Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solutie curatare

Vizitator Matthers

Postări Recomandate

Vizitator Matthers

Salut, as dori sa stiu daca aveti habar pe unde gasesc niste solutie de curatat capuri video/audio.Momentan am niste AL GINDWAN 90super cleaner for all magnetic head on video/audio laser discs &video cd.ceva asemanator sau chiar acelasi lucru aveti habar pe unde gasesc?imi trebe repejor, ca mi se termina imediat.Mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• Felis

2

• miron1947

2

• pusttiu

1

Top autori în acest subiect

Spirt ?i urechelni?e.

Gresesti zal spirtul nu e bun la toate curatarile doar la capetele de casetofon .Nu poti folozi ce zici tu la un video sau casetofon DAT ii faci praf capetele de pe tambur. Lentila de la cdrom,dvdrom,etc iar nu se sterge cu spirt din cauza reziduurilor albicioase ce le lasa in urma.iar ca solutie de curatat tot felul de aparatura electronica si capete ,lectoare cel mai bun e Alcoolul Izopropilic pe care-l gasesti la magazinele de electronice la sticlute de 200 ml(propietatile lui sunt: dizolva si curata mizeria si grasimile fara sa lase pete in urma si de evaporat se evapora extrem de rapid)AL GINDWAN 90: Ai sa vezi ca ingredientul principal din acea solutie de curatat capetele e Alcoolul Izopropilic dar mai are si o mica cantitate de apa si alcool metilic care maresc timpul de evaporare al solutiei
Link spre comentariu

afshave si urechelnite :)) e mai scump si nu se face albastru ca dupa spirt. cu cit e mai bun alcoolu cu atat ramane mai putina mizerie pe capuri ... eu folosesc la mag si la deck. iar la cd nu cred ca e bn sa te bagi in lentila. cu stima,florin c. ps : str 8 , folos eu :))

Link spre comentariu
Vizitator Matthers

bine, deci alcoolul industrial de 90 grade e bun dpdv al vostru?ceva mai ok nu stiti?ceva profi as prefera.scrie clar pe cutia asta: "never use cotton swabs as they may severely damage delicate machine parts"dar daca voi folositi betisoare de urechi..bv voua..

Link spre comentariu

bine, deci alcoolul industrial de 90 grade e bun dpdv al vostru?

ceva mai ok nu stiti?

ceva profi as prefera.

scrie clar pe cutia asta: "never use cotton swabs as they may severely damage delicate machine parts"

dar daca voi folositi betisoare de urechi..bv voua..

Matthers daca citeai atent postul meu aflai care e solutia de curatat cea mai buna solutiile acelea speciale cum zici tu?AL GINDWAN 90 super cleaner for all magnetic head on video/audio laser discs &video cd.? au peste 70% Alcool izopropilic 15% Alcool metilic 10%Apa deionizata 1....3% surfactanti anionici(detergenti)si subtante antistatice.(oricum proportiile difera de la producator la producator exista si solutii cu procent mai mare de apa deionizata pana la 50%.Sunt in general amestecuri utilizate pentru diferite operatii de curatare a diferitelor componente.la unele nu se doreste uscarea foarte rapida si pentru ca nu reusesti sa cureti toata suprafata inainte de uscare si atunci pot ramane dare )

Despre folositul betisoarelor cu vata sunt bune doar la curatat capetele de casetofon,si eventual mai rar cand e foarte murdar lectorul la un Cdrom Dvdrom dar trebuie foarte mare grija la actiunea asupra lentilei care oricum trebuie demontat respectivul aparat pentru interventie.

In mod normal o intretinere corecta cu dispozitive de curatat CD cleaner,Flopy cleaner,videocasette cleaner,casette cleaner,etc si utilizarea de suporturi(casete,CD,DVD,Flopy,etc Curate si bine pastrate ar trebui sa fie suficiente pentru utilizarea indelungata a aparaturii.Iar la capetele Video panza fina subtire ,moale de bumbac care nu se scamoseaza impaturita in 4 pentru a cureata atat capetele cat si Santurile pentru evitarea formarii pernelor de aer existente pe tambur(Dar tehnica respectiva cere o dexteritate foarte buna si atentie mare pentru a nu distruge capetele.Metoda cu carton de carte de vizita curata doar pastilele nu si santurile din tambur (la santuri presiunea se mareste putiniar in zona pastilelor se tine lejer.Atentie mana cu bucata de panza aplicata cu 2 degete uniform pe suprafata tamburului ramane fixa apasand foarte usor doar cat sa fie uniform contactul panzei pe toata suprafata,doar tamburul se roteste cu mana usor in sensul normal de lucru)Tehnica manuala de curatare se utilizeaza preferabil mai rar si dupa multe ore de functionare din cauza ca e mai laborioasa.Desi la o tehnica de curatare manuala corecta uzura elementelor e mult mai mica decat la curatarea cu dispozitivele dedicate.

Dar mare atentie tehnicile de curatare manuale sunt predispuse la accidente daca nu sunt invatate corect si aplicate cu multa atentie.

Daca ai sa ai curiozitatea sa dai pe google cautare sa vezi utilizarea alcoolului Izopropilic ai sa vezi ca e utilizat pe scara foarte larga in tot ce tine de electronica de la playere pana la imprimante. Si la dispozitivele de curatare se pun cateva picaturi de alcool izopropilica sau amestecul special al solutiilor de curatare dar e indicat inainte sa fie suflat praful ori cu un spray cu aer comprimat ori un compresor(asta pentru ca particolele de praf se comporta ca abrazivi)

Link spre comentariu

Eu am folosit vreme de vreo 10-20 de ani, la nenumarate aparate, cu rezultate excelente si fara nici o problema, spirt si betisoare cu vata in varf. In special la capetele video trebuie dat mai cu grija ca sa nu ramana scame agatate.Mereu am vrut sa cumpar alcool izopropilic, ca auzisem ca e cel mai bun, dar pana sa fac eu rost de asa ceva a trecut moda benzilor magnetice... :ras:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări