Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

raid 1 si controler AHA-2940UW

ionut20

Postări Recomandate

Va salut,La configurari servere nu am cine stie ce experienta, desi am butonat diverse servere sub win server, linux, sau chiar XP, nu am incercat si nu am folosit pana acum vro varianta de RAID la hdd-urile folosite.Acum ca tot am o mic concediu am zis sa ma pun pe cautat si studiat solutii .... in concluzie mi-am facut un mic server de proba, si anume: Placa de baza gigabyte GA-K8VT 800M, proceser AMD Athlon 64 3200+, 1Gb DDR, FX5200, un adaptor SCSI AHA-2940UW, 2 hdd-uri Seagate ST373453LW, 15k rpm, 73Gb, o a doua placa de retea realteck (prima onboard)Am instalat un Windows Server 2003 Enterprise cu licenta. Toate bune si frumoase .. am facut update, si inca fac, pentru a aduce sistemul la zi. Am acum SP2.Problema e urmatoarea: ce sa fac pentru a configura un RAID1 intre cele 2 hdd-uri? controlerul e doar controler, si nu stie de raid, iar utilitarul de la placa de baza stie de raid doar pentru hdd-urile conectate pe ide sau s-ata la placa de baza, si nu pentru cele 2 scsi legate prin adaptorul PCI ..... Ce pot folosi pentru a face raid intre hdd-uri in aceasta situatie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut20

4

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator vdrapaca

Problema e urmatoarea: ce sa fac pentru a configura un RAID1 intre cele 2 hdd-uri? controlerul e doar controler, si nu stie de raid, iar utilitarul de la placa de baza stie de raid doar pentru hdd-urile conectate pe ide sau s-ata la placa de baza, si nu pentru cele 2 scsi legate prin adaptorul PCI ..... Ce pot folosi pentru a face raid intre hdd-uri in aceasta situatie.

Salut,Solutia ar fi urmatoarea:1. procurarea unui HDD folosit doar pt SO (max 40GB)2. declararea celor doua HDD SCSI ca dinamice si realizarea unui RAID1 software (mirroring).BAFTA!
Link spre comentariu

DA, merci de idee ... adica de a doua varianta. Prima nu imi placa, pentru ca pe scsi vreau si date si so.Mai tarziu incerc sa vad cum merge raid1 software cu hhd-urile setate dinamic si cat de bine se misca computer.As mai avea o intrebare, in momentul de fata ambele hdd-uri sunt formatate la capacitate maxima. Pentru varianta raid1 cu partitii dinamice se poate face ceva de genul: ambele hdd-uri impartite in sa zicem 15Gb(sistem)+55Gb(date) si sa se faca mirroring intre cele 2 partitii de 15Gb si intre cele 2 partitii de 55Gb de pe hdd-uri distincte. Sau raidul se face doar la nivel de intreg hdd?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări