djlove Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Pai sa se pot intampla multe. Din ce am vazut eu, apare tensiunea de 220v(faza) pe carcasa si te pisca de fiecare data cand o atingi in zonele care nu sunt vopsite, ii ardea de fiecare data cand conecta cablul usb al imprimantei sursa acesteia, sau distrugea un amplificator cu tda7294 de fiecare data cand conecta mufa de intrare la PC. Astea sunt problemele cu care m-am intalnit eu, din cauza lipse impamantarii prizei, dar asta mai depinde si de sursa. Asa ca, daca stai la casa, dute la un magazin de specilaitate si cumpara 3-4 taursi de 1,5 sau 2m (in functie de cat de tare este solul) sapi un sant adanc de aproximativ 0.5m si bati tarusii la distanta egala cu lungimea lor intre ei, ii bati adanc in pamant apoi ii conectezi cu o platbanda zincata intre ei. Acoperi santul, conectezi un conductor gros de cupru de paltbanda care o duci pana in panoul cu sigurante unde legi toate impamantarele prizelor la el.Atentie, tarusi sunt special pentru acet scop, au o forma de +. Nu de alta dar am vazut destula lume care bate o teava de 1/2" in pamant la o jumatate de metru si spune ca are impamantare. Daca stai la bloc ar trebui sa ai impanantare, cel putin dusa pana la panoul cu sigurante, in cazul acesta schimbi conductorii de la priza cu alti noi in numar de 3, sau adaugi decat unul in afara de cei existenti. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 E posibil s? aib? împ?mîntare la re?eaua din cas?, dar s? nu aib? în camere, e cazul multor blocuri vechi, unde numai 1 priz? Shuko era în cas?, ptr ma?ina de sp?lat. Dac? s-a modernizat re?eaua în bloc ?i s-au montat diferen?iale la panoul de siguran?e, nu poate face împ?mîntare separat?, e mai comod s? trag? un fir de la masa tabloului casei la priza lui din camer?. A?a am f?cut ?i eu. Totu?i nu e chiar un pericol dac? nu ai a?a ceva, decît s? ai o surs? bun? la calculator, nu o chinez?rie de 2 lei. Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 8, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2009 Exact asa ii cum zice domnul zal! Am inpamantare doar la o priza (langa usa de la baie)! Pot sa trag cumva un fir prin perete pana la priza din camera? Link spre comentariu
djlove Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Exact asa ii cum zice domnul zal! Am inpamantare doar la o priza (langa usa de la baie)! Pot sa trag cumva un fir prin perete pana la priza din camera?Da, chiar este indicat.Cea mai optima solutie ar fi cea care am spus-o mai sus, adica sa schimbati firele din perete, adaugand inca unul, dar acest lucru il puteti face numai daca firele sunt bagate pe tub, nu direct in tencuiala ca la blocurile foarte vechi.Ideal ar fi ca toate prizele din locuinta dumneavostra sa fie legate la impamantare... Link spre comentariu
zal Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Dac? e cablu dublu cu conductor de aluminiu, e zidit direct în perete, nu merge schimbat, dar merge ad?ugat un fir pe la tocuri, prin col?urile camerelor, pe sub parchet... nu are importan?? c? va fi cu lungimea diferit? de cele cu tensiune ale prizei. Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 8, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2009 Inteleg ideia lui domnu zal! Nu ar fi o optiune sa leg firu de inpamantare la calorifer? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Depinde de re?ea, dac? ai diferen?ial montat la tablou, sau e de tip vechi, la ?sta din urm? po?i s? te legi la calorifer, dac? e?ti sigur c? are leg?tur? la p?mînt, dac? e cu ?eav? de Pexal pe undeva, ai luat ?eap?. Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 8, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2009 Atunci sigura optiune este sa trag un fir de la tablou si gata! Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 8, 2009 Partajează Postat Iunie 8, 2009 Nu recomand sa legi la calorifer.Singura optiune este firul tras de la tablou, in caz ca ai o impamantare buna acolo. Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 10, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2009 Am comandat toate piesele necesare pentru finalizare! Condesator de 4,7uF/100V nepolarizat de tip poliester, este bun la intrare in partea de atac?? Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 16, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2009 Maine, poimaine o sa vedeti modulele finalizate, iar dupaceia vin testele Daca chiar imi fac amplificator bun o sa am nevoie de niste boxe pe masura! Ce boxe imi recomandati sa imi fac? Ma refer la tipul incintelor, VTP am vazut ca suna bine, basreflex, incinta inchisa! Sper pana la sfarsitu anului sa imi adun un buget de vreo 500Ron (bani de alocatie, mai repar cate o statie) ca sa imi pot cumpara niste difuzoare de bas bunicele de vreo 100W/8ohmi! Ce difuzoare imi recomandati pana in 100W/8Ohmi? Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 17, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2009 Am facut primul test, si spre dezamagirea mea am curent continu negativ pe iesire! Curentul de mers in gol se poate regla! Daca este curent continu negativ pe iesire atunci este problema pe undeva la partea negativa? Sau nu conteaza? Pe unde sa ma apuc de masurat?Va multumesc,LE: daca invart de semireglabil care regleaza ofsetu nu se intimpla nimic :cry: Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 17, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2009 Am legat si celalalt modul si tot la fel ii!Va rod datimi ceva idei de unde sa incep masuraturile si ce sa masor!Le: Daca nu am pus rez de 5,6K la iesire are ceva? Poate fi asta cauza? Link spre comentariu
mely17 Postat Iunie 17, 2009 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2009 Sunt un prost ! Eu cand masuram tensiunea pe iesire o masuram punand o sonda de la multimetru pe carcasa( inainte era legata la masa, dar acuma nu era ca am desfintat cablul) ! Asa imi arata ca am -35VCC, dar cand am conectat firele la protectie am auzit ca releul cupleaza! Am pus sonda multimetrului pe masa si surpriza 10mVCC pe iesire pe care l-am reglat pana la 1mVCC! Amplificatorul suna mai bine ca un amplif electromures facut tot de mine! Diferenta am simtito pe aceiasi boxe! Pacat ca nu am niste boxe de calitate :cry: , amele sunt varza! In sfarsit am finalizat acest amplificator, bineinteles fara ajutorul vostru nu reuseam, va multumesc, O seara placuta, Poze: http://img87.imageshack.us/gal.php?g=dsc08453.jpg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum