mikella Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 as vrea sa fac urmatoarea schema.cu ce as putea inlocui tranzistorii tip in caz ca nu gasesc exact de aia.momentan sunt in cipru si astia habar nu au ce piese le ceri.parca le ceri ozneuri zice ca nici nu exista asa ceva.a incercat cineva schema asta face ceva?merita munca si banii bagati?multumesc.imi pare rau dar nu pot pune imaginea sunt tranzistori tip142,tip41si respectivtip147 http://i41.tinypic.com/avpgko.jpg IN SFARSIT AM REUSIT SA PUN SI SCHEMA Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 E o schema foarte primitiva, eu spun ca nu merita realizata. Cauta la sectiunea amplificatoare o schema pe nevoiele tale, la care ii poti gasi si componentele acolo in Cipru.Multa bafta, Bogdan. Link spre comentariu
mikella Postat Aprilie 24, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2009 NU PRE MA ARUNC CU CAPUL INAINTE ASA TARE CA SUNT FOARTE INCEPATOR SI DACA O FAC PE ASTA SUNT MULTUMIT.ORCUM MERSI DE RASPUNS Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 Nu va merge decît cu modific?ri substan?iale, practic va rezulta o alt? schem?. A, ?i puterea real? e la jum?tate cît scrie acolo.Ai primit un sfat mai sus, de ce nu-l urmezi? Link spre comentariu
mikella Postat Aprilie 24, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2009 OK DACA SPUNETI VOI CARE CUNOASTETI! RECOMANDATIMI VA ROG O SKEMA CEVA CU CARE AS PUTEA SA INCEP.VA REAMINTESC CA SUNT INCEPATOR DAR MA PRIND REPEDE.MULTUMESC ps AS PREFERA SA LUCREZE CU 12 VOLTI CA AM LA INDEMANA TRANSFORMATOARE DE ASTEA Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 P?i alege o schem? cu un integrat, astea sînt u?or de f?cut ?i î?i exersezi îndemînarea cu ocazia asta, mai înve?i despre leg?turi, ecran?ri, surse, etc.P.S. Nu mai scrie cu majuscule, c? se d? ban pe aici ptr. asta. Link spre comentariu
mikella Postat Aprilie 24, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2009 am sa caut eu ceva ce mi se potriveste.multumesc pentru sfaturi sunteti de treaba Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 Pentru 12V, cauta pe google datasheet-urile urmatoarelor integrate, acolo ai schema lor: Tda 2003, tda 2005, tda 1557sau 1553, tda 1562. Acestea sunt cel mai usor de realizat, daca ai o sursa de tensiune simpla de 12V. Mai multe date despre ele le gasesti in datasheet, acolo iti spun si puterea lor, alege-ti unul care crezi ca e pe placul si bugetul tau, toate au un grad foarte redus de punere in functiune, daca esti putin atent si respecti schema.Mult succes. Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 3, 2009 Partajează Postat Mai 3, 2009 Mikella ! Nu voi fi deloc arogant cu tine vizavi de faptul ca esti incepator si nu stii prea multe si prin cele ce voi spune in continuare voi cauta sa te incurajez in realizarea proiectului tau. Schema propusa de tine este identica cu cele utilizate prin anii '80 de Marshall (un titan mondial in domeniu !) la modelele 300SH, M2199 si 2098JMP (acesta din urma de 100W/4ohmi cu alimentare la 40V si in loc de cele doua diode are un tranzistor montat in conexiune de superdioda si un generator de curent constant in locul celor doua rezistente de 3K3 si a condensatorului de 10uF/63V) si nu vad de ce sa nu functioneze. Raspunzindu-ti strict la intrebare i-ti comunic urmatoarele: 1-sint total impotriva utilizarii in etajul diferential de intrare a lui BC558 pentru ca are o tensiune de functionare foarte mica si recomand sa fie inlocuit cu BC556 sau BC256; 2-TIP41 il inlocuiesti cu BD139 sau BD137 cu un mic radiator de 5 cmp; 3-in locul perechii TIP142/TIP147 poti utiliza orice pereche complementara darlington de putere: 2N6284/2N6287, BD679A/BD680A, BD681/BD682, BD683/BD684; 4-cele doua diode le vei pune in contact termic cu radiatorul (atentie sa nu faci scurtcircuit la terminale) si intre ele monteaza un semireglabil de 250 ohmi (atentie sa fie de calitate si sa nu se intrerupa in timpul rotirii) cu ajutorul caruia sa reglezi curentul de mers in gol masurind cu un voltmetru o tensiune de 12-18mV (milivolti !) pe oricare din rezistentele de 0,33 ohmi; 5-inlocuieste rezistenta de 1k5 cu una de 2k2 in paralel cu un semireglabil multitura de 5K (regleaza inainte de montare ca sa aiba impreuna 1K5) si vei regla la punerea in functiune sa ai o tensiune continua cit mai mica pe difuzor de maxim 10mV(cu + sau -), preferabil zero. Daca e nevoie repeti cele doua regleje pina la stabilirea parametrilor optimi de functionare; 6-in paralel cu difuzorul poti monta o rezistenta de 10-22 ohmi/1W in serie cu un condensator de 100-220nF/250V - asta se numeste filtru Bucherot. Pentru inceput il poti alimenta cu +25V si -25V (deci un transformator cu un secundar de 2x18V) caz in care vei obtine 50W/4ohmi si nici tranzistoarele finale nu se vor incalzi excesiv. Nu-ti fa probleme in privinta puterii! Urechea este o jucarie cu o curba de raspuns logaritmica in ceea ce priveste nivelurile de auditie si pentru a auzi de doua ori mai tare decit la 50W va trebui sa asculti la 500W !!! Il poti realiza fara modificarile minore propuse de mine, dar ele ajuta la optimizarea parametrilor de functionare. Succes! Link spre comentariu
mikella Postat Mai 4, 2009 Autor Partajează Postat Mai 4, 2009 multumesc domnule remus am sa o incerc sa vad ce fac.am urmat sfatul celorlanti si am realizat un amplificator cu integrat tda2005.acum care poate sa ami spuna de ce se aude rau atunci cand dau mai tare.am luat semnal de intrare din calculator si daca dau volumul mai mult de 8%nu se mai aude cum trebuie.ce am gresit?am realizat schema aia de la datashet (low cost bridge amplifiier) astept pareri.multumesc tuturor ce se ofera sa ma ajute am uitat sa zic,ca folosesc un transformator de ala cu reglaj 1,5-12volti sa fie el de vina? Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 4, 2009 Partajează Postat Mai 4, 2009 Ca sa i-ti pot da un raspuns precis, nu cu variante "daca" si "daca" ... masoara tensiunea de alimentare a amplifului, deci la iesirea din alimentator, in trei situatii: 1-mai intii cu potentiometrul de volum la minim (sa nu se auda nimic); 2-ridici volumul atit cit sa se auda corect; 3-cu volumul la maxim. Spune-mi apoi rezultatele masuratorii. Si inca ceva: verifica daca potentiometrul de volum are caracteristica logaritmica - de exemplu daca e de 50K pe el trebuie sa scrie "50K log" sau "50KB". Link spre comentariu
zal Postat Mai 4, 2009 Partajează Postat Mai 4, 2009 Trafo e slab, de aia se aude prost. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Mai 4, 2009 Partajează Postat Mai 4, 2009 Trafo e slab, de aia se aude prost.exact,bazdagania ai de traf(sursa)nu-ti da nici macar un amper iar amplifului tau ii trebuie 2-3 A.incearca sa-l alimentezi la o baterie de basina sa vezi diferenta,apoi fa-i rost de un traf(sursa)mai puternic.succes! Link spre comentariu
mikella Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 nu am nici un potentiometru pe montaj eu dau mai tare din calculator.am sa caut un transformator mai bun sa al pun in functiune.multumesc pentru sfaturi si am sa va tin la curent cu ce se intampla Link spre comentariu
mikella Postat Mai 5, 2009 Autor Partajează Postat Mai 5, 2009 am un transformator care cred eu ca este de 12 volti dar tre sa al masor.problema este ca nu stiu cum sa al pun in priza ca are un fir negru unu rosu unu cafeniu unu galben si unu albastru.care sunt alea doua bune de bagat in priza?astea toate sunt pe primar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum