cristinel_bm Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Am realizat schema din atasament doar ca lampa finala folosita este gu50 si am o problema....mi se infoaca ...pana la rosu...protectia aceea interioara la lampii gu50mentionez ca sunetul este clar, fara distorsiuni la volum mare, nu are nici un brum de reteatensiunile sunt de 340V pe anodul lampii finale, 260V pe anodul SRPP-ului si 205V pe grila 2 a lampii finalealimentarea lampilor este in curent continuu cu minusul legat la masa montajuluialimentarea este de tipul CRC cu condensatori de 220micro pe 450Vstiu ca nu este prea sanatos pentru lampa sa se incalzeasca anodul asa de tare incat sa se inroseasca carcasa aceea protectoare...dar ce pot face.???multumesc Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Nu este in regula cu tensiunea de 205v pe G2, trebuie sa ai o tensiune ceva mai mica decat cea anodica, masoara tensiunea din catodul tubului final ! Link spre comentariu
cristinel_bm Postat Aprilie 21, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2009 poi tensiunea anodica ii 340V iar pe G2 ii 205V. fcon...care mi-o dat si schema spunea ceva de 250 V pe G2Katodul finalei este legat direct la masa, am lipit ulerior o rezistenta de 150 ohmi dar tot asa face!merci Link spre comentariu
wwilly Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Daca ai legat catodul la masa, inseamna ca pe G1 nu ai tensiune negativa. De aceea lampa nu este "negativata", si prin ea curge un curent foarte mare! Ai masurat curentul prin anod? Pune in catod o rezistenta de aprox 300Ohmi, si masoara curentul anodic. Eu zic ca un curent in jurul a 100mA este un curent bun pt GU50, astfel disipand undeva la 30-32W. Modifica rezistenta din catod, pana obtii aprox acest curent, Masoara in permanenta curentul anodic, sa nu distrugi lampa! Link spre comentariu
cristinel_bm Postat Aprilie 21, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2009 o.k. multumesc...am sa fac asta maine dimineata si am sa va spun rezultatul ...si poate ma mai ajutati cu ceva idei...daca nu reusesc...multumesc inca o data Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 o.k. multumesc...am sa fac asta maine dimineata si am sa va spun rezultatul ...si poate ma mai ajutati cu ceva idei...daca nu reusesc...multumesc inca o datanu pune aparatul intre anoda si masa,asa se masoara tensiunea dintre anoda si masaintensitatea curentului se masoara inseriind aparatul de masura intre anoda lampii si bobina primara a trafului de iesire Link spre comentariu
Depanatoru Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Schema aia e prea mica , nu se intelege scrisul , sa inteleg ca e pentru alta lampa , nu GU50 ?Daca e asa si normal ca nu se potrivesc valorile pieselor si nu functioneaza corect lampa , nu stiu de ce nu alegeti o schema calumea pe care sa o faceti de la cap la coada exact asa cum e , fara inventii si inovatii . Link spre comentariu
cristinel_bm Postat Aprilie 22, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2009 am masurat curentul anodic...si am stat 10 secunde si o trecut de 140 mA si inca mai crestea...am pus pe katod o rezistenta de 300ohmi si am cam 30.1V (pe katod)lampa tot asa se incalzeste....mai pun o data schema....iar ca o parere personala....doar din inventii si inovatii se naste progresul!o completare la schema.....pe G2 a lampii finale trebuie sa fie 250V....sau poate fi si asa...ultraliniar.... Link spre comentariu
danzup Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 Ce rezistenta ai la primarul trafului masurata cu un ohmetru ?Ce parametri ai la traful de iesire ?(nr. spire , sarma etc )Poti pune pe schemaa aceasta exact configuratia si valorile rezistentelor pe care le-ai pus la lampa finala ? Link spre comentariu
ioannis Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 curentul de 140 mA pe tubul final, dupa parerea mea, este prea mult!!! eu am observat ca daca creste curentul de peste 80mA, atunci anodul tubului se inroseste!!!mai bine alegi legarea finalei, sau ca trioda, sau ca pentoda!! daca alegi sa folosesti tubul final ca trioda, cu polarizare automata, atunci la catodul o rezistenta intre 470-680ohm cred ca o sa fie ok. daca alegi ca pentoda, atunci trebuie la catodul tubului, o rezistenta intre 150-330ohm, si neaparat la sreen tensiunea sa fie in jur de 250V!eu prefer negativarea fixa, adica, tensiune negativa in grila, si catodul la masa, care este mai simplu si mai eficient, de reglat curentul prin tubul final!!! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 o completare la schema.....pe G2 a lampii finale trebuie sa fie 250V....sau poate fi si asa...ultraliniar....Dacain anod ai 340v asa cum ai spus undeva mai sus nu poate fi ultralinear trebuie sa faci un divizor rezistiv de curent mai serios din care sa alimentezi grila 2.Adica sa inseriem doua rezistente,una de 33k_39k la 4_5w sau mai mult si una de 10k_15k la 2_3w din punctul de inseriere alimentezi G2 un capat al rezistentei de 33k_39k la 4_5w este conectat la masa si un capat al rezistentei de 10k_15k la 2_3w este conectat la +340v. Link spre comentariu
THOMAS Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 schema este logica si ar trebui sa functioneze foarte bine dar: priza pentru alimentarea G2 din traful de iesire pentru UL se alege de obicei la 30-37% din numarul total de spire al primarului transformatorului de iesire incepand de la capatul unde se aplica Ua.Daca te apropii prea mult spre capatul anodului deja tubul final se va comporta ca o trioda,reactia introdusa si puterea P(G2) sunt deja nesemnificative,asta se va intampla si daca te apropii prea mult spre capatul Ua.Dar de data asta puterea va fi ceva mai mare,tubul fiind legat ca o simpla pentoda fara ca "efectul" UL sa se simta prea tare. Referitor la chestia cu inrositul anodului,iti recomand sa declupezi condensatorul de 220nF de pe grila G1 (GU50) si sa urmaresti daca mai apare acel fenomen,daca totul este OK,iseamna ca acel condensator are mari pierderi si tensiunea pozitiva ajunge pe G1,accelerand fluxul de electroni,de aici instabilitatea curentului Ia (GU50) (cresterea curentului!) si inrosirea anodului. Si alta recomandare ar fi sa inseriezi spre G2 o rezistenta de 470-680Ohm/5W Acel condensator trebuie sa fie la o tensiune de cel putin 630Vcc.Succes! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 Ce rezistenta ai la primarul trafului masurata cu un ohmetru ?Ce parametri ai la traful de iesire ?(nr. spire , sarma etc )Poti pune pe schemaa aceasta exact configuratia si valorile rezistentelor pe care le-ai pus la lampa finala ? Link spre comentariu
cristinel_bm Postat Aprilie 22, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2009 cam asta esteoricum am rezolvat problema...am acuma cam 97 mA pe anodul lampiiMultumesc Link spre comentariu
blue Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 cam asta esteoricum am rezolvat problema...am acuma cam 97 mA pe anodul lampiiMultumescNu cred ca ai rezolvat problema, puterea disipata pe anod este prea mare, viata tubului este proportionala cu , corectitudinea punctului dinamic de functionare, ales dupa parerea mea incorect, nu cred ca ai consultat datele de catalog pt GU 50 . Reprosul se doreste constructiv, nu schimbi tubul pur si simplu ,ca sa vezi un anod inrosit, trebuiesc modificate valorile de Ia, Ug2, Ug1 pt compromisul de impendanta de sarcina, totusi intre 6P3S si GU50 exista diferente ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum