papyreloaded Postat Aprilie 19, 2009 Partajează Postat Aprilie 19, 2009 Google spune multe dar nu sunt sigur.Vreau sa conectez o antena mai slabuta( care e ok conectata la 1 televizor) la 2 televizoare. Atena e ceva yagi si are 5 elemente.De aceea am nevoie de o schema cat mai simpla a unui astfel de amplificator (stiu ca se gasesc la piata insa vreau sa fac ceva cu mana mea pentru a capata experienta + ca nu stiu cat de bune sunt alea de la turci )Antena va fi impartita intre un tv normal si un tuner dvb-t (digital) Link spre comentariu
vsurducan Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 E destul de important sa precizati domeniul de frecventa, banuiesc ca doriti un amplificator universal FIF-UIF. Amplificatoarele turcesti nu stiu cat sunt de bune, cele poloneze sunt insa foarte bune si au de obicei unul sau doua tranzistoare MOS FET iar pretul asa cum vedeti este greu de depasit: http://www.antenee.ro/APP_shop/prodList ... tegory=132 Ca sa realizati un amplificator de antena pentru TV si sa fiti convins ca ati facut ceva util aveti nevoie sa masurati castigul in banda de frecventa dorita si posibilele armonici parazite generate de el. Asta inseamna ca aveti nevoie fie de un generator de frecventa cu iesire prin atenuator reglabil si de un analizor de spectru in domeniul respectiv de frecventa, fie de un vobuloscop FIF-UIF, fie de un analizor de semnal (receptor) utilizat in CATV. Altfel nu veti sti niciodata daca semnalul este intr-adevar amplificat sau raportul semnal zgomot foarte prost este cel care va genereaza puricii uriasi pe ecran in prezenta amplificatorului (situatie des intalnita). Precizarea suplimentara este ca tunerul DBVT are de obicei nevoie de un raspuns plat al amplificatorului pe o largime mai mare de banda si ca urmare, amplificatorul pentru DBVT este ceva mai pretentios decat cel pentru TV analogic. Ca sa conectati doua receptoare TV aveti nevoie de un splitter cu doua cai, cu izolare foarte buna intre cai daca aveti un receptor cu selector DBVT si unul analogic (TV-ul cu DBVT, presupun un LCD sau o plasma este un mare generator de paraziti). Link spre comentariu
papyreloaded Postat Aprilie 20, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2009 Va multumesc pentru lamuriri, acum parca mi-a pierit entuziasmul si cred ca o sa-l cumpar Si da, va fi folosit in UHF. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum