adi_0106 Postat Mai 10, 2005 Autor Partajează Postat Mai 10, 2005 cam asa arata tunu - puneti click pe poza ca se face mare :lol: :lol: :lol: Link spre comentariu
GigiZ Postat Mai 11, 2005 Partajează Postat Mai 11, 2005 domn meseriash relaxx ... relaxeaza-te , initial am raspuns pe masura cum am inteles eu provocarea si nu dau inapoi ... 8) prin simplu fapt ca te dai mare mester cand defat eu cred ca tu nu mai esthi , si m-a scos din sarite ce ai zis tu ca aici m-ai lovit tu tare : "ce legatura are rebobinatul cu puterea difuzorului, dimensiunea bobinei, dimensiunea magnetului si mai ales cu ETICHETA DE PE SPATE? "ai zis tu :?: :!: :idea: pai cum sa nu aiba toate astea treaba te intreb eu :!: si daca te-ai pricepe nu ai face astfel de afirmatii ...korect sau nu ?! sau la tine cand vine cineva si iti zice ca are el un difuzor ca e pe 2 ohmi si ar vrea sa il faca pe 4 ii zici ca il costa 100.000 si gata nu te intereseaza despre ce e vb :?: :!: zii tu acum daca nu am dreptate ??! :wink: si ma intreb :te dadeai mare sau ce?! 12" app. 30cm si chiar am avut un difuzor eurotech de 30 prin mana si stiu ce poate ,asa ca ... iar ma intreb daca stii despre ce e vorba aici sau sa-ti zic tot eu ?! difu are o putere de 150w nominal are bobina de 3.5 ohmi din fabrica conul e din plastic toata ziua si cam atat despre 2ohmi aceia nici tu nu stii si nici eu daca asa trebuia sa fie sau nu ,in plus nu ti se pare ciudat cand toat3 firmele fac amplif de masina pe 4-16 ohmi sa se trezeasca una sa faca un amplif de masina pe 2 ohmi?! din cate stiu eu majoritatea staiilor de amplificare care le stiu eu, fie ele de bazar sau de firma care se gasesc in Romania scot de la 4 ohmi la 16 ohmi ,deci nu zic ca nu sunt pe 2 ohmi poate nu am vazut... la 150w sa scrie clar si mare 2 ohmi si sa si functioneze cum trebuie cam atat tot respectul in continuare cred I made my point ... Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 11, 2005 Autor Partajează Postat Mai 11, 2005 FRATILOOOORRRRRRRRRR NU VA MAI CERTATI !!!!!!!!! :!: :!: :!: :!: :!: despre 2ohmi aceia nici tu nu stii si nici eu daca asa trebuia sa fie sau nu ,in plus nu ti se pare ciudat cand toat3 firmele fac amplif de masina pe 4-16 ohmi sa se trezeasca una sa faca un amplif de masina pe 2 ohmi?! din cate stiu eu majoritatea staiilor de amplificare care le stiu eu, fie ele de bazar sau de firma care se gasesc in Romania scot de la 4 ohmi la 16 ohmi ,deci nu zic ca nu sunt pe 2 ohmi poate nu am vazut... la 150w sa scrie clar si mare 2 ohmi si sa si functioneze cum trebuiecam atat tot respectul in continuare cred I made my point ...Pe statiile de masina despre care vorbesc eu scrie mare si clar 400 Wsi in cartea tehnica scrie: 2 X 200 W - 2 ohmi 2 X 150 W - 4 ohmi 2 X 75 W - 8 ohmi 1 X 170 W pe 8 ohmi toate astea la distrosiuni de 0.2 - 0.4 % la volum maxim Link spre comentariu
ReLLaXX Postat Mai 11, 2005 Partajează Postat Mai 11, 2005 GigiZ.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Eu nu mai am ce sa zic. :lol: Respect cererea lui adi_0106 si am sa iti ignor ultimul post. Nu de alta dar ar insemna sa te contrazic din nou la fiecare cuvant. :lol: PS: Orice difuzor de 12", fie el de cel mai ieftin fel costa aprox 1 mil pe piata. Deci da, indiferent de marca si de putere merita 100.000 pt rebobinat. Si orice amplificator auto bun merge in minim 2 Ohm. Alea cu adevarat bune merg in 1 Ohm sau chiar 0,5. Daca nu ai vazut asa ceva INCA, inseamna ca intreadevar te poti abtine sa dai sfaturi. Avem asa ceva pe piata de ani buni de zile. Daca iti compari cunostintele cu produsele din bazar, e bine. :wink: Nu ma apuc eu acum sa-ti explic cum sta treaba. Ai net la dispozitie, lamureste-te. Ca vad ca eu nu patrund pana la tine. :lol: Adi... Imi cer scuze de randurile de mai sus. M-am limitat cat am putut de mult. :lol: Sa iti explic pe puncte ce am vrut sa spun mai sus.Ai intrebat:1. Ce intelegi prin a lucra stabil (un amplificato) ??? ca mi-am prins urechile Si ti-ai raspuns. :statia mi-a facut figuri la un show - intra in protectie cand cresteam putin volumul peste jumate, asta la legarea in paralel a cate 2 boxe de 8 ohmi pe canalele de B, si cand le-am pus in serie am dus volumul la maxim3. Cum adica incercarea acasa e irelevanta ???? ce vrei sa spui ? Ma refeream tocmai la faptul ca ai folosit acel amplificator pentru teste. De aceea este irelevant. :wink: 4. Da nu vreau sa vand difu am si cutia la el, si pe 2 ohmi ar trebui sa mearga super pe o statie auto care duce si 2 ohmi 5. Sa il rebobinez.... eu vreau sa il folosesc in masina, si acolo e bun pe 2 ohmi ca puterea disipata de statie e mai mare Daca se modifica prin orice fel de artificiu (aici incluzand rebobinarea) imedanta de fabrica a unui difuzor apar schimbari automat si la marea majoritate a parametrilor T/S (il las pe Gigi sa-ti explice ce sunt si la ce folosesc ei :lol: ). Avand in vedere ca difuzorul respectiv oricum nu vine cu asa ceva de la producator, sa zicem ca nu ai pierdut mare lucru. Important este in cazul tau diferenta de greutate pe care o are bobina actuala fata de original. Asta ar putea sa influenteze miscarea si controlul difuzorului la curse mari. Daca ai avut noroc sa fie rebobinat cat de cat bine, da, o sa mearga foarte bine pe un amplificator la 2 Ohm. Dar ai grija sa iti iei ceva ce poate asa ceva. Fie un monobloc, fie 2 canale cu legare in punte, dar in cazul acesta ar trebui sa fie stabil la 1 Ohm pe canal sa mearga la 2 Ohm in punte. Si asta presupune de obicei un amplificator bun...si scump. Uita de cele din piata...Sfatul meu ramane acelasi. Rebobineaza-l la 4 Ohm, cumpara un amplificator auto pe 2 canale cu legare in punte si foloseste-l asa. In modul asta o sa poti folosi un amplificator mai ieftin si investitia in rebobinat va merita cu siguranta. Poate de data asta il faci asa cum trebuie. E adevarat ca exista si difuzoare cu 2 bobine de 2 Ohm care in paralel dau 1 Ohm...si asa si merg pe amplificator. Dar cum spuneam mai sus... Acolo e vorba de alta calitate... Alti bani. :wink: 6. Sa folosesc iesirile B ???? dar alea is pt 8 - 16 ohmi.... care-i ideea cu iesirile astea....cum lucreaza ??? ca statia mi-a facut figuri la un show - intra in protectie cand cresteam putin volumul peste jumate, asta la legarea in paralel a cate 2 boxe de 8 ohmi pe canalele de B, si cand le-am pus in serie am dus volumul la maxim ...... Explicati-mi si mie care-i faza cu cele 4 iesiri...ca ma cam pierd in detalii Este relativ simplu. Tu ai 2 canale pe 4 iesiri. Sa zicem ca ai 4 boxe de 8 Ohm, cate una pe fiecare iesire. In cazul acesta Stanga A cu Stanga B vor merge in paralel pe acelasi canal. Idem pentru dreapta. Ceea ce inseamna ca amplificatorul o sa lucreze la 4 Ohm. Daca in schimb folosesti doar 2 boxe de 4 Ohm pe iesirile A (de ex) amplificatorul va lucra tot in 4 Ohm pe canal si va livra aceeasi putere pe care o livra cu 4 boxe de 8 Ohm, cate una pe fiecare iesire. Normal ca daca ai pus 2 boxe de 8 Ohm in serie a mers. Doar aveai 16 Ohm acolo. Cred ca nici nu reuseai sa o incalzesti. :wink: Producatorul iti spune clar. (Doar) Iesirile A, de la 4 Ohm in sus. A +B, de la 8 Ohm in sus. Citeste mai sus sa vezi si de ce. Daca tot vrei sa folosesti 4 boxe de 8 Ohm leaga-le pe fiecare pe cate o iesire. Eu nu stiu ce boxe mai ai tu pe langa acest subwoofer. Dar sa legi un difuzor de 2 Ohm pe oricare dintre iesiri presupune din start ca amplificatorul sa aiba nevoie de toate rezervele de curent pe care le are. Deci clar ca nu mai duce si altceva pe el. Eventual la volum mic si foarte mic... Asta e altceva. Bas-ul tau de 2 Ohm pe un canal solicita sursa ca si cum ambele canale ar avea sarcini de 4 Ohm pe ele. Si nici nu stiu daca amplificarea in sine e gandita sa mearga in 2 Ohm...Uita de varianta activa daca-l vrei si in masina. Sfatul meu ramane acelasi. 4 Ohm, e bun si acasa si in masina. Ti-am spus si cum. Daca pot sa te mai ajut cu ceva (si daca-mi dai voie sa-i mai raspund si lui Gigi din cand in cand) astept intrebarile tale. :wink: Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 12, 2005 Autor Partajează Postat Mai 12, 2005 Normal ca daca ai pus 2 boxe de 8 Ohm in serie a mers. Doar aveai 16 Ohm acolo. Cred ca nici nu reuseai sa o incalzesti. :wink: Asa e - dupa vreo 10 ore de mers aproape la maxim - era rece - tinand cont ca show-u` era afara si era destul de frig Acum m-am lamurit si eu cum sta treaba cu statia asta....sa vezi deacuma ce omor ia de la mine :twisted: , mi-am facut niste nervi atunci la show de imi venea sa o arunc .... si era sa ma fac si de kkt - eram cu 4 boxe ditamai si cantau incet :( pana am pus boxele in serie :twisted: Daca pot sa te mai ajut cu ceva (si daca-mi dai voie sa-i mai raspund si lui Gigi din cand in cand) astept intrebarile tale. :wink:Va multumesc mult tuturor celor care m-ati ajutat .... si cred ca am sa-ti urmez sfatu` si imi fac difu din nou de 4 ohmi .... dar acum vrea sa imi iau o statie...asa mi-a venit mie :idea: si dupa aia modific si difu.....Si referitor la "conflictul" dintre voi..... :cry: .... aici pe forum va puteti contrazice dar nu sa va certati ca poate ajungeti sa va si injurati....si nu e bine :shock: Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 12, 2005 Autor Partajează Postat Mai 12, 2005 Normal ca daca ai pus 2 boxe de 8 Ohm in serie a mers. Doar aveai 16 Ohm acolo. Cred ca nici nu reuseai sa o incalzesti. :wink: Asa e - dupa vreo 10 ore de mers aproape la maxim - era rece - tinand cont ca show-u` era afara si era destul de frig Acum m-am lamurit si eu cum sta treaba cu statia asta....sa vezi deacuma ce omor ia de la mine :twisted: , mi-am facut niste nervi atunci la show de imi venea sa o arunc .... si era sa ma fac si de kkt - eram cu 4 boxe ditamai si cantau incet :( pana am pus boxele in serie :twisted: Daca pot sa te mai ajut cu ceva (si daca-mi dai voie sa-i mai raspund si lui Gigi din cand in cand) astept intrebarile tale. :wink:Va multumesc mult tuturor celor care m-ati ajutat .... si cred ca am sa-ti urmez sfatu` si imi fac difu din nou de 4 ohmi .... dar acum vrea sa imi iau o statie...asa mi-a venit mie :idea: si dupa aia modific si difu.....Si referitor la "conflictul" dintre voi..... :cry: .... aici pe forum va puteti contrazice dar nu sa va certati ca poate ajungeti sa va si injurati....si nu e bine :shock: Link spre comentariu
ReLLaXX Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 :lol: :lol: Nu m-am certat niciodata cu nimeni pe nici un forum (in ultimii 3 ani) si nu cred ca par a fi genul de om atat de redus mintal incat sa apelez la injuraturi. Si oricum, tot ce ti-am spus mai sus este verificabil d.p.d.v. tehnic, si nu invatat acasa "dupa ureche" sau dupa cum zic prietenii ca e bine. Poti sa ceri si alte pareri. Eu ti-am dat un sfat. Sper sa rezolvi problema si sa vi sa ne spui si noua rezultatele. :wink: Link spre comentariu
csl1131 Postat Mai 12, 2005 Partajează Postat Mai 12, 2005 daca vrei sa nu mai rebobinezi ala,dece nu faci rost de un amp pe 4 ohmi,si sa fii atent cu volumul ca sanu il dai amp-ul la max ca sa arzi amp-ul sau dif-ul...si gata.... Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Mai 20, 2005 Partajează Postat Mai 20, 2005 Daca il folosesti in masina si ampliful auto iti suporta configuratie in 2ohmi io zic sa lasi diful asa sa scoti tot untul din el...Daca il folosesti in casa bobineaza-l pe 8 ohmi s anu ai surprize cu alte statii mai incolo in caz ca iti schimbi statia Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 21, 2005 Autor Partajează Postat Mai 21, 2005 Daca il folosesti in masina si ampliful auto iti suporta configuratie in 2ohmi io zic sa lasi diful asa sa scoti tot untul din el...Daca il folosesti in casa bobineaza-l pe 8 ohmi s anu ai surprize cu alte statii mai incolo in caz ca iti schimbi statiaDeocamdata il am pe 2 ohmi si am o statie care scoate 200 W in 2 ohmi si.....imi cam rupe difu :cry: , face niste curse de ma sperie, il omoara, deja a inceput sa zdrangane ceva prin el :shock: :cry: cred ca il duc la reparat in cel mai scurt timp...sa il fac pe 4 ohmi ca sa il pot folosi si pe statia auto care scoate 150 W pe 4 ohmi si pe o statie de camera :wink:Dar oare daca il modific si il fac de 4 ohmi o sa mai faca cursele asa mari ???ca sa pot folosi BASS-BOOST-u` de la statie ??Dar daca il fac de 8 ohmi ??? :?: Link spre comentariu
adrian_pintea Postat Mai 21, 2005 Partajează Postat Mai 21, 2005 Fa-l pe 8 ohmi...Nu se va solicita diful asa tare...Eurotec-urile de 30cm nu rezista la mai mult de 100W si valoarea asta ii cam trasa de par...Ar merge linistiti cam in 60-70watti Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 21, 2005 Autor Partajează Postat Mai 21, 2005 Fa-l pe 8 ohmi...Nu se va solicita diful asa tare...Eurotec-urile de 30cm nu rezista la mai mult de 100W si valoarea asta ii cam trasa de par...Ar merge linistiti cam in 60-70wattiCred ca asa am sa si fac ;) dar sa vad cum fac rost de niste "timp" ($$$)...ca trebuie sa ii schimb si membrana inferioara (sau cum draq ii mai zice la aia de jos galbena :? ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum