Vizitator serveru88 Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 As dori si eu o schema a unui circuit de multiplicare intre 2 semnale analogice. Va multumesc. Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Salut,Cauta pe gogu "gilbert cell". Un exemplu de integrat care contine asa ceva este MC1496.Pentru mai multe detalii trebuie sa spui ce fel de semanle vrei sa multiplici, ce frecventa, daca ai componenta continua, etc.O alta modalitate de multiplicare este sa logaritmezi semnalele, sumezi apoi antilogaritmezi, dar am impresia ca versiunea cu logaritm nu merge in 4 cadrane.Cirip Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 AD633, AD834, AD835, uA796, 1496 mentionat mai sus, MC1494, MC1495, etc. Link spre comentariu
Vizitator serveru88 Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 Buna ziua si va multumesc pentru timpul acordat. Ma intereseaza orice fel de semnal doar sa nu fie sinusoidal ori cosinusoidal nu conteaza frecventa nu conteaza daca am sau nu componenta continua. Pt ca eu voi da valori si apoi trebuie sa calculez semnalul de la iesire. In principiu 2 semnale de intrare si la iesire sa fie unul singur multiplicat. O sa caut gilbert cell sa vad. Oricum va multumesc inca odata pentru timpul acordat si daca mai aveti vreo idee astept orice idee. Va multumesc. Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 orice fel de semnal doar sa nu fie sinusoidal ori cosinusoidal nu conteaza frecventa nu conteaza daca am sau nu componenta continua.Problema e ca totusi conteaza si conteaza din punctul de vedere al circuitului. Circuitul in sine are niste limitari, ca orice realizare practica de altfel, si daca nu ii respecti cerintele, nu va functiona.Da mai multe detalii. Ce e asta, proiect?Cirip Link spre comentariu
Vizitator serveru88 Postat Aprilie 22, 2009 Partajează Postat Aprilie 22, 2009 este un mic proiect pe care il am de facut la facultate. atat ni s-a spus sa proiectam un circuit de multiplicare intre 2 semnale analogice. si dupa sa calculam bineinteles tot circuitu sa vedem ce iese la iesire. Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 23, 2009 Partajează Postat Aprilie 23, 2009 OK, atunci decide-te daca faci cu celula Gilbert sau cu logaritmare, picteaza o schema si discutam mai la concret. Link spre comentariu
Vizitator serveru88 Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 Ok . va multumesc si cred ca am sa aleg un circuit de logaritmare precum cel din figura atasata. Sper sa iasa. Va multumesc inca odata pentru sprijinul acordat. Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 Ai grija ca in cazul asta tensiunile aplicate la intrarea circuitului trebuie sa fie strict pozitive. Logaritmul nu este definit ptr. argument negativ. Deci, daca ai nevoie sa logaritmezi un sinus, va trebui intai sa ii adaugi o componenta continua, ca sa il "salti" deasupra lui 0. Apoi, la rezultatul final va trebui sa determini care sunt componentele "nedorite" aparute datorita suprapunerii componentei continue si sa le elimini. Se cam complica.Spor la treaba!Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum