Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator pt. casti cu tuburi

lorik199

Postări Recomandate

Fiind vorba de un autotransformator unde puterea nu depaseste 1w... voi face un calcul sa vad exact ce iese chiar si asa spatiu ar fi ....+ ca nu e nici o componenta continua pe el il voi bob cu 0.12 ca mai subtire nu am +0,25 pt 32 ohm.........:jytuiyu ,la catod 500 ohm nu e critica ........dar l-am considerat un max.ca valoare!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

21

• +_Florin_+

19

• zal

6

• blue

5

Top autori în acest subiect

Ar merge o sursa de curent constant in anod, reduci tensiunea de alimentare si totodata distorsiunile !

Ar merge, dar este tot un fel de compromis. Este preferabil sa folosim tuburile la tensiuni normale de lucru, cele recomandate in catalog, la care functionarea lor este optima.
Link spre comentariu

Posted Image

Am facut citeva probe cu acest montaj.....am modificat pina am ajuns la aceste valori resistenza din catod la 92 ohm si cea pe anod 960 ohm (valderama scuze :jytuiyu )alimentat la 140v curentul masurat era de cca22ma ,rezultate optime :dans: au fost pe casti de 300 ohm (mb quart QP805) cuplate direct pe cond, de iesire din anod si massa.am probat si cu ,casti de 52 ohm .. :cry:

cam anemic

In concluzie totul depinde de impendanza castilor,ideal ar fi 600 ohm dar eu am fost multumit de nivelul si calitatea auditiei si pe 300 ohm ,am sa fac si un autotransformator zilele astea.......

Link spre comentariu

deci am inteles ca nu merge cu un tub, deci voi incerca cu 2am gasit o schema bunicica

Aceasta este schema pe care as alege-o si eu, numai ca are o greseala: repetorul catodic (al doilea tub) trebuie atacat cu semnal pe grila, nu pe catod. Pana acum nu am vazut tuburi care sa functioneze cu grila in aer si sa introducem semnalul pe acelasi electrod de pe care il si culegem :ras: In rest totul e ok, eventual mici corectii la valorile rezistentelor din catode, daca va fi cazul, pentru a asigura negativari corecte si potrivite cu punctul de functionare optim.
Link spre comentariu

Azi mi-am cumparat si eu o pereche de casti PIONEER SE-M290 pe care am dat destui bani si sper sa merite investitia.De auzit se aud foarte bine (5Hz...25kHz zic ei P=1.2W max si Z=32 ohmi) dar nu-mi voi construi amplificator pt ele ci voi folosi amplif meu cu tuburi cu un atenuator rezistiv pe iesire :da

Link spre comentariu

In locul lui 6AS7 puteti folosi orice finala tetroda sau pentoda in conexiune trioda cum ar fi: EL84,EL83,EL41,pl84,6P14,6P15,6P6,6P1...ETC,trebuie doar ajustata usor valoarea R3,Sar putea folosi chiar si 6N6 in locul lui 6AS7 (in aceasta situatie curentul prin anod la 6n6 ar trebui sa fie situat undeva in plaja 20_25mA functie de tensiunea de alimentare)cu conditia sa micsoram Ua undeva la 130_150v(sar putea folosi condensatori electrolitici recuperati din surse de calculator la aceasta tensiune) cu tot ce implica (micsorare corespunzatoare R8 si R9).

Link spre comentariu

Am gasit o schema interesanta ce poate pilota casti cu impendanza 50-600 ohm (obtim 300 ohm)

Posted Image

Posted Image

Tubul v2 poate fi si 6N6P cu ambele sectiuni in paralel sau 1/2 din 6AS7 (6h13c) ,redimensionind r3,r4,r5 s-ar putea proba cu 6c33c pt a micsora impendanza pe iesire pt casti chiar de 32 ohm .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări