ALEKS Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Pun si eu la diverse fiindca tine de diverse. Am un Auto CD-Radio Blaupunkt de la care am si cartea (manualul service). Unul din circuitele integrate amplificatoare este defect si anume cel pentru canalul stang - zic eu ca e defect. Defectul se manifesta foarte ciudat: canta ce canta cum trebuie si dintr-odata incepe sa paraie ca si cum s-ar auzi zgomot alb in difuzor. Baraie ce baraie si apoi canta iarasi cu zgomot alb pe fundal. Daca fac scurt (doar un impuls) c-o surubelnita intre pinii 7 si 9 atunci aparatul canta cum trebuie pret de cateva secunde apoi taie sunetul sau baga zgomot alb. Daca mentin scurtul atunci sunetul paleste de tot. Schema electrica de principiu din manualul de service este: Orice idee este binevenita. Poate o idee de depanare - fiindca inca functioneaza in anumite conditii - nu de schimbare a integratului (desi in ultima instanta am s-o fac si pe asta). De mentionat ca problema a aparut, cred eu, in urma conectarii defectuase a unui difuzor intre firele RF si RR, difuzor ce s-a ars instantaneu eliberand mirificul fum albastru. Multumesc, ALEKS Link spre comentariu
Depanatoru Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Integratul e defect in cazul asta , chiar daca se manifesta mai ciudat , in sensul ca merge uneori . Trebuie schimbat , altceva nu ai ce face . Eventual totusi verifica daca semnalul de intrare e bun , dar daca a fost facut scurt e 100% finalul . Link spre comentariu
ALEKS Postat Aprilie 22, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2009 Nu am avut inca timp sa-l scot de pe masina. Astazi m-am folosit de el cca. 1 ora in conditii normale dupa care a luat-o razna cu zgomot alb.Daca totusi zici ca integratul e de vina... am sa-l schimb. N-am depanat niciodata amplificatoare cu integrate fiindca nu m-au pasionat dar nu poate fi chiar asa de greu. Problema e ca piesele de pe laturi sunt SMD. Sper sa se mai gaseasca integrat din acesta.ALEKS Link spre comentariu
ALEKS Postat Aprilie 29, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2009 Am investigat problema, am scos Auto CD-Radio-ul de pe masina si l-am desfacut si apoi surubait. In urma masuratorilor am observat ca pe pinul 7 unde ar trebui sa am 6.8V am tensiunea asta doar pentru o bucata de timp. Usor, usor incepe sa scada pana pe la 3V (in timp, 20-30 minute), pe masura ce aparatul se incalzeste. In momentul in care tensiunea nu mai e 6.8V incep bazaielile de zgomot alb.Solutia rapida a mea a fost sa inlatur condensatorul si dioda de acolo si sa preiau cu un fir direct de pe pinul 7 al celuilalt integrat. Merge perfect dar in timp (de data asta mai mult timp) o iau razna ambele canale, daca desprind firul, unul se aude, celalalt bazaie.Deci...ALEKS Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 29, 2009 Partajează Postat Aprilie 29, 2009 O solutie mai ieftina ar fi sa inversezi integratele intre ele,mai precis cel care merge in locul celui care nu merge,daca e bun,il lasi acolo si cumperi altul pt canalul ramas liber,daca tot nu merge inseamna ca nu e integratul de vina si se mai fac sapaturi :rade:P.S.Daca nu te bizui poti trece pe la mine si in 30 min te-ai lamurit(daca vii cu el "imprastiat"ca sa nu mai pierdem timp cu alte ...pregatitoare ) Link spre comentariu
ALEKS Postat Mai 2, 2009 Autor Partajează Postat Mai 2, 2009 Multumesc dar l-am rezolvat: C1689 dadea la masa pe masura ce se incalzea.ALEKS Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum