Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comportament MOSFET -ce gresesc?

Gerula

Postări Recomandate

In imaginea atsata am un MOSFET canal N cu o sarcina 1k in drena.Fata de D, S este la un potential mai scazut intre 0...-100VG este in +12V printr-o rezistenta de 100k sau 1000k.De ce rezistenta de 1K, cea care lega G de S nu blocheaza complet tranzistorul ?Este doar o simulare in CircuitMaker, dar si practic am problema cu un asfel de montaj.Pe abscisa este tensiunea negativa fata de masa, iar pe ordonata tensiunea pe care as fi dorit sa o regasesc in drena, in cazul meu 0V, MOSul fiind blocat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gerula

2

• zal

1

• EmyRulz

1

• cipriyan123

1

Top autori în acest subiect

Am vazut ca o tensiune prea mare S-G(peste 50V) aplicata pe grila arde MOSFETul.Cum se poate ? Pentru ca prin definitie prin grila MOSuluise scurge un curent extrem de mic.

Link spre comentariu

Pai se poate pentru ca tranzistorul mos are un strat de polisticlon intre grila si restul semiconductorului care este f subtire si la tensiuni mai mari de cateva zeci de V G-S se strapunge pur si simplu nu trebuie sa traga curent pe grila ca sa se arda.

Link spre comentariu

un MOS-FET il poti arde si datorita unei manipulari necorespunzatoare(sarcina electrostatica acumulata in corp poate arde stratul izolator al grilei).poti gasi destula documentatie pe net.....unii MOS-FETI au incorporata intre D-S o grupare de 2 zennere puse "cap in cap" pentru protectia la descarcari electrostatice....

Link spre comentariu

Pai se poate pentru ca tranzistorul mos are un strat de polisticlon intre grila si restul semiconductorului care este f subtire si la tensiuni mai mari de cateva zeci de V G-S se strapunge pur si simplu nu trebuie sa traga curent pe grila ca sa se arda.

cred ca SIO2 adica dioxid de siliciu izolatorul grila canal :limb:
Link spre comentariu

Valorile tensiunii V2 de comanda trebuie sa tina cont de faptul ca tensiunea pe sursa este negativa (-60V). Ca sa-l blochezi trebuie ca V2 sa tinda spre -60V sau ca intrarea de comanda sa fie in "aer", iar aceasta nu inseamna V2=0V (daca in simularea ta V2=0V tranzistorul va fi in continuare deschis).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări