Vizitator mosleonte Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 salut, sunt nou p'aici, deci daca nu am postat unde trebuia, scuze.problema: am un proiect cu un semafor pe baza de microcontroler.intrebare: cum aprind/sting un bec folosind un pin de iesire al microcontrolerului? adica la 1 logic sa se aprinda, si la 0 sa se stinga. becul merge la 220 alternativ. stiu ca imi trebuie un contactor acolo, dar nu stiu sa fac unul pt alternativ. sugestii? Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 pin uC -> Tranzistor -> Releu -> Bec Link spre comentariu
Vizitator mosleonte Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 pin uC -> Tranzistor -> Releu -> Becmersi, dar as vrea, pe cit se poate, sa evit releele... habar nu am sa umblu cu ele Link spre comentariu
claudio Postat Aprilie 23, 2009 Partajează Postat Aprilie 23, 2009 foloseste atunci tiristoare in locul releelor Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Aprilie 23, 2009 Partajează Postat Aprilie 23, 2009 E mult mai simplu si mai sigur sa folosesti un releu, singurul dezavantaj pe care il vad eu este zgomotul produs, dar daca nu comuti starea pe fiecare secunda nu cred ca este asa deranjant. "Parerea mea" Link spre comentariu
Vizitator mosleonte Postat Aprilie 23, 2009 Partajează Postat Aprilie 23, 2009 foloseste atunci tiristoare in locul releelorhmm... credeti ca ar merge daca folosesc schema urmatoare: si daca nu, puteti sa-mi spuneti si mie ce trebuie schimbat? faptul ca am bagat si sursa de cc acolo nu ma deranjeaza, deoarece imi trebuia oricum si in alta parte Link spre comentariu
Vizitator mosleonte Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 apropo, tot legat de schema aia...ziceti-mi si mie, va rog frumos, un gto care sa reziste in conditiile alea.am cautat pe net, dar... ori e google-ul, ori eu, unul din astia 2 nu merge cum ar trebui Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum