Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ampl cu Darligton

Vizitator valex

Postări Recomandate

Vizitator valex

Ma poate ajuta cineva cu o schema mai elaborata pt un ampl cu finali in darlington (cu 2N3055 de la toshiba sau daca puteti recomanda alti tranzistori mai buni).Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• djlove

2

• Felis

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ai mai sus o sectiune cu scheme de amplificatoare, alege de acolo o schema care e pe masura ta si o poti realiza cu cunostintele care le ai. Uita de 2N 3055 se folosea acum 20 de ani, electronica a evoluat extrem de mult de atunci.

Link spre comentariu

2N3055 de la Toshiba sint facaturi 100%. Firma respectiva nu fabrica asa ceva.

Exact, cu ceva timp in urma am defacut si eu unul. In exterior frumos, talpa e mai groasa, inscriptionat cu rosu. Cand ce sa vezi in interior avea pastila cam pe jumatate ca un 2N 3055 normal. :speriat
Link spre comentariu

2N3055 de la Toshiba sint facaturi 100%. Firma respectiva nu fabrica asa ceva.

Exact, cu ceva timp in urma am defacut si eu unul. In exterior frumos, talpa e mai groasa, inscriptionat cu rosu. Cand ce sa vezi in interior avea pastila cam pe jumatate ca un 2N 3055 normal. :speriat
E bine ca totusi ai gasit o pastila de siliciu si era totusi un TZ acolo dar stiu eu foarte bine pe cineva care si-a luat o teapa de la rusi cu vreo 3000 de bucati de KT 838 A goale golute(s-a bucurat omu ca le-a luat ieftin cam 1 treime din cat costau pe piata de la chisinau.A nu chiar toate au fost goale au fost si vre-o 10 bune pentru fraierit ca sa nu se prinda ca restul lotului erau conserve cu aer.)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări