adi_0106 Postat Aprilie 26, 2005 Partajează Postat Aprilie 26, 2005 Am un dif de 12" si 2 Ohmi - de la un tun de bass auto (am si cutia). Pe eticheta scrie 4 ohmi deci el a fost modificat si problema e ca nu il pot folosi pe statii de camera ca exista sanse sa scot fum din ele. Ce imi sugerati sa fac ?1. sa il las asa si sa il folosesc in casa pe o statie auto (care nici nu o am :cry: )2. sa il rebobinez si sa il fac pe 4 ohmi cum era - specific ca oricum trebuie sa il desfac pt ca este putin descentrat 3. sa continui bobina asa care o are el si sa il fac de 2 si 4 ohmi - sa aiba 3 borne: 2 capetele bobinei intre care sa am 4 ohmi si una sa fie mediana si intre ea si un capat sa am 2 ohmi HELP ME !!!!! repede ca tre sa il fac pana duminica 1 mai - ca imi trebuie la un show !!!!!!! Link spre comentariu
Light_man Postat Aprilie 28, 2005 Partajează Postat Aprilie 28, 2005 Dak te simti in stare sa il bobinezi u poti sa te apuci (avand in vedere ca trebuie si centrat). In cazul asta intai centreaza magnetul lipestel bine bine de carcasa(cu poxipol de exemplu- am lipit cativa magneti si nici in ziua de azi nu am mai reusit sa`i desfac :lol: ) apoi fa bobina()ai grija cum o faci-poate poti sa o faci pe acelasi suport- si lipesteo cu grija si atentie. Dak lucrezi bine ai toate sansele sa iti reuseasca! 8) Faza cu continuatul bobinei n mi se pare prea eficienta :? masoara cu aparatul si vezi ce iti da(poate nu are 2) si.....apropos vezi ca sunt statii ce pot functiona si pe 2Oameni Link spre comentariu
adi_0106 Postat Aprilie 28, 2005 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2005 1. La magnet nu am ce sa umblu...ca e prins de carcasa cu 4 suruburi mari :shock: - facut cu simt de raspundere. 2. Daca se va pune problema sa il rebobinez - nu fac eu operatiunea - stiu pe cineva care face arta din asta :wink: 3. Difu e de 2 ohmi - nu minte aparatu de masura, se cunoste ca a fost desfacut si umblat in el + ca se vede bobina, prin gaurile de aerisire, si se cunoaste ca a fost rebobinat de un "meserias" :? 4. Statii de camera care sa mearga pe 2 ohmi ?? mai rar (eu unu nu am vazut :!: ), dar in schimb cele auto merg si pana in 1.4 ohmi (asta am vazut eu) Link spre comentariu
adi_0106 Postat Aprilie 28, 2005 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2005 Inca mai astept pareri...... :roll: Puneti-va in locul meu .... ce ati face ???? :?: Link spre comentariu
GigiZ Postat Mai 9, 2005 Partajează Postat Mai 9, 2005 ce putere are difuzorul ?ce diametrru are bobina?ce dimensiuni are magnetul?e de firma ?! scrie ceva pe el?!sa-ti explic fenomenul... 1.meseriasul tau nu a avut sarma care trebuia si a pus una mai groasa si nu i-a mai incaput pana la 4 ohmi deci difuzorul trebuie sa reziste la o putere mult mai mare dar... inseamna totodata ca se misca si naspa ..daca banuiesc bine 2.ar trebui sa ai o bobina app de un ohm pt filtraj in boxa aia a ta deci 2+1=3 daca nu ghinion fantastic...3.rasp la intrebarile mele si iti zic daca se merita rebobinat si cam la ce pret ai putea sa-l repari Link spre comentariu
ReLLaXX Postat Mai 10, 2005 Partajează Postat Mai 10, 2005 Domnu Gigi... :lol: :lol: Incep sa cred ca o sa ne intelegem de minune. :lol: Ce legatura are rebobinatul cu puterea difuzorului, dimensiunea bobinei, dimensiunea magnetului si mai ales cu ETICHETA DE PE SPATE?Sa o luam babeste. Difuzorul are o bobina. Altfel nu se poate. :lol: Bobina se poate rebobina. Nu cred ca ne interesaza alte detalii. :wink: Aceasta bobina are 2 Ohm, si omul vrea difuzorul la 4 Ohm. Daca se gandeste deja sa-l rebobineze inseamna ca din punctul lui de vedere merita. Nu cred ca intrebase daca merita sau nu. Ci cum anume sa faca asta. Un rebobinat la orice difuzor de bas din gama consumer nu ar trebui sa coste mai mult de 150.000-200.000, facut corespunzator. Si acum la faza cu sarma mai groasa. :lol: Eu te inteleg ca nu-ti incape pe inaltime bobina daca pui sarma mai groasa. Dar tu crezi ca toleranta intre miez si intrefier e de ordinul centimetrilor sa-ti permita sa bagi sarma MULT mai groasa? :lol: Si acum.... e cam greu sa scoti 2 Ohm FIX din greseala. Te-ai gandit poate ca fostul proprietar a vrut sa scoata tot din ampliful de masina si l-a rebobinat pe 2 Ohm, ca sa-l scuteasca de o noua achizitie? :wink: Parca e o varianta mai rezonabila. 8) Ar mai fi multe de spus da' ma opresc aici. :lol: M-am "distrat" destul.Si avand in vedere ca a trecut 1 Mai, nu stiu daca mai e de actualitate postul. :twisted: Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 10, 2005 Autor Partajează Postat Mai 10, 2005 Pt domnul GIGI1. Puterea reala a difuzorului nu o stiu - pe el scrie 1400 W2. Diametrul bobinei - iar nu-l stiu ca nu am desfacut difu sa vad3. Magnetul - cam 15 cm diametru si cam 2.3 grosime4. Firma - Eurotech - cu membrana de aluminiu (cica - ca e plastic toata ziua :lol: ) Meseriasul o fi avut sarma da cred ca l-a facut intentionat de 2 ohmi, ca tunu fiind auto, o statie auto scoate tot ce poate pe 2 ohmi, si el fiind si de bass se misca altfel pe 2 ohmi - adica mai mult si face presiune mai mare in cutie - ceea ce determina o huruiala mai mare a tablei pe masina... :wink: Am testat tunu pe o statie de camera care e de 2 X 250 W pe 4,8,16 ohmi (cum vreau eu) si i-a scoas tupeu din el :wink: ... se aude bine dar se "plimba" cam mult difuzoru :( Dar cred ca il las asa ca imi iau statie auto si aia merge brici pe 2 ohmi...si o pot folosi si in casa cu o sursa de calculator :wink: Link spre comentariu
GigiZ Postat Mai 10, 2005 Partajează Postat Mai 10, 2005 bai ...ReLLaXX auzi ia zi-mi te rog eu mult cate difuzoare ai rebobinat tu sau mai exact ce experienta ai tu in domeniul asta hai lamureste-ma :x ?! ia zi-mi cam ce diamertu are sarma de pe un dif de 100w pe 4 ohmi :?: si mai vb, si ca sa vezi coincidentza acum 3 sapt am rebobinat un dif rusesc (al meu) de 100w pe 2 ohmi cu sarma de 0.35mm beton ce sa zic nu atinge nu nimic asa ca daca iti place sa vb degeaba du-te prin alte forumuri unde ai si tu experienta in domeniu :lol: Link spre comentariu
GigiZ Postat Mai 10, 2005 Partajează Postat Mai 10, 2005 bai adi_0106 daca nu ma insel diful tau are o putere de minim 150w si iti urez bafta la amplif tau care sa scoata pe 2 ohmi Link spre comentariu
ReLLaXX Postat Mai 10, 2005 Partajează Postat Mai 10, 2005 Initial era Domnu Gigi....acum e "domnu" Gigi...Bai sau mai nou stranduri.... Grija la limbaj ca nu ne-am tras chilotii de-odata. Si cred ca nu am facut nici un atac la persoana in post-ul de mai sus. Atata timp cat tu inca mai crezi ca puterea unui difuzor tine strict de dimensiunea sarmei de cupru cu care este realizata bobina, nu vad de ce mi-as bate capul cu tine. Am rebobinat prima data un difuzor prin '94. Fa tu un calcul ce experienta am eu in domeniu. Invata ceva gramatica, putin bun simt si apuca-te de citit si de intrebat. Si in momentul in care iti acoperi lacunele, haide la o discutie. Ti-am raspuns cu maxim de respect si astept acelasi lucru. Daca nu te simti in stare sa faci macar atat, abtine-te si nu mai raspunde deloc. Cat despre plimbatul pe alte forumuri, nu ti-ar strica nici tie. Da' mai lasa aerele de mester ca in general astea nu prind. Cum spunea altcineva pe alt forum (pe unde probabil nu ai calcat inca), mai vorbim peste vreo 200 de posturi. Daca le scrii cu cap s-ar putea sa conteze si numarul lor.Bafta mare!Eurotecul ala are aceleasi motor si la 10 si la 12 toli. Nu iti recomand sa incerci mai mult de 100 W RMS pe el. Nu stiu cu ce amplificator l-ai incercat tu, dar Eurotecurile alea si difuzoarele de nivelul ala miros a ars de pe la 100 incolo. Am ars si am vazut destule arse. Daca iti gasesti pe cineva sa-l rebobineze cu sarma buna (nu luata de pe trafuri vechi sau mai stiu eu de unde) si eventual sa-ti faca tot bobinajul pe suport de aluminiu si cu un email rezistent la temperaturi inalte ai sanse sa-l fortezi putin mai mult. De obicei ele vin din fabricatie cu prea putin "lac" pe bobina. Apropo....tu in ce oras locuiesti? S-ar putea sa te pot ajuta... Mai exact, cu ce amplificator ai testat difuzorul? Daca are 2 x 250 W la 4 Ohm are 2 x 125W la 8 Ohm si 2 x 60 W la 16 Ohm. Si in cazul in care da 2 x 250 W la 4 Ohm are un consum de minim 1000 W de la retea... Zi modelul amplificatorului si vedem daca se pune problema de 2 x 250 W. Un subwoofer profesional de 800 W RMS poate sa-si atinga cursa maxima la 40 W aplicati pe el. Daca pe statia ta de camera difuzorul are cursa prea mare, scade volumul. Fie fortezi amplificatorul, fie difuzorul. Atat se aude, atata poate. Cat despre 4,8,16 Ohm....are un selector extern? (m-as mira). Fiindca altfel pe amplificatorul tau poti sa pui boxa de orice impedanta atata timp cat are minimul egal cu cel la care poate lucra amplificatorul. Important este ca boxa sa nu aiba impedanta mai mica decat poate ampliful. Peste poti sa pui oricat. Asa e la orice amplificator, nu doar la al tau. :wink: Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Mai 10, 2005 Partajează Postat Mai 10, 2005 mie imi miroase a 7294 in punte :lol: , cu selector de tensiune de alimentare :lol: Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 10, 2005 Autor Partajează Postat Mai 10, 2005 FRATILOOOOOOOOOOOOOOR !!!!!!!!!!!! nu e aici locul unde sa va certati - eu am deschie postu` asta ca sa imi rezolv o problema nu sa va certati voi.... PLS :cry: Pt. RELLAXX - m-am exprimat eu gresit referitor la statia aia, deci e un AKAI AM - 35 care cica scoate cam 125 W pe 4 ohmi, si eu ziceam ca are 250 pe 2 ohmi. Si referitor la selectorul de 4,8,16 ohmi - statia are 4 iesiri care le selectez eu in functie de impedanta boxelor - adica de la 4 la 8 ohmi canalul A cu L si R, si de la 8 la 16 ohmi canalul B cu L si R, dar cele 4 canale pot lucra simultan....chestie f utila cand folosesc mai multe boxe :wink: Si referitor la cursa difuzorului - a inceput sa umble de nebun cam pe la 16 unitati din 40 maxime ale butonului de volum, cu intrare din calculator cu volumul din placa de sunet la jumatate. Specific ca folosesc iesirea de subwoofer a placii de sunet cu 6 canale si in tun nu am filtru :( si bass-ul din corectorul statie e la maxim Referitor la sarma din bobina - ea de poate vedea prin gaurile de aerisire/racire si e destul de grosuta.....dar voi stiti mai bine cu ce "se mananca" astea Eu sunt din iasi :)Nexus tata !! cred ca ai racit ca nu prea iti functioneaza nasu` - statia asta are mos-feet in ea :wink: Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Mai 10, 2005 Partajează Postat Mai 10, 2005 Am testat tunu pe o statie de camera care e de 2 X 250 W pe 4,8,16 ohmi (cum vreau eu)de aici am dedus asta.am facut si eu la inceput asa ceva, comuta amplificatorul din mod 4 in mod 8 ohmi prin modificarea tensiunii de alimentare 8) amplificatorul era cu TDA 7294 Link spre comentariu
ReLLaXX Postat Mai 10, 2005 Partajează Postat Mai 10, 2005 adi_0106 Eu nu ma cert cu nimeni. Da am toleranta mica la lipsa de bun simt si aerele de "mare mester". In rest sunt om calm, sensibil si iubitor de natura (moarta). :lol: Parerea mea e ca atat poate difuzorul tau, sau atata poate amplificatorul. Am spus-o si mai devreme. Chiar daca ampliful tau are 2 x 125 W in 4 Ohm, sa nu-ti faci sperante ca merge stabil si poate si 2 Ohm. Sa presupunem ca ai folosit un singur canal si ca ai avut ceva rezerve de curent la dispozitie. Amplificatorul nu lucreaza stabil la 2 Ohm si probabil nici nu reuseste sa controleze bine difuzorul. Sfatul meu ar fi sa-l incerci pe un amplificator auto sanatos si atunci sa vezi cat poate. Incercarea acasa e destul de irelevanta. Eu te-as sfatui sa-l vinzi si sa-ti cumperi un difuzor bunicel pe 4 Ohm. Dar daca asta nu e o solutie valabila, rebobineaza-l pe 4 Ohm si foloseste-l cu un filtru pasiv pe amplificatorul actual, pe iesirile B. Sau o varianta mai buna, fa-l activ. Mici sanse sa reusesti sa-l faci la 2 Ohm, dar la 4 reusesti sigur. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Mai 10, 2005 Autor Partajează Postat Mai 10, 2005 Deci sa o luam treptat...:1. Ce intelegi prin a lucra stabil (un amplificato) ??? ca mi-am prins urechile :(2. Un amplif auto nu am avut inca pe mana sa storc tot ce se poate din difuzor / sau amplif :lol: 3. Cum adica incercarea acasa e irelevanta ???? ce vrei sa spui ?4. Da nu vreau sa vand difu :cry: am si cutia la el, si pe 2 ohmi ar trebui sa mearga super pe o statie auto care duce si 2 ohmi 5. Sa il rebobinez.... :( eu vreau sa il folosesc in masina, si acolo e bun pe 2 ohmi ca puterea disipata de statie e mai mare6. Sa folosesc iesirile B ???? dar alea is pt 8 - 16 ohmi.... :?: care-i ideea cu iesirile astea....cum lucreaza ??? ca statia mi-a facut figuri la un show - intra in protectie cand cresteam putin volumul peste jumate, asta la legarea in paralel a cate 2 boxe de 8 ohmi pe canalele de B, si cand le-am pus in serie am dus volumul la maxim :lol: ...... Explicati-mi si mie care-i faza cu cele 4 iesiri...ca ma cam pierd in detalii :cry: 7. Sa-l fac activ ???? si cum il mai pun pe masina ??? nu am sanse Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum