Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vaselina cu cupru sau grafit e conductiva?

Dr.L

Postări Recomandate

si in cazul asta,daca pun vaselina mea pe punctele de masa fac mai mult rau decat bine? eu ma gandesc ca protejeaza tabla(proaspat curatata) si contactul electric tot se face prin presare,nu?

Parerea mea este ce face bine. Dupa ce ai curatat tabla bine de vopsea aplici un strar subtire de vaselina iar apoi folosesti papuc si surub care le strangi foarte bine, in felul acesta nu va mai oxida suprafata metalica, deci vei avea un contact electric mai bun, pe timp indelungat. :da
Link spre comentariu

@zal-am masurat cu multimetrul,apoi am incercat si cu un led la 12vcc care lumineaza(foarte slab,ce-i drept,dar nu conteaza aici) si daca inchid circuitul prin mine :da inainte sa deschid topicul am masurat si o vaselina argintie pt procesoare-la fel,am constata ca e neconductiva in ccoricum,ma gandesc ca daca vaselina nu conduce la tensiuni mici,conductivitatea la tensiuni mari si mai ales amperaje mari e nesemnificativadoar ca e posibil sa te poti curenta prin ea@djlove-exact :da

Link spre comentariu

Cum s? te conving...? Pune pu?in? vaselin? cu aluminiu pe pinii procesorului din calculatorul t?u, dac? e AMD stil vechi, e suficient s? dai pe condensatorii smd de pe pl?cu?a procului. Po?i s? faci la fel ?i la placa video... sau mai sigur, întreab? la orice servis de calculatoare. :echair:

Link spre comentariu

o s-o testez si la 12 si 220Vca,printr-un traf separator,daca nici asa nu merge...oricum,dupa cum spuneam,doar in cazul curentilor foarte mici poate face ceva,la curenti mari nu se simte prezenta ei

Link spre comentariu
Vizitator DANPC

aha,ms ma gandeam sa dau cu o vaselina d-asta pe punctele de masa la masina,sa nu mai faca probleme

Ca sa ai contact bun pui saibe stelate si dupa aceea poti sa dai cu orice vaselina punctVaselinele cu aditivi sunt pentru imbunatatirea calitatilor antifrictiune,nu are nici o legatura cu contactele pe unde trece curentul,nu mai filozofati pe tema asta ca induceti poporul in eroare.
Link spre comentariu

domnilor,inca de acum aprox. 10 zile v-am spus ca vaselina cu grafit,cupru,bisulfura de molibden,ulei de sarpe,nu ajuta la contacte ci doar in diverse conditii si aplicatii pt reducerea frictiunii...si atat,pt contact electric bun cum ziceam e suficienta inlaturarea mizeriei ,oxizilor,vopselei etc in functie de ce se mai gaseste la locul faptei si protejarea suprafetelor impotriva oxidarii concomitent cu asigurarea unei strangeri corespunzatoare a pieselor de contact,iar pt contact f bun (ceea ce nu e cazul la auto) se poate folosi (daca va da mana)argint coloidal - o pasta cu concentratie mare de argint,in suspensie,suspensia se evapora si ramane un strat bun conducator din pulbere fina de argint,si chiar si asa fara o rigidizare mecanica f buna,nu puteti avea mare baza,mai ales la curenti mari(asta ca sa nu intru prea mult in amanunte).Cine are de inteles ...intelege,cine nu sa mai incerce si sa ne spuna si noua ce rezultate a obtinut :rade:

Link spre comentariu
  • 8 ani mai târziu...

as vrea sa ma sfatuiti ,am o semanatoare Horss si are multe mufe unde sunt niste pini sau contacti acestia avea un fel de vaselina pe ei acum mar interesa ce tip de vaselina se foloseste la acesti contacti ?

Link spre comentariu

Cind vrei sa tai porcu', e de preferat sa nu scirtiie usa cotetului! Cind intrii tiptil in cotet si surprinzi porcu' dormind, e mai usor sa-l, imobilizezi, dar daca usa scirtiie, porcu se trezeste si opune rezistenta. Nu stii niciodata ce se poate intimpla la invalmasea! :rade:

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări