Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare tweetere pt boxele Meloman

paul14

Postări Recomandate

Dupa cum spune si titlul am nevoie de 2 tweetere pt reconditionare unor boxe Meloman produse de Electronica Industriala. NU vreau tweetere originale pt ca se ard la 50W, am nevoie de ceva pe 4 ohmi, mai mult de 50W(60-70) si zic eu, cu calota de matase(cred ca asa aveau si orginalele). Diametrul cred ca este de 100mm(masor maine si va spun sigur).Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• paul14

8

• Sharky

3

• zal

3

• kmykze

2

Top autori în acest subiect

Am zis ca in caz de nevoie pun si pe 8 ohmi...

Cele puse de kmykze par interesante, dar nu vad specificatiile, si cu ocazia asta il intreb si pe Vasile ce tweetere are mai ieftine(doar e criza) pe 4 ohmi si diametru la gauri de cca 100mm.

PS: pe hi-end preturile corecte sunt cele din excel-ul care se gaseste la download sau cele de sunt afisate odata cu difuzorul?

Link spre comentariu

Am zis ca in caz de nevoie pun si pe 8 ohmi...

Cele puse de kmykze par interesante, dar nu vad specificatiile, si cu ocazia asta il intreb si pe Vasile ce tweetere are mai ieftine(doar e criza) pe 4 ohmi si diametru la gauri de cca 100mm.

PS: pe hi-end preturile corecte sunt cele din excel-ul care se gaseste la download sau cele de sunt afisate odata cu difuzorul?

Cel mai corect e sa il intrebi pe Vasile si iti spune si pretul exact si parametrii lor, trimite-i un mesaj privat.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am rezolvat problema cu 2 tweetere Tonsil GDWT 9/70/1. Se aud bestial, sunt foarte multumit de schimbare, acum sunetul este mai echilibrat, nu se mai simte basul ca inaninte(inainte era pra mult), iar acum pot sa tin si putometrul de volum mai la minim pt ca tweeterele au spl de 100 db.Multumesc celor care au incercat sa ma ajute, iar din partea mea puteti inchide topicul dar ramane si la(virgula) latitudinea moderatorului; poate se mai loveste cineva de problema...

Link spre comentariu

trebuie sa adaptezi filtrul. 10dB e prea mult pt lesinaturile de meloman, care nu trec de 90 si sunetul e puternic dezechilibrat de prea multe inalte. Pune 3.8 ohmi serie cu diful si 3.3 in paralel cu el sa reduci inaltele.

Link spre comentariu

Pai si daca mai reduc din inalte din corector nu rezolvam nimic? Nu ca mi-ar fi lene sa lipesc 4 rezistente, dar valorile nu cred ca-s asa uzuale si de ce watt-aj ar trebuii?Si mai am o rugaminte(pana nu gasesc altceva): are cineva specifiicatiile la boxele cu pricina(spl, frecvente redate, putere si daca se poate si ceva caract. la difuri)?:d

Link spre comentariu

valorile alea sigur le gasesti, daca nu gasesti altele apropiate.Acum vad ca trebuia sa iti scriu 3.9, nu 3.8, dar tot aia e.10W e suficient.

Link spre comentariu

http://www.frampol.de/frampol_files/others/tonsil/products/speaker/glosniki_wysokotonowe_t.htm

Ai pus difuri de înalte de 8 Ohmi? Boxele Meloman sînt pe 4 Ohmi. Ai z?p?cit filtrul. :rade:

Uite datele la difurile române?ti conform Tehnium 3/1987:

Bas R20026A 40W/4 Ohmi/Frez 28Hz/50-5kHz(?)/3% dist/Volum recomandat 50litri, cutie închis?.

Medii R30130 20W/4 Ohmi/400-5kHz/3% dist.

Înalte R20060 20W/4 Ohmi/2-20kHz/3% dist.

Link spre comentariu

Pai masurate au 6,3 ohmi si le-am pus si asa pt ca altceva mai bun nu am gasit si am zis ca merg si astea :|. Chiar asa mult sa conteze 2,3 ohmi in plus? Ar trebuii sa mai reduca din spl-ul tweeterului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări