Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PSF tranzistor

Hubrus

Postări Recomandate

Am mai multe nelamuriri legate de tranzistorul bipolar....1. Pentru ca un TB sa fie folosit ca switch, acesta trebuie tinut in regiunea de saturatie, pt ca astfel acesta imi va lasa sa treaca curent prin el, dar nu va exista nicio cadere de tensiune pe acesta (tensiunea CE fiind ~0)... Dar ce are daca o sa intru in regiunea activa normala cu el? Nu se va mai compoerta cu un switch?2. Cum aduci in saturatie un TB? Ce trebuie avut in vedere? LA ce se umbla?3. Un TB se deschide cand in baza tensiunea este peste 0.6V. Presupunem ca in baza aplic un semnal sinusoidal de amplitudine 3V. Ce se intampla cu TB-ul cand semnalul meu este in urcare, in intervalul 0 - 0.6V? Caci practic TB-ul meu nu o sa reactioneze la semnalul din baza decat atunci cand acesta are peste 0.6V ca si amplitudine... Cum arata semnalul de la iesire daca TB-ul meu raspunde doar de la 0.6V in colo?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

1

• ratza

1

• Hubrus

1

Top autori în acest subiect

1. Disipi mai mult? putere pe tranzistor.2. Curentul de colector trebuie s? nu mai poat? cre?te peste valoarea respectiv?. Exemplu, ai dou? tranzistoare, unul cu 100 de ohmi în colector altul cu 1k, ambele alimentate la 10V. Curentul de satura?ie este de 100mA în primul caz (99,8) ?i 10mA în al doilea caz.3. Amplificator sau repetor pe emitor?

Link spre comentariu
Vizitator syryus10

1.Vei avea o stare intermediara nedefinita.Adica vei avea un nivel al semnalului la iesire undeva intre nivelul de HIGH si nivelul de LOW, adica intre minim si maxim. Se evita asta in cazul de fata.2. Ic=beta*Ib, Ic=curentul de colector, Ib=curentul de baza, beta cunoscut. cand beta*Ib> Ic ai saturatie. Adica trebuie sa cresti curentul din baza ca sa intri in saturatie. Curentul ,nu tensiunea, teoretic, deci umbli la sarcina legata la baza daca ai intrare in tensiune.3.Daca e emitor comun, va arata ca un sinus cu jumatate de perioada constantanta, daca e repetor, va arata la fel ca semnalul de la intrare, daca e un amplificator depinde de multe, daca e altceva....s.a.m.d.....ideal ar fi sa pui si schema, cand se discuta astfel de probleme, ca sa intelegem exact ce sa raspundem

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări