Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Upgrade memorie Ram Leptop HP nx6325

spinach

Postări Recomandate

Am studiat stuructura placii de baza si am constatat ca are posibilitate de dual chanel . Leptopul de fabrica a fost dotat cu o placheta HYNIX 1gb pc5600 latenta 555/12 . vreau sa il dotez cu 4gb(2x2) care sa functioneze in dual chanel. Ma gindesc la set de pc5600 .Intrebari: 1.Win XP va vedea 4 Mb ? presupunind ca nu va vedea decit 3Mb va merge mai rau decit daca as dota cu 2x1 gb ? 2.Spre ce brend sa ma orientez ? Ma intereseaza un brend care are cele mai putine probleme cu adaptabilitatea ? Corsair sau Kingston ? Sau poate altceva. 3.Consumul energetic;exista piese care se incalzesc , care au consum energetic diferit ;din acest punct de vedere spre ce brend sa ma orientez ? 4.Este bine sa ma orientez pentru pc6200 ? iese mai bine cu latenta pentru frecventa de lucru a leptopului ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spinach

7

• hugo

4

• Blind

3

Top autori în acest subiect

XP 32 bit vede 3.5 giga (sau 3.6, nu mai tin minte exact, miercuri aflu cand ajung la munca) din cei 4 instalati. E logic ca va "alerga" mai bine daca ii pui mai multa memorie calculatorului, doar sa il incarci calumea.

Link spre comentariu

Care ar fi valoarea optima de ram pentru raportul performanta/cost ; peste o anumita valoare de ram , mai putin se simte crestere performanta cu crestere capacitate ram.

Link spre comentariu

Cum folosesti XP... ajunge 1G de RAM. Doar daca folosesti ca statie grafica(nu cred ca e cazul la tine) notebook-ul sa zici ca mai e nevoie de RAM.Daca ai fi folosit Vista... mai mergea 1G de RAM pe langa cel original.Ce te trage in jos la notebook-ul tau nu e RAM-ul. HDD la 5400RPM(banuiesc ca asa ceva ai in notebook) e veriga slaba. Iar la XP poti sa-i pui si 4G de RAM ca tot HDD o sa fie frecat mai tare de sistem. Daca mergi pe Vista vei avea RAM-ul ocupat insa HDD va fi folosit mai putin... deci performante mai bune.Parerea mea e sa studiezi cat RAM ai liber in momentul cand zici tu ca e folosit la greu. Daca iti raman macar 256MB liberi in momentul respectiv... nu e nevoie sa mai adaugi RAM.Hm... referitor la intrebarea ce fel de Kingston... ce e mai ieftin: ValueRAM la 5600. Pe HyperX degeaba arunci banii... nu cred ca vei simti vreo diferenta in notebook-ul tau plus ca mai e si problema compatibilitatii. Kingston ValueRAM sunt printre cele mai usor digerabile memorii de catre chipseturi.

Link spre comentariu

-hdd l-am schimbat pe 7200 -am varianta sa cumpar o placheta de 1g (posibil sa nu mearga in dual chanel) -am varianta sa cumpar 2 plachete de 1g -am varianta sa cumpar 2 plachete de 2gDupa cum am inteles de viitor este varianta cu 2x2g , care momentan insa nu va duce la performante deosebite . cam asa am inteles ;Se pune acum intrebarea : -cumpar 2 plachete sau un set ? se pare seturile au acelasi pret ca plachetele .O alta intrebare care ma macina: memoriile figuraeza ca SODIMM cu 200 , 204 contacte ; in calculator se pare ca sint 214 contacte ; sa imi fac griji ? se poate investiga in vri-un fel cute contacte sint in calculator ? ar trebui sa le numar ?

Link spre comentariu

Numarul de pini difera in functie de tipul memoriei, SDram, DDR1, DDR2, DDR3... In functie de tipul memoriei pe care il ai in laptop, te duci la magazin si cumperi de acelasi tip, dar de valoare mai mare.Nu stiu daca laptopul tau va suporta module de 2GB pe fiecare canal, incearca sa faci rost de la cineva si sa testezi inainte de a cumpara. Ca marci producatoare de memorii, nu te zgarcii la 2-3 sute de mii in plus, cauta ceva calumea (niste corsair-uri sau altceva)

Link spre comentariu

Memoria pe care o suporta notebook-ul tau e SODIMM DDR2. Banuiesc ca e vorba de 240 contacte.Hm... chiar daca nu mai conteaza ca acu' ceva ani sa sincronizezi fsb-ul cu memoria, e de preferat sincronizarea pentru stabilitate. Cum FSB-ul e 667... DDR2 la 667(5300) e de preferat. Insa cum ai in sistem 5600... stii ca merge si 5600.Sa testezi o alta memorie de la alt producator impreuna cu cea din notebook... incearca sa gasesti una cu aceleasi caracteristici.In conditii normale1G+1G cred ca e mai mult decat suficient pentru XP. Doar daca lucrezi cu grafica la greu si folosesti RAM-ul pentru swap in locul HDD-ului. Dar nu se supara nimeni daca pui 2+2.De producator... am intalnit mai multe probleme de incompatibilitate(nu ca ar fi mai putin fiabile, doar prea pretentioase) la Corsair decat la Kingston. Si Kingston chiar face produse fiabile chiar daca nu extrem de rapide.

Link spre comentariu

Le-am schimbat ; m-am hotarit sa mai pun o bucata de 1G si cind m-am dul la magazin ,avea doar de kingmax , cu 75 lei. Asa ca le-am schimbat pe amindoua si am pus Corsair .Merge si identifica dual chanel.. Singura problema este ca au intrat cam greu , de parca ar fi fost mai groase. !

Link spre comentariu

Initial era Hynix de 1G/667Mhz DDR2 ; am pus Corsair de 2x2G ,667 DDR2 .Sloturile din calculator sint diferite ca firma de fabricatie ;in unul a intrat destul de usor [in cel care a fost plin] ; in al doilea nu vroia sa intre si s trebuir sa il fortez un pic cu o surubelnita . Senzatia mea este ca placutele de corsair erau un pic mai groase si aveau crestatura de pe mijloc mai ingusta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări