EL-GABRY Postat Aprilie 23, 2009 Partajează Postat Aprilie 23, 2009 Va salut. Am un integrat TDA7386 (pare original,e facut de ST) si m-am gandit sa construiesc un amplificator cu el.E dedicat sculelor auto,dar pe Google am gasit un proiect foarte interesant cu el.O sa atasez linkul,sper ca e voie.Ideea e ca PCB-ul acolo e aiurea,cel putin mie nu imi place deloc.De asta apelez la voi...sa imi dati un PCB la scara 1:1 mai interesant,ca proiectarea nu e domeniul meu forte. Va multumesc. http://www.hilo90mhz.com/electronics/au ... o_amp.html Link spre comentariu
kmykze Postat Aprilie 23, 2009 Partajează Postat Aprilie 23, 2009 De ce ti se pare aiurea? Eu zic ca este foarte frumos facut, daca gasesti pe cineva care sa-ti faca pcb-ul frumos si profesional te-ai scos. Avantajul este ca e mic si poti sal bagi in orice cutie sau cutiuta vrei. Link spre comentariu
EL-GABRY Postat Aprilie 23, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2009 Nu imi place ca e pe textolit dublu placat,parca e placuta de proba.Prefer ca integratul sa fie in pozitie verticala,clasic pe placa.Am gasit cu Google Image ceva PCB-uri,dar neavand imprimanta laser...cu marker permanent e destul de dificil de realizat,fiind trasee destul de subtiri.Poate se ofera cineva sa imi faca o placuta,suport eu cheltuielile prin Posta (cred ca ar merge si intr-un plic),banutii pe ea ii pot pune pe card,sau alta modalitate.Putem vb. pe PM.(scuze de off topic). Link spre comentariu
kmykze Postat Aprilie 23, 2009 Partajează Postat Aprilie 23, 2009 Sa inteleg ca iti place designul dar nu-ti place cum e realizat?Eu asta am vrut sa zic, ca designul este bine facut, cu un pcb facut de un profesionist va arata frumos nu cu lipituri pe el. Link spre comentariu
EL-GABRY Postat Aprilie 24, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2009 Are 4 intrari...Cum se conecteaza pentru stereo?Folosesc oricare 2 din ele?In cazul asta...vor functiona toate cele 4 canale? Link spre comentariu
lorik199 Postat Aprilie 26, 2009 Partajează Postat Aprilie 26, 2009 cu in inversor de semnal, adica le pui in punte cate 2 canale in puntevezi sa nu faci jaful acela cu un tranzistor , foloseste ceva cu operationalegasesti pe forum o multime de scheme Link spre comentariu
EL-GABRY Postat Aprilie 26, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2009 cu in inversor de semnal, adica le pui in punte cate 2 canale in puntevezi sa nu faci jaful acela cu un tranzistor , foloseste ceva cu operationalegasesti pe forum o multime de schemeNu imi recomanzi tu o schema? Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 26, 2009 Partajează Postat Aprilie 26, 2009 cu in inversor de semnal, adica le pui in punte cate 2 canale in puntevezi sa nu faci jaful acela cu un tranzistor , foloseste ceva cu operationalegasesti pe forum o multime de schemeDaca te uitai putin pe datasheetul integratului puteai observa cu usurinta ca acest integrat nu mai poate fi pus in punte, el deja are 4 canale care sunt obtinute prin punerea in punte a 8 canale, 2 cate 2 pentru a avea puterea aceea de 40W la 12VIntroduceti omul in eroare. Pentr a pune in punte 2 canale ale unui amplificator e necesar ca fiecare din ele sa aiba iesirea de tip Out + si masa, astfel incat dupa folosirea defazorului difuzorul va putea fi conectat numai intre Out+ ale fiecarui canal (dar numai cu dublarea impedantei sarcinii)Acum pentru EL-GABRYFolositi oricare 2 canale dintre cele 4, nu este nici o problema daca 2 dintre ele raman neconectate. Succes Link spre comentariu
BF37 Postat Aprilie 26, 2009 Partajează Postat Aprilie 26, 2009 Conectezi 2 intrari pe canal L si celelalte 2 pe canal R , si ai rezolvat ! Vei avea la iesire 2 canale pe L (left) si 2 pe R (right) , ( stanga / dreapta ) Link spre comentariu
EL-GABRY Postat Aprilie 27, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Cu alte cuvinte...pun in paralel 2 cate 2 intrari?Asta ca sa fie utilizate toate 4 intrarile...Sau daca folosesc doar 2 intrari din 4...se vor auzi pe toate 4 canale?Multumesc. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 27, 2009 Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Cu alte cuvinte...pun in paralel 2 cate 2 intrari?Asta ca sa fie utilizate toate 4 intrarile...Sau daca folosesc doar 2 intrari din 4...se vor auzi pe toate 4 canale?Multumesc.Nu, e logic, daca conectezi 2 intrari o sa ai semnal la iesire pe 2 iesiri, daca conectezi 4 o sa ai semanal la iesire pentru a conecta 4 boxe. E foarte simplu. Link spre comentariu
EL-GABRY Postat Aprilie 27, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Logic ca e logic...Dilema mea e daca pot pune in paralel intrarile,doua cate doua...Vreau sa se auda pe toate 4 iesirile.Sa nu provoc vreun scurt...Multumesc. Link spre comentariu
kmykze Postat Aprilie 27, 2009 Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Da poti splituii iesirile din placa de sunet sau ce ai tu ca sa ai 4 iesiri pe care le conectezi la amplificator ca sa ai 4 iesiri amplificate functionale.Daca nu te pricepi ia conectori de tip Y si nu faci nici un scurt. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 27, 2009 Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Logic ca e logic...Dilema mea e daca pot pune in paralel intrarile,doua cate doua...Vreau sa se auda pe toate 4 iesirile.Sa nu provoc vreun scurt...Multumesc.Le poti pune si pe toate un paralel intrarile , nu este nici o problema. Ti-a mai spus cineva mai sus acest lucru. Nu poti pune direct in paralel iesirile. Link spre comentariu
EL-GABRY Postat Aprilie 27, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2009 Cand voi termina amplificatorul si voi mai avea nelamuriri...va mai stresez. .Planul meu e sa il utilizez in PC.Ideea mi-a venit de aici : http://www.hilo90mhz.com/electronics/au ... o_amp.html Va multumesc la toti pt.raspunsuri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum