Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator pt. casti cu tuburi

lorik199

Postări Recomandate

• Răspunsuri 81
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

21

• +_Florin_+

19

• zal

6

• blue

5

Top autori în acest subiect

SalutareSe poate face un amplificator de casti cu o singura lampa?de preferat 6n6p si 6n1p (de astea am)dar nu numai aceste lampiastept scheme

Un electronist isi merita numele atunci cand reuseste sa solutioneze patru probleme majore:1. documentarea2. conceptia schemei3. conceptia cablajului4. punerea in functiune si aducerea in parametrii proiectati a dispozitivului realizatCa sa obtii o schema viabila trebuie sa stii cel putin impedanta castilor tale si nivelul de semnal la intrare (amplitudinea) eventual si impedanta de iesire a sursei de semnal. Fara primele doua, discutia nu prea are sanse de raspunsuri care sa te ajute in mod concret la ceva.
Link spre comentariu

impedanta castilor este de 32 ohm/0,5 Wsursa de semnal este placa de sunet onboard realtek ac'97 careia nu-i conosc impedanta de iesire si puterea care banuiesc ca este de 1-2 sute mV

Link spre comentariu

Cu o singura lampa un amp de casti stereo......... da ,dar cu transformatoare pe iesire in principal datorita impendantei castilor(32 ohm)asa reduse ,mai simplu ar fi un hibrid tub+integrat stereo :da

Link spre comentariu

Nu poti sa faci amplificator pt casti stereo doar cu o trioda pe canal decat daca folosesti transf de iesire, avand in vedere ca nivelul semnalului este de 200mV iar tie iti trebuie 0.5W pe35 ohm. Deoarece: - tensiunea pe sarcina data la puterea data este Upatrat= Zs x P = 32 X 0.5 = rad din 16 adica U = 4Vef (adica valoare eficace); - o singura trioda montata ca repetor catodic (fara traf iesire) ofera o amplificare in tensiune subunitara, deci vei avea nevoie de cel putin 4.2Vef semnal pe grila de comanda ca sa obtii puterea dorita ceea ce inseamna inca un etaj de amplificare daca sursa ta ofera doar 200mV; Asa ca hotaraste ce varianta alegi si il proiectam impreuna. :da

Link spre comentariu

Eu am încercat cu 6N7S ?i c??ti de 100 Ohmi, schema cu ie?irea prin condensator, la 12V ?i la 60V, direct din cd, merge foarte bine, dar amplificarea e subunitar?, cel pu?in cu lampa asta.

Link spre comentariu

Omul a intrebat de un amplificator pt casti (se intelege stereo) cu o singura lampa! A dat si exemplu 6N1P. Eu am spus ca NU SE POATE FOLOSI O SINGURA TRIODA PE CANAL IN CONFIGURATIE REPETOR CATODIC in conditiile unui semnal de intrare de 200mV pt a obtine 0.5W pe 32 ohmi ceea ce este perfect real. In alta ordine de idei, nu sunt de acord cu schemele in care componenta continua anodica trece prin elementul de redare (casti) deoarece produce o deplasare permanenta a membranei inrautatind performantele acestora. Ori daca facem un amp pt casti si mai folosim si tuburi, compromisurile nu isi au locul (parerea mea). Apoi proiectarea si constructia de la zero a unui montaj da mai multa satisfactie si este un exercitiu util si benefic pentru oricine.

Link spre comentariu

impedanta castilor este de 32 ohm/0,5 Wsursa de semnal este placa de sunet onboard realtek ac'97 careia nu-i conosc impedanta de iesire si puterea care banuiesc ca este de 1-2 sute mV

În cazul ?sta, se poate a?a ceva:P.S. ECC82 sau echivalente, cu anozi de 17mm.

Schema din Elektor este pentru minim 300ohm , deci nu-l ajuta cu nimic pe lorik199Raspunsul e ca nu se poate face cu o singura trioda 6N1P . Mai strange inca 2 si isi face amplificatorul de casti de aici , care functioneaza perfect pe 32 de ohm .
Link spre comentariu

Raspunsul e ca nu se poate face cu o singura trioda 6N1P . Mai strange inca 2 si isi face amplificatorul de casti de aici , care functioneaza perfect pe 32 de ohm .

6n1p am 2 buc, si 6n6p 3 buc (una folosita) iar din acestea voi folosi una pt placa de sunet pe usb cu PCM2704 cu iesire pe lampa :da mai pot face rost de 6n1p foarte multe (are cineva cateva sute - dar in limita bugetului)voi incerca un montaj de proba cu cele 2 buc pe care le am
Link spre comentariu

Si eu am incercat un amp de casti dar doar varinata hibrida m-a multumit (sunet de lampa si amp cu operational si tranzistori finali).

Schema lampii e cea clasica cu ecc88 cu tensiune anodica de 15V si restu e asta http://sound.westhost.com/project113.htm

Deja am ars din greseala o pereche de casti de 32 ohmi......din cauza puterii prea mari

In final arata cam asa jucaria:

http://i41.tinypic.com/x2wgsy.jpg

http://i40.tinypic.com/2gvpug9.jpg

http://i41.tinypic.com/egr19s.jpg

Link spre comentariu

Desi am realizat un amp cu 6as7 o varianta profesionala (pt un studio de inregistrari )pe care am si publicat-o aici pe forum ,ma tenteaza si pe mine o varianta supereconomica cu 1 singur tub as opta pt 6n6p avind in vedere puterea erogata pe anod...cu trafo pe iesire cu doar 1 cm sectiune ar fi suficient ,de fapt ma gindesc la un autotransformator cu mai multe prize pe secundar tip:32 ohm-600 in trepte sa zicem 6 trepte....cu dif. impendante ,am sa fac un prototip :freaza: acest tub (6n6p) lucreaza bine la 100-120v si 30-40 mA pe anod cea ce inseamna o impendanza joasa pe primar 2500-3000 ohm ,asfel componenta critica (transformatorul de iesire) nu ma sperie...

Posted Image

De asemenea alimentarea as face-o separat...

Link spre comentariu

...cu trafo pe iesire cu doar 1 cm sectiune ar fi suficient ,de fapt ma gindesc la un autotransformator cu mai multe prize pe secundar tip:32 ohm-600 in trepte sa zicem 6 trepte.... acest tub (6n6p) lucreaza bine la 100-120v si 30-40 mA pe anod...

Nu prea merge 1 cm2 sectiune( prea mare nr de spire),probababil 2_3 cm2 ,prea mare rezistenta din catod 500 ohmi trebuie ceva mai mica pentru 30_40 mA in anod.Deasemeni curentul care se prefigureaza in clasa A cu sarcina in ANOD de 2k7 pina la 4k7(pt clasa A ar trebui sa avem cadere de tensiune pe rezistenta de sarcina cam de 50V si pe lampa anod_catod cam 70V) este ceva mai mic respectiv 18mA sau 10mA,valorile puse pe schema cam din burta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări