Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sisteme emisie receptie

Vizitator Liviupfir

Postări Recomandate

Vizitator Liviupfir

Buna ziua...Am intrat pe acest forum pt a va intreba daca cineva are idee de schema electrica pentru un sistem emisie receptie(asemanator cu cel de la masinutile cu telecomanda fara fir).Eu am desfacut cateva masinuti si telecomenzile lor dar.......imi prind urechile pe acolo.Sunt in clasa a 11...va dati seama cate cunostinte am despre electronica, dar sa va spun ce doresc sa fac poate voi fi mai explicit.Am cateva leduri si vreau sa le aprind pe fiecare in parte de la o telecomanda.In mare stiu cum functioneaza dar in amanunt..... stiu ca ester asemanator ca cel al radioului ,in antena vin mai multe frecvente iar cu ajutorul unui selector se alege frecventa dorita la fel vreau sa fac si eu.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ywar2

1

• vio2007

1

• Mosu Tuti

1

• nelu57

1

Top autori în acest subiect

Daca esti incepator este bine sa te joci la inceput cu constructii simple si pe masura ce prinzi experienta treci la constructii mai complexe. Uita-te pe linkul de alaturat si poate gasesti modulele care te intereseaza. Daca sint prea scumpe, depaneaza o jucarie teleghidata si cu ce gasesti acolo incearca sa aprinzi unu, doua led-uri. Daca reusesti atunci treci la ceva mai complex. Succes!!!

- http://www.conexelectronic.ro/produse.php?id=88

Link spre comentariu
Vizitator Liviupfir

Multumesc pt raspunsuri.Am cautat pe linkurile date si am gasit ceea ce imi trebuie dar as avea nevoie de un magazin , revista care sa cumpar niste placi de textolit pe care sa montez circuitul.am aprins cu un sistem de la masinuta 2 leduri ca avea doua motorase si a fost simplu dar voi reusi si cu mai multe becuri datorita ajutorului vostru.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut. Vad ca esti din Solca. Cauta la Genius - Suceava. De ce nu te duci pe la radioclub, acolo sunt oameni foarte inimosi. Daca nu te descurci, da-mi un mesaj pe MP. Mosu Tuti.

Link spre comentariu

@Liviupfir...succes ?i baft? în aceast? frumoas? activitate !!!...totu?i...nu-?i neglija studiile ( ?coala ), caut? ?i înva?? ...mereu ?i....continu. :da :aplauze

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator Liviupfir

Buna, dupa o lunga pauza am revenit pentru a rezolva acceeasi problema dar cu ceva modificari. Vreau sa realizez un sistem emisie receptie dar nu stiu cum este mai bine, cu sistem unde radio sau IR , voi ce parere aveti? Distanta dintre emitator si receptor este de 30 cm , camp deschis. Am nevoie de patru comenzi, in circuit am doua motorase care vreau sa se invarta in ambele sensuri dar independent, deci sa nu le pun in paralel ca atunci cand dau comanda la unul sa se invarta ambele in sensul dat. Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări