Vizitator bogdy0073 Postat Aprilie 18, 2009 Partajează Postat Aprilie 18, 2009 Buna ziua...Se da urmatorul proiect:Redresor de 48 Vc.c. Inom=10 A in punte semicomandata . Nota: cele 2 ramuri ale puntii de redresare vor fi tiristori de putere care vor fi comandati cu CI AA145 sau echivalent. Ma intereseaza daca ma poate cineva ajuta cu o schema pentru un astfel de redresor , cu specificatia ca doresc ca tensiunea stabilizata la iesire sa fie reglabila iar curentul mediu redresat sa fie de asemenea reglabil. Va multumesc anticipat pentru ajutor! Link spre comentariu
vsurducan Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 Buna ziua...Se da urmatorul proiect:Redresor de 48 Vc.c. Inom=10 A in punte semicomandata . Nota: cele 2 ramuri ale puntii de redresare vor fi tiristori de putere care vor fi comandati cu CI AA145 sau echivalent. Ma intereseaza daca ma poate cineva ajuta cu o schema pentru un astfel de redresor , cu specificatia ca doresc ca tensiunea stabilizata la iesire sa fie reglabila iar curentul mediu redresat sa fie de asemenea reglabil. Va multumesc anticipat pentru ajutor!Am sa raspund in mod exasperant la acest tip de intrebare (fie ca place sau nu) cu raspunsul: documentarea este etapa esentiala pe care orice electronist amator, student smecher sau electronist profesionist trebuie s-o treaca (singur si prin forte proprii) inainte de a realiza o aplicatie.Trecand cu bine aceasta etapa veti afla ca UAA145 nu regleaza tensiunea si curentul separat.Gasiti raspunsul la intrebarea dvs in cartea:Circuite integrate liniare, manual de utilizare, vol4, M.Bodea, A Vatasescu si altii, editura Tehnica, Bucuresti 1985 paginile 137-222.Schema care va intereseaza este la fig 2.80 pagina 222, cu precizarea ca este gresita, necesita un singur UAA145 si nu doua. Daca intelegeti unde este greseala inseamna ca ati inteles cum functioneaza UAA145 si ca ati citit intr-adevar paginile indicate.succes Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 Salut. Hai ca esti mortal, domnule vsurducan. Totul este perfect dar ce faci daca domnul bogdy0073 nu a auzit de aceasta carte, sau nu o are. Da. Este posibil sa se gaseasca la bibiloteca, dar tinerii viitori colegi sunt obisniuti cu "mura in gura". Sper sa nu se supere pe mine. Eu nu m-am mai uitat prin ea de cativa ani si mi-ai dat o idee formidabila. Salut. Mosu Tuti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum