Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa curat masca de aluminiu (patata) a unui amplificator?

Vizitator adyp

Postări Recomandate

Vizitator adyp

Salut! Am si eu o mica MARE problema. Am luat un amplificator cu masca de aluminiu si nu am observat ca era patata (era seara). Se vad niste pete de culoare deschisa (mate), iar in zonele unde se afla inscriptiile de pe masca (de culoare neagra) se observa ca sunt incadrate intr-un "contur" (ca o pata) de culoare mai inchisa decat petele mate descrise anterior. E ca si cum panoul frontal ar fi in doua nuante.Va rog frumos, daca aveti vreun sfat sau vreo idee cum as putea curata masca sa mi-o impartasiti si mie. Am incercat deja cu alcool tehnic, cu ulei, cu otet, cu solutie de curatat geamurile.As vrea sa incerc cu polish de lustruit vopseaua de masina, dar am facut proba pe o alta bucata de aluminiu pe care am vopsit-o cu spay negru si din pacate acea pasta e abraziva, indepartand vopseaua. E adevarat ca nu se compara vopseaua aplicata de mine cu spray-ul cu cea de pe panoul frontal al amplificatorului, dar alta idee nu prea mai am.Va multumesc anticipat!Toate cele bune!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristimm

2

• adrian_pintea

1

• vlad_2770

1

• Bogdi16

1

• 1 an mai târziu...

Incearca solutia mentionata de empty TRIUMF. Zic eu ca o sa mearga numai ca ai grija ca e cam periculoasa solutia arde ca dracu. Dar am vazut ca indeparteaza cam orice pata. Fa un test sa vezi. Sol costa cam 30 mii lei. cred!

Link spre comentariu
Vizitator yogy

Incearca cu Coca Cola, lasa o zi o carpa imbibata pe pete si dupa aia curata si daca nu merge eu zic sa incerci sa cureti cu PASLA daca stii cum se face si de fapt este o lustruire cu indepartarea unui strat f subtire. daca nu iese incearca sa dai suprafata cu smirghel f fin 1000, 1200 pana dispare pata si dupa aia sa lustruiesti cu pasla. daca vrei o sa-ti spun cum se face. Spor la treaba!!!

Link spre comentariu

daca ai pasla merge sa lustruiesti aluminiu cu pasta de dinti. acum nu mai stiu ce pasta de dinti dar sa fie pasta de dinti gen Cristal (aria romaneasca :)), ca de asa ceva e super buna) adica alba si nu transparenta. dai putin pe aluminiu (cit un virf de chibrit) si apoi slefuiesti cu pasla. dar asta numai in cazul in care este aluminiu si nu are vopsit ceva sau alte inscrisuri in acea zona.

Link spre comentariu
Vizitator yogy

Cu pasta de dinti si disc de pasla nu am incercat dar exista o pasta speciala (pasta alba in tub de hartie) pentru pasla cu care se curata si inoxul. Se monteaza discul de pasla pe bordmasina se aplica pasta respectiva pe suprafata si se lustruieste pana se obtine suprafata dorita.

Link spre comentariu

Poti sa bagi toata piesa in soda caustica. Efectul este garantat. Orice piesa de aluminiu bagata in soda "fierbe" si se face absolut ca noua dar atentie ca se vor sterge orice marcaje cu vopsea.

Link spre comentariu
Vizitator yogy

unde lucrez eu, lucrez zilnic cu soda caustica si crede-ma pe cuvant ti se corodeaza si am facut si eu greseala sa bag aluminiu in soda. dar daca crezi ca nu o corodeaza incearca doar sunt piesele tale, si o sa vezi :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări