Vizitator Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Pai diodele v3 si v4 sunt puse numai ca sa fie mai multe lampi.Consumul etajului final justifica aceasta (supra) dimensionare .........proiectantul a gasit o modalitate optima(eleganta) pt a rezolva problema fluctuatiilor de curent/tensiune si interferenza intre canale. nu doar de frumusete............ Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Nici vorba ! un temorizator cu un 555 rezolva problema, iar cei 20w ai filamentelor ,vor contribui la incalzirea globala ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Daca avem in vedere un amp economic poate ai dreptate dar .....nu cred ca asta isi dorea cel ce a proiectato eu personal as face la fel + cu temporizatorul pt filamente un accesoriu optim dealtfel in cazul de fata . Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Pai diodele v3 si v4 sunt puse numai ca sa fie mai multe lampi.diodele V3 si V4 sunt puse foarte inteligent acolo din doua motive tehnice:-1)observati ca pe anodul lor avem o tensiune de 170V iar in katod 150V(!).Ei bine: datorita rezistentei interne mari a acestor tuburi redresoare obtinem un filtraj suplimentar si eficient pentru tensiunea Ua (asa am inlocuit un soc de filtraj cu miez magnetic!)-2)consumul diferit al celor doua amplificatoare in timpul functionari datorita semnalului stereofonic duce la o scadere apreciabila a tensiuni Ua si la aparitia unei diafonii suparatoare pentru o auditie HI-FI.Folosind acest artificiu cu cele doua tuburi,scapam de acest fenomen intr-o mare masura,observati si capacitatea mare a celor doua condensatoare din catodul celor doua lampi(!). Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Pai diodele v3 si v4 sunt puse numai ca sa fie mai multe lampi.diodele V3 si V4 sunt puse foarte inteligent acolo din doua motive tehnice:-1)observati ca pe anodul lor avem o tensiune de 170V iar in katod 150V(!).Ei bine: datorita rezistentei interne mari a acestor tuburi redresoare obtinem un filtraj suplimentar si eficient pentru tensiunea Ua (asa am inlocuit un soc de filtraj cu miez magnetic!)-2)consumul diferit al celor doua amplificatoare in timpul functionari datorita semnalului stereofonic duce la o scadere apreciabila a tensiuni Ua si la aparitia unei diafonii suparatoare pentru o auditie HI-FI.Folosind acest artificiu cu cele doua tuburi,scapam de acest fenomen intr-o mare masura,observati si capacitatea mare a celor doua condensatoare din catodul celor doua lampi(!).Eu nu asta am zis ca nu-mi place.In primul rind daca vrei sa faci sursa cu lampi, atunci leaga lampile ca 2 redresoare independente pe acelasi transformator, ca doar se poate. Ai si temporizare, si rezistenta in serie si scapi si de diafonie. Mie amestecul asta nu-mi place.In cazul de fata, ele te feresc de diafonia de care vorbeste lazaroiu dar nu inlocuiesc nicidecum o inductanta ci doar o amatita de reziztenta pe care cad 20V.Daca tot ai pus punte semiconductoare, atunci lasa naibii diodele tub si leaga cite o rezistenta pe care sa cada 20V in serie fiecare cu cite o dioda semiconductoare ca sa scapi de diafonie.Ce sa-ti spun, sufli in iaurt cu diodele tub dar negativarea o faci cu multiplicator de tensiune din alimentarea filamentelor, zona unde tensiunea variaza cu uzura lampilor, ce sa mai vorbim daca scoti lampile de pe un canal ca faci o depanare. Si alte probleme despre care nu mai comentez. Mie chestiile astea nu-mi plac. (sper ca nu v-ati suparat)Nu zic ca nu merge... Daca ar fi sa fac sursa asta, as alege una din variantele din pdf-ul atasat. Link spre comentariu
cristinel_bm Postat Iunie 8, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2009 Si uite ce a iesit!Si cu sunetul sta bine!Peste trafuri urmeaza sa fac niste capace tot de lemn lacuit, ca sa nu se vada infasurarile. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 capace de lemn....pt estetica? ...pt ca functional vorbind ,nu are nici un sens.carcasa...... jos palaria,tipic romanesc(folcloric).... in consonanta cu muzeul satului..... Link spre comentariu
zal Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Mie mi se pare dr?gu? realizat, dar s? nu pui capace de lemn peste trafo, trebuie s? se aeriseasc?, mai bine ceva din tabl? cu g?urele ?i nichelat sau vopsit în ton cu carcasa de lemn. Link spre comentariu
cristinel_bm Postat Iunie 8, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2009 capacele vor acoperi doar partea de sus a trafurilor astfel incat se vor vedea tolele vopsite in negru. (capacele nu vor acoperii tot traful....)capacele vor avea mici fante pe laterale pe unde aerul va putea sa iasa Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Cu siguranza e laudabil efortul lui" cristinel_bm" dar eu personal nu recomand realizarea de montaje si cu atit mai mult cu tuburi folosind ca suport lemnul...pericolul principal e FOCUL...si nu e de joaca .pt economie sigur pare o solutie dar riscurile sunt f mari... Spor in continuare ...si cit mai multe realizari ...... Link spre comentariu
cristinel_bm Postat Iunie 8, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2009 Ca sa spun asa....am o relatie destul de apropiata cu lemnul si padurea. Si stiu care sunt riscurile, si in plus nu stiu daca ati vazut la discovery zilele astea o emisiune in care nebunii de Jamie si Adam vroiau sa dea foc unui brad de craciun punad pe el 500 becuri. Si erau becuri aproape ca si alea de veioza, oricum luminau puternic. Surpriza....dupa 8 ore de functionare continua ....nu a luat foc. La fel si cutiile astea. Mai ales ca lampile stau in socluri de ceramica, partea de jos, de langa lemn nu stiu daca se incalzeste la 40 grade....temperatura la care lemnul nu ia foc nici intr-un an de functionare continua. Apoi mie mi se pare mai frumoase din lemn decat din metal...dar aici gusturile nu se discuta! Va multumesc pentru aprecieri si va doresc asemenea si voua: mult spor si numai succese! Link spre comentariu
danzup Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Felicitari !!!Intotdeauna am apreciat oamenii care fac ceva pentru ei , asa cum le place lor , nepunand prea mult pret pe ce zic altii .Chiar daca eu sunt adeptul aluminiului , lemnul are si el frumusetea lui ! Link spre comentariu
blue Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Un proiect promitator, bravo ! Incearca pe viitor sa dispui transformatorul de retea perpendicular pe axa magnetica a transformatoarelor de iesire, este o metoda verificata de reducere a brumului Link spre comentariu
cristinel_bm Postat Iunie 8, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2009 O.k. ... Faza o fost ca la prima incercare trafurile stateau pe masa si le-am apropiat si departat, le-am rotit sa vad daca au vreo influenta....dar nu am constatat nici o modificare de brum....asa ca din cauza spatiului (si asa ampliful ii imens), le-am montat cum se vede. Am incercat ca intre trafuri sa fie aproximativ 5 cm. Dar pe viitor o sa tin cont de treaba asta si o sa incerc...sa o si aplic. Multumesc! Link spre comentariu
blue Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Nu ai sesizat brumul fiindca nivelul de intrare este probabil 0,6-1V, in cazul amplificarilor mai mari si daca transformatoarele nu sant ecranate, pot aparea zgomote ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum