matrix67b Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Va rog , lamuriti-ma pentru ce foloseste cea de-a treia borna la acumulatorul unei filetante. Vine "+" , "-" si...?. Intreb asta pentru ca am un incarcator de 14,4V cu 3 borne si nu-mi functioneaza cand bag un acumulator cu 2 borne.Multumesc! Link spre comentariu
bolek Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Acumulatorul ala are in el un termistor, o rezistenta care isi schimba valoarea cand se incalzeste acumulatorul ca sa nu se faca "perna" de la fast charging cu curent mare...E exact la fel ca un acumulator de telefon celular, cu 3 borne.Masoara ce rezistenta are termistorul ala intre minus (sau plus?) si a treia borna si te lamurim. Link spre comentariu
matrix67b Postat Aprilie 17, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2009 Filetanta am cumparat-o SH fara incarcator iar acumulatorul ei l-am reconditionat inlocuind elementele din interior. Am folosit Sanyo Eneloop AA de 2000mAh recunoscute pentru autodescarcarea foarte lenta (probat!) Ulterior am gasit un incarcator SH cu incarcare inteligenta dar care este pt acumulatori cu 3 borne . Nu am gasit un acumulator cu 3 borne pe care sa-l desfac , de aceea va cer ajutorul.Am un incarcator simplu, de 14,4V dar imi place acela automat si de aceea vreau sa-l pun la punct .Pe de alta parte cred ca merita si filetanta pentru ca este foarte solida si bine lucrata.Multumesc! Link spre comentariu
bolek Postat Aprilie 17, 2009 Partajează Postat Aprilie 17, 2009 scrie si tu pe aici modelele la tot ( acumulator, charger, filetanta, etc) sa vedem ce zice gugalu'...altfel, slaba miscare...sunt sute de posibilitati... Link spre comentariu
matrix67b Postat Aprilie 22, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2009 Am rezolvat problema simuland termistorul cu o rezistenta variabila.Am aflat in felul asta cam ce valoare trebuie sa aiba termistorul. Pana una alta il pot folosi asa pentru ca el functioneaza pe principiul pantei de tensiune. Termistorul trebuie sa dea o informatie suplimentara (t>50 grdC) si sa opreasca incarcarea.Va trebui sa fac ceva reglaje.Multumesc pentru indicatii! Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 (editat) buna ziua Am un acumulator Metabo care nu se incarca de la o filetanta Am verificat acumulatori si inlocuit cei defecti;dar acumulatorul are 3 pini pentru conectarea unui termistor Termistorul este intrerupt si nu stiu daca era NTC sau PTC si nici ce valoare a avut ,pe el nu este nici o inscriptie si nici nu il mai gasesc (a fost scos sa il am ca model si s-a pierdut) era de marimea unui bob de orez cu 2fire Poate cineva sa ma ajute sa aflu tipul si valoarea? multumesc asa ceva arata Editat Iulie 12, 2015 de Sandu 64 Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 Foarte probabil este NTC . Cât despre valoare citește mai sus ... Link spre comentariu
q_acdc Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 (editat) 5,6 kl ohmi/28 grade ,daca temperatura creste scade rezistenta.(acumulator Bosch) Editat Iulie 16, 2015 de q_acdc Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Iulie 17, 2015 Partajează Postat Iulie 17, 2015 Multumesc pentru raspunsuri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum