai amplifice tot zgomotul placii de sunet :speriat . nu neaparat sa reglezi volumul de acolo,ci dai potentiometru la minim,volumul din pc la maxim si ridici volumul din potentiometru pana cand se aude naspa. apoi poti regla volumul din pc...si pe ce boxe il folosesti?n-ar fi rau sa pui poze,poze la greu(cu amplificatorul,cu transformatorul etc) ai scuti multe cuvinte si s-ar intelege mai exact :da

Link spre comentariu

In acest caz iese din discutie incapabilitatea sursei de a debita curent suficient. Din masuratorile (cu generator de semnal si osciloscop) care le-am facut atunci cind am experimentat TDA2003, pentru tensiunea de alimentare de 12V scoate 3,7Vef pe o sarccina de 4 ohmi, adica 3,5W perfect sinusoidali sau daca debiteaza pe o sarccina de 2 ohmi obtii putin peste 6W curati. Daca montajul e realizat corect inseamna ca functioneaza normal. Daca ai utilizat in reteaua de reactie negativa rezistentele de 220 ohmi/2,2 ohmi, la intrarea montajului trebuie aplicat un semnal de maxim 40mV pentru a nu supramodula intrarea iar un PC ofera mult mai mult la iesire. In serie cu rezistenta de 2,2 ohmi poti monta un semireglabil de 100 ohmi (initial cu valoarea minima) si prin actionarea cursorului, marind rezistenta, vei realiza o micsorare a amplificarii ceea ce va permite aplicarea unui semnal cu nivel mai mare. TDA2003 alimentet la 17V scoate 6W sinusoidali pe un difuzor de 4 ohmi, asa ca nu trebuie sa te astepti la o putere de iesire prea mare.

Link spre comentariu

din pacate nu pot pune poze momentan ca nu am camera sau ceva sa fac pozeeu am folosit tda 2005 nu 2003.am folosit mai multe boxesi acelasi rezultat.in legatura cu potentiometrul cum al montezpe intrare?nu ma astept la putere foarte mare orcat scoate sunt multumit.la ce camera am aici e destul si ampliful asta

Link spre comentariu

am pus potentiometru si se aude mai bine acum.daca dau tare se aude bine cateva secunde si dupa aia incepe sa se auda naspa iardar totusi merge mai bie ca inainte

Link spre comentariu

salutare tuturor.am pus amplificatorul la bateria masini si tot asa se aude cu ce am gresit?cand am cumparat condensatorii de 0.1microfarazi mia dat ala de 100 nanofarazi a zis ca aceeasi treaba face sa fie oare din cauza asta?am rezolvato cu transformatorul ala nu scoate 12 volti.aici in cipru tot ca la noi au tensiune la prize doar ca mai al treilea fir la inpamantare sau ce o fi

aha, e ca la americani, ai "230 de vol?i cu priz? la jumate", vorba unuia!! :rade:

trecând la problema ta... eu a? pune semireglabili înainte de poten?iometrul de volum, ?i dup? condensatorii de intrare...

sper c? intrarea e pe calapodul: semnal>condensator de intrare>potentiometru de volum>intrare integrat (sau amplificator)...

in cazul ?sta, înseriezi între condensatorul de intrare ?i intrarea poten?iometrului de volum un semireglabil. îl la?i ini?ial la valoare 0 (adic? trece tot semnalul de la pc), dai volumul la maximum, apoi m?re?ti progresiv valoarea semireglabilului pân? se aude bine. nu uita s? pui volumul maxim la pc... sau mai bine, f?r? nici un fel de semireglabile, tatoneaz? valoarea din mixerul pc-ului astfel încât la volum maxim din poten?iometru s? nu intre amplificatorul în distorsiuni!!!

bineîn?eles, va trebui s? re?ii valoarea pentru eventuale reinstal?ri ale SO!!!

o solu?ie elegant? ?i care î?i permite s? folose?ti amplificatorul cu orice surs? de semnal, e s? folose?ti un compresor de dinamic?... mai precis, un montaj care pentru o plaj? de, s? zicem 20 mV - 1,5 V vârf la vârf s? scoat? o tensiune de... ?tiu eu, vre-o 100 de mV, tot vârf la vârf...

chestia e c? dac? nu e f?cut corect, afecteaz? dinamica muzicii... la voce nu conteaz?, dar la muzic? se cam simte ?i dac? e?ti afon!!!

Link spre comentariu

o schema ceva ma puteti ajuta domnul mifty.sa inteleg ca pana la urma toata treaba asta e din cauza caintra prea mult semnal in amplif din calculator?

Link spre comentariu

@mifty- se complica prea mult treaba....ce am zis eu cu 1 singur potenstiometru echivaleaza reglarii greoaie cu semireglabil si mixerul din pciar compresorul de dinamica...totusi,sa mai invete intai niste electronica :nebunrau: si cel mai probabil sursa e de vina,tensiunea de alimentare ori e stabilizata,ori nu a fost masurata cum trebuiesi la 10W,doar nu bubuie geamurile(acum,depinde si de boxe)tda-ul l-ai pus pe radiator? sper ca da. cat de mult se incalzeste?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări