micu_Ovi Postat Aprilie 17, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2009 dintre alea doua difuri pe care sa-l aleg ? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 18, 2009 Partajează Postat Aprilie 18, 2009 Amîndou? par destul de bune, pre?ul e egal, nu prea au datele la ele, dac?-l iei pe cel mare (12'') va ie?i cutia mai mare, dar va reda mai bine joasele, la cel mic (10'') iese cutia mai mic?, deci salvezi spa?iu ?i material, depinde de tine alegerea. Link spre comentariu
AlpHso Postat Aprilie 18, 2009 Partajează Postat Aprilie 18, 2009 Eu te-as sfatui sa mai pui ceva banuti si sa incerci combinatia hp10w+pht404(sau php408).Nu au aspectul difuzoarelor sal dar cel putin acestea inspira mai multa incredere si se aud destul de bine si tare .Problema wooferului e ca nu coboara prea mult in frecventa.Vasile parca avea aceste difuzoare pe www.hi-end-ro. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Aprilie 19, 2009 Partajează Postat Aprilie 19, 2009 Problema cu hp10 e ca este un difuzor de satelit, prea mult bas nu o sa scoti din el numai daca il mai fabrici odata. Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Aprilie 19, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2009 Il ieu pa ala de 12 daca e sa fie . Num tre difuri de pre mare calitate pt ca vreu sa o leg la calcutor si nu acsult muzica toata ziua ca am si sistem , plus ca am auzit ca nu se merita asa ceva pt PC. Link spre comentariu
BF37 Postat Aprilie 19, 2009 Partajează Postat Aprilie 19, 2009 Monacor-urile alea de 10" sant ideale pt ampliful tau ............inaltele si mediile sunt la fel de bune , i-ti mai trebuie 2 filtre pe 3 cai ( care trebuie alese in functie de plaja de frecvente a difuzoarelor ) si niste cutii ( care vor semana cu Unitra de 75 ) si esti gata ! Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Aprilie 20, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2009 Destl de faine Cutiile de la unitra 75 , n-am vazut bine sau are 3 tuburi de bas? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 20, 2009 Partajează Postat Aprilie 20, 2009 Au cîte 2, dar sînt cam de form? acolo. Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Aprilie 20, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2009 asa ma gandeam si eu , nu ar fi trebuit sa le pune pe laterale? sau in tavandeci ce filtru sa caut? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 21, 2009 Partajează Postat Aprilie 21, 2009 La impedan?a difurilor alese, pe 3 c?i, minim 12dB/octav? atenuarea. Ft1 maxim 1kHz, Ft2 maxim 5kHz. Link spre comentariu
Vizitator Moga Alexandru Postat Aprilie 24, 2009 Partajează Postat Aprilie 24, 2009 In lumea Hi-fi si pro amplificatoru trebuie sa fie cam cu 50% mai tare decat boxele . Motivul este unu cat se poate de simplu . Daca ai un amplificator mai mic il vei da la o putere mai mare si el va intra in cliping ... unde majoritatea tranzistorilor de putere , mosfeti tind sa dea tensiuni mai mari sau in cel mai rau caz sa scape curent pe boxe... asta duce ori la distrugerea imediata a boxelor or deteriorarea lor in timp .Pe cand daca ai un amplificator de putere dubla... nu il vei duce nici o data aproape de maxima lui ... ci vei sta in partea inferioara a capacitatilor lui ... asta inseamna un semnal " Curat " si fara distorsiuni ... In lumea Hi-fi de obicei se folosesc amplificatoare cam de putere egala ... dar ideal este sa fie mai mare ... cu toate astea ... nu se respecta tot timpu din cauza bugetului . Sa ma contrazica cineva daca gresesc cumva .Ps din hp10 nu te astepta la nici un fel de bass ! este un difuzor de medii si asta in cel mai bun context .Eu iti propun sa iei legatura cu Vasile si sa iti recomande ceva de casa . Nu pro . Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Aprilie 24, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2009 din ce ai scris tu eu intaleg ca boxele de putere mica ar fi mai scumpe decat cele de putere mare !? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Ce teorii mai scot ?i ''deontologii'' hifi. Întotdeauna un amplif mai puternic ca boxele le va arde, pe cînd invers numai în cazuri excep?ionale, cînd s?r?cia de amplif e total neprotejat (cum î?i construiesc majoritatea pu?tilor) ?i d? cu tensiunea de alimentare-n boxe cînd se stric? (de obicei pe vocea lui Gu??). Link spre comentariu
micu_Ovi Postat Aprilie 25, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2009 hai zal ca ai fost tare ! Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 25, 2009 Partajează Postat Aprilie 25, 2009 Daca ai un amplificator care nu reda cu distorsiuni ( in pro se aprinde ledul de clip foarte rar ) poti sa te duci cu 2.5 x puterea rms a boxei ( puterea rms a boxei sa fie reala, nu abureli ) si nu arzi nimic, pe un program muzical destul de comprimat.Daca ai semnal foarte dinamic ( concert cu trupa respectabile de dimensiuni mari ) poti sa treci si de 4x puterea rms ( 6 dB headroom ) si sa stai linistit. Conditia este ca si difuzoarele sa reziste termic si mecanic, desi mai mult mecanic intrucat termic puterea rms care intre in ele este foarte rar >= decat puterea rms care scrie pe ele, chiar si pentru un amplificator care are 2x puterea rms a difuzorului.Oricum, mult mai repede se ard boxele de putere mai mare puse pe un amplificator de putere mai mica decat invers pentru ca de obicei cazurile astea apar in exemplele date de Zal.Edit: In ceea ce am zis mai sus ma refeream la oameni care au simtul masurii si distorsiunile sant dusmanul lor nr 1. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum