Vizitator Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 De ce e lasata in aer grila ecran de la prefinale(G2)? fara a fi polarizate corespunzator?grila ecran de la prefinale(G2) are polarizare data de condensatorul electrolitic de 8uF/350V((C6) si rezistenta de 10k/2W(R12),intradevar nu se distinge nodul asa de bine dar se subintelege. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Asta e calitatea pozei, nu am ce s? fac. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 Multumesc tuturor pentru raspunsuri, dar inca nu sunt lamurit cu identificarea terminalelor. Daca se poate va rog sa notati dumneavoastra pe atasamentul de mai jos terminalele. (ceva de genul 1; 2....x) Eu nu cunosc terminalele pe schema nu pe tuburi, am gasit pe internet notatia tubului dar nu si pe schema, iar din imagini nu pot sa recunosc exact care sunt. O seara buna. Ca sa fie mai clar ai mai jos tubul EF80 vazut dinspre terminale Link spre comentariu
lorik199 Postat Iulie 8, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 8, 2009 revin cu ceva noutati: astazi am recuperat vreo 15 lampi dintr-un TV, printre care si 3 EF80 si mai intrebam daca le pot folosi cu aceasta schema http://www.elexs.de/ef9533.gif care este pt un tub asemanator Link spre comentariu
blue Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 Nu sant asemanatoare tuburile , incearca tubul 6j1p, acesta este echivalentul mai accesibil a lui EF95. Schema prezentata este nereusita, castile vor fi strabatute de componenta continua, deci vor distorsiona, nu merita efortul... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 8, 2009 Partajează Postat Iulie 8, 2009 Si grila 1 e pusa la plus printr-o rezistenta , lampa e pozitivata si sigur apare curent de grila , e o pacaleala montajul asta Daca printr-o minune chiar functioneaza si cel mai oribil amplificator cu tranzistori e mai bun . Link spre comentariu
lorik199 Postat Iulie 9, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 9, 2009 ma gandeam daca ar merge sa folosesc schema de aici doar ca sa folosesc lampile EF80 http://forum.qrz.ru/attachment.php?atta ... 1232755378 ca trafuri de iesire voi folosi unele de 220 -> 18 V cum am vazut acolo in poze Link spre comentariu
Vizitator GABYGABYYBAGYBAG Postat Iulie 9, 2009 Partajează Postat Iulie 9, 2009 fa cu lm 386 putine piese ...........iam bagat 20 v si na crapat Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 ma gandeam daca ar merge sa folosesc schema de aici doar ca sa folosesc lampile EF80http://forum.qrz.ru/attachment.php?atta ... 1232755378ca trafuri de iesire voi folosi unele de 220 -> 18 V cum am vazut acolo in pozelorik199 , iara te gandesti prea mult , schemele se fac exact asa cum sunt , numai cineva foarte experimentat se poate sa faca modificari care sa si mearga practic . In cazul asta e imposibil , EF80 e lampa de semnal mic , nu o poate inlocui pe EL84 . Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Daca ai lampi din tv-uri poti sa folosesti PCL 86 cate una pe canal, contine o trioda si o pentoda de putere. Schema este clasica (daca te intereseaza o postez) trioda este proiectata ca sa atace optim pentoda, ca trafuri de iesire poti folosi 2 trafuri de cadre daca tot ai demontat tv-uri, in cazul "casti" merg f. bine se rebobineaza doar secundarele functie de impedanta castilor si de tensiunea anodica a pentodei din PCL. Link spre comentariu
blue Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Titlul topicului este nepotrivit, cu o singura lampa este dificil sa pilotezi niste casti de orice impendanta, nu cred ca merita discutat in continuare... Link spre comentariu
Kosmin Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 http://audio.ring.lt/se3/se3_e.html cred ca ar merge si cu un singur tub dar cu traf de iesire care sa adapteze impedanta tubului la cea a castilor.... Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iulie 10, 2009 Partajează Postat Iulie 10, 2009 Titlul topicului este nepotrivit, cu o singura lampa este dificil sa pilotezi niste casti de orice impendanta, nu cred ca merita discutat in continuare...De acord ca titlul este nepotrivit dar totusi este singurul topic despre amplificatoarele pentru casti. Cred ca modificarea titlului de catre moderatori ar fi solutia cea mai buna, in caz ca acest lucru este posibil. Link spre comentariu
lorik199 Postat Iulie 10, 2009 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2009 Daca ai lampi din tv-uri poti sa folosesti PCL 86 cate una pe canal, contine o trioda si o pentoda de putere. Schema este clasica (daca te intereseaza o postez) trioda este proiectata ca sa atace optim pentoda, ca trafuri de iesire poti folosi 2 trafuri de cadre daca tot ai demontat tv-uri, in cazul "casti" merg f. bine se rebobineaza doar secundarele functie de impedanta castilor si de tensiunea anodica a pentodei din PCL. de PCL86 n-am dat in acest tv (de fapt si singurul pe lampi defrisat), dar am una, care pare a avea un defect : nu mai are acea caciula argintie pe sticla, sticla acolo e putin maronie, dar mai am pcl 84/85 si pl84, dar din pacate cate una singura din fiecarede aceea spuneam de ef80, deoarece am 3 bucati din acelea, ecventual le pot ataca cu o triodaacum am in teste un amplificator cu tranzistori pt casti, care are un sunet foarte bun si l-am facut in 10 minute si nu m-a costat mai nimic(finalii care au fost cumparati oricum pt altceva)daca voi reusi cu lampile pe care le am, voi bobina un traf de alimentare(ca nu ma mai tine buzunarul de toroidal), si eventual 2 de iesire,voi realiza proiectul oricum nu as vrea sa mai investesc in lampi, pt acest proiect, deoarece ma bate gandul sa-mi fac subwoofer , si necesita bani :daP.S: moderatorii, daca doresc, pot modifica titlul topicului deoarece n-am nimic impotriva Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum