MifTy Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 are cineva un scan dup? schema lui, sau a fost cineva interesat s? scoat? schema din el???am dat prin tehnium peste o schem? de adaptor de capacimetru, care se alimenta de la 220V, ?i era conceput ca "add-on" la un multimetru ?20.nu capacimetrul mi-a atras aten?ia, ci faptul c? autorul d?dea ?i schema multimetrului... ?i a? fi vrut s? compar ce se d?dea acolo cu schema original? (în special s? m? conving c? instrumentul chiar e de 100 de microamperi, ceea ce e cam ciudat, aparatele de m?sur? ruse?ti au de regul? instrumente de 30 sau 60 microamperi... de unde ?i scalele multipli de 3 sau 6).în plus, mi-am adus aminte c? cineva de pe forum voia o schem? "pasiv?" de voltmetru/ampermetru, ?i mi s-a p?rut perfect pretabil? acea schem?... chit c? mai toate vechile multimetre analogice cu ac folosesc în general bateria numai pentru m?surarea rezisten?elor, nu ?i la curen?i/tensiuni... Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 are cineva un scan dup? schema lui? 20-05,daca va ajuta.[attachment=1]002175473-big.jpg[/attachment] Link spre comentariu
vio2007 Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 schema ?-20 http://msevm.com/oldradio/c20/c20.gif Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 MifTy scalele de 30,60 nu erau dependente de sensibilitatea microampermetrului e pur si simplu o alegere pentru comoditatea impartirii si multe vestice tot asa aveau impartita scala 10,30,100,300,600.1000. dar mai sunt si din cele cu scala 10,25,50,100,250,500,1000.(daca e sa masor tensiunea retelei si stiu ca e cam mare prefer totusi un instrument cu scala gradata 0...30 asa ma situez mai aproape de centrul scalei unde e stiut instrumentele cu ac ofera precizia mai buna decat la capetele scalei de aceea si unele scale sunt gradate putin neliniar ca sa compenseze la capete Link spre comentariu
gauss Postat Mai 4, 2009 Partajează Postat Mai 4, 2009 Instrumentele cu ac sint perfect liniare pe domeniul primar....deci ofera aceeasi precizie pe toata deschiderea unghiulara a scalei....neliniara este doar scala de tensiune alternativa de valoare mica (la unele multimetre analogice "clasice"), datorita schemei de redresare mai simpla, a pragului de deschidere a diodelor de redresare, altele reusesc o liniarizare mai buna...un exemplu este binecunoscutul MAVO-35....sint si multimetre "hibride". cu schema activa de redresare {redresor ideal cu operational sau precedat de amplificator) la care instrumentul cu ac (de obicei microampermetru magnetoelectric) este de fapt transformat in voltmetru de CC,perfect liniar....exista si multimetre cu afisaj dual - analog si digital....HC 5050 DB , Metrix MX 573......lista e mult mai lunga..... Link spre comentariu
kripton Postat August 24, 2009 Partajează Postat August 24, 2009 Instrumentul debaza de la ''T-20'' este de 100 microamperi in mod sigur. Am un asemenea multimetru care functioneaza si uneori mai lucrez cu el . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum