Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator tole

djlove

Postări Recomandate

Ce semnifica masurile care le-ai dat acolo? Pentru a calcula numarul de spire trebuie sa cunosti sectiuea care se calculaza :Grosimea pachetului de tole stranse in menghina* latimea partii interioare, care intra in carcasa, a unei tole E.Spune care sunt aceste masuri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djlove

1

• Dr.L

1

• misuraelectronic

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

exista o relatie intre sectiunea in fier si puterea din primar...si anumeS(fe) = 1,2 x ( radical din P1)avind in vedere ca P1 = P2 / randament...randamentul este la un trafo pe tole e plus i de 85 la sutaabia dupa aceea vine relatia celebra N(0) = 48 / S(fe)...adica numarul de spire pe volt...dupa ce aflati N(0) , se inmulteste cu 220 si aflati numarul de spire din primar...iar in secundar faceti 2 secundare identice ...inmultiti N(0) cu 50 si cu 1,1...diametrul = 0,65147 x (radical din i) , apoi se rotunjeste in plus la valoarea standardizata imediat urmatoare...sint , totusi 2 probleme la calculul de mai sus...1-- dvs ati solicitat in post un interval destul de mare de putere P2 , adica intre 1,5 si 2 kw....calculul nu se poate face cu intervale...alegeti o valoare fixa din acest interval si faceti calculele de mai sus...2-- formulele de mai sus sint valabile la proiectarea unui transformator de putere mai mica sau egal cu 500w , monofazat , de joasa frecventa , construit pe tole e + i...dvs vreti sa construiti un trafo de 3x...4x mai mare...ca putere...eu as inclina sa cred ca se pot extrapola calculele de mai sus si la puteri mai mari de 500w...acum dvs , daca vreti incercati , daca nu , nu...este optiunea dvs...

Link spre comentariu

am o intrebare as dori sa stiu ce diametru trebuie sa aiba sarma si nr de spire pt o tensiune de 2x50V si o putere de 1,5......2Kw la un miez tole de 150X200X100mm

si de ce n-ai postat in topicul ala maaaare despre trafuri? ala din capul paginiidar ai cautat formulele pe forum,sau vrei sa ti se dea mura-n gura? :nebunrau:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări