Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

2sd2399

dan-a2

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan-a2

11

• zal

7

• +_Florin_+

3

• palcu ion

2

Top autori în acest subiect

Arderea transformatorului este posibil sa aiba legatura cu schimbarea finalilor, deoarece acestia pot avea parametrii usor diferiti fata de tranzistorii precedenti, de exemplu pot "deschide" mai tare in aceleasi conditii de polarizare si semnal de atac pe baza (B mai mare). Rezultatul poate fi un consum de curent marit al etajului final (in special daca l-ai dat la maxim) ceea ce a fost prea mult pentru traful si asa dimensionat la limita, specific chinezariilor low-cost. Au fost suficiente 2 minute ca sa-l nauceasca :nebunrau: Parerea mea e sa-i pui alt traf mai solid, chiar de are vreo siguranta termica cel vechi nu are rost sa o schimbi, situatia se va repeta...

Link spre comentariu

Arderea transformatorului este posibil sa aiba legatura cu schimbarea finalilor, deoarece acestia pot avea parametrii usor diferiti fata de tranzistorii precedenti, de exemplu pot "deschide" mai tare in aceleasi conditii de polarizare si semnal de atac pe baza (B mai mare). Rezultatul poate fi un consum de curent marit al etajului final (in special daca l-ai dat la maxim) ceea ce a fost prea mult pentru traful si asa dimensionat la limita, specific chinezariilor low-cost. Au fost suficiente 2 minute ca sa-l nauceasca :nebunrau: Parerea mea e sa-i pui alt traf mai solid, chiar de are vreo siguranta termica cel vechi nu are rost sa o schimbi, situatia se va repeta...

trafo s-a ars in 2min. cat am masurat daca e totul ok si pana sa cuplez sursa de semnal a picat trafo :parerea mea ca a fost deja copt
Link spre comentariu

Am trei trafuri cu siguranta termica (e metionat pe ele),intreb, pentru ca daca as sti nu as mai intreba siguranta termica aplicata primarului din toroidale este accesibila ? se poate schimba ?trebuie dat jos secundarul ca sa o schimbi ?

Link spre comentariu

Am trei trafuri cu siguranta termica (e metionat pe ele),intreb, pentru ca daca as sti nu as mai intreba siguranta termica aplicata primarului din toroidale este accesibila ? se poate schimba ?trebuie dat jos secundarul ca sa o schimbi ?

Depinde de bobinare, la cele mai bune se bobineaz? primarul deasupra c? e cu sîrm? mai sub?ire ?i e mai u?or de manevrat prin gaura din ce în ce mai mic?, plus c? fiind cu un cap?t la nul, ecraneaz? secundarul.
Link spre comentariu

Dana, nu cred ca s-a ars transformatorul. A iesit fum din el, sau s-a incins excesiv? Daca nu inseamna ca are siguranta termica, la unele dintre ele poti ajunge relativ usor, au o umflatura pe un lateral si daca scobesti pe acolo o sa ajungi la ea. Pune niste poze cu inculpatul, ca sa vedem si noi care e treaba pe acolo. :freaza:

Link spre comentariu

Totusi poti incerca sa vezi daca are sau nu siguranta termica in primar, daca ai pune ceva poze, ti-as putea arata zonele in care sa defaci izolatia.Cu privire la rebobinatul primarului, nu e asa greu, precum sugera un user pe aici, daca ai putina rabdare poti realiza operatia cu succes. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări