fwfw Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 AM UNT TRANSFORMATOR ,EXACT CA IN TITLU SCRIE PE EL, 12v-0-12v 100wati si mai scrie i/p -220v.50hz si o/p 12v-0-12v 100w ,mi sa spus ca are 5 a la 12 v ,cum il pot lega sa am 12 v si 10 amperi ca am decit trei fire 2 galbene si unul negru pe partea de secundar . Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Cred ca o sa le poti pune in paralel, dupa ce redresezi ambele secundare, cu cate o punte redresoare pentru fiecare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Cred ca o sa le poti pune in paralel, dupa ce redresezi ambele secundare, cu cate o punte redresoare pentru fiecare.NU asa!!foloseste redresarea cu 2 diode:- ul este firul din traf la care vin ambele secundare+ ul vine printr-o dioda(de 10A) de la fiecare secundaruite aici:http://www.psc-audio.ro/index/sursedeal ... /traf7.jpgimaginea b,insa fara D3 si D4si articolul complet: http://www.psc-audio.ro/index/sursedeal ... toare.html Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 10A oricum nu vei scoate. Link spre comentariu
fwfw Postat Aprilie 14, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2009 multumesc ptr raspunsuri asa ma gandisem si eu cu cate o dioda ptr fiecare fir galben ,insa nu eram sigur ca ma fenta o chestie cu legarea secundarelor in paralel ,apropo banuiesc ca trebuie pusa si o dioda acolo unde ester mediana invers fata de cele de pe plus ? Link spre comentariu
palcu ion Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 cu cea mai simpla socoteala:12vX10a=120W,cam atat ai dori tutraful tau are MAX 100win practica randamentul este de 80%,deci poti fi sigur ca poti conta pe cca 80w,adica 80w:12v=6,66Apoti folosi orice redresare,mono sau bialternanta,de preferat ultima,iar ca filtraje,cond de capacitate cat mai mare,peste 10.000mf,ca sa poata face fata consumului Link spre comentariu
fwfw Postat Aprilie 14, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2009 ca diode as vrea sa folosesc acesti transistori dar nu stiu daca se poate va rog sa ma ajutati sunt ditr-o sursa de calculator ,d13007k sau mospec f12c20c asta are si doua diode desenate pe el ,un fel de logo si sunt puse catod in catod >i< cam asa intelege-ti voi care va pricepeti , as dori sa folosesc acesti tranzistor deorece sunt montatii si pe radiator si as vrea sa ii folosesc ,sunt de la o sursa care sa stricat bineinteles daca se poate . dar daca redresez ramurile de 12 v si leg apoi acele ramuri intr-un punct nu se intampla nimic cu diodele?,ast aca sa obtin acel curent mai mare prin insumare celor 2 capete de la infasurari prin acele diode . si sa imi zice-ti si daca trebuie sa mai pun dioda si pe acea mediana? Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 deci f12c20c e dioda,d13007k e tranzistorredresarea o faci cu diode,nu cu tranzistori!si da,merg folosite in aplicatia ta,diodele fiind de 12A si 50V. firele galbene(alea ma inteles ca apartin fiecare unui secundar) le pui la extremele diodelor(pinii din exterior) iar pe pinul din mijloc obtii + ulmedianei nu-i faci nimic(nici in desen nu apare nici o dioda pe mediana!)....ala devine - uldata viitoare ia si cauta cu google dupa codurile de pe piese sa vezi ce sunt si parametrii lor,nu trebuie neaparat sa postezi aici si sa astepti sa faca altcineva asta in locul tau!ce vrei sa alimentezi? ca poate nu are nevoie in mod continuu de 10A si atunci nu trebuie sa-ti faci probleme cu traful@palcu ion-de obicei pe trafuri se noteaza puterea secundarului,care in cazul asta ar trebuie sa fie 100wdaca traful e chinezesc...are wati chinezesti,care sunt mai mici Link spre comentariu
fwfw Postat Aprilie 15, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2009 mersi mult ptr raspunsuri ,am cautat si eu pe google ,dar nu am fost atat de sigur cum ai fost u deacea am cerut si alta parere ,nu lenea mea a fost motivul ptr care am cerut inca un raspuns ci aceea nesiguranta sau necesitatea de am mai da sau nu banii ,plus ca intr-osursa de calculator sunt piese destul de bunicele ,acum daca leg diodele la firele galbene si mediana aceea devine minus ,legand acele diode intr-un singur punct nu se inchide circuitul secundarului prin ele ,patesc ceva daca secundarul este inchis prin ele .mersi inca odata ptr raspuns ,aplicatie pe care vreau sa o alimentez este o statie auto de 2x40rms si vreau sa o folosesc in casa. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 circuitul nu se inchide prin ele,pentru ca sunt cap in cap,curentul nu poate trece de la una la altacircuitul se inchide prin sarcinaschema asta de redresare e destul de veche si garantat functioneza fara probleme,de exemplu si sursa ta de pc redreseaza la fel!e bine ca ai cautat si ca ai cerut si o parere aici inainte sa faci ceva! statia e cu convertor in ea? sau e cu ceva integrat ca amplificator final? sau nu stii?daca e varianta a 2-a,are pana in 20w pe canal,si traftul tau tine fara problemedaca e varianta 1,pune condesator mare pe filtrare(merg si mai mult mai mici,in paralel),sa ajunga la ~20.00uF. s-asa posibil sa ai mici probleme la volum mare(sa se inchida statia ca nu mai are tensiune suficienta,insa snu stiu exact,trbuie testat si vazut) Link spre comentariu
fwfw Postat Aprilie 15, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2009 statia este cu convertor in interior si are siguranta de 15 amperi (asa afost din magazin deci siguranta este ce originala) ,condensatoarele le-am luat azi 2buc de 10 000 de microfarazi fiecare (10 lei bucata) cum le pun unul fata de plus si celalat fata de minus sau.....?ambele in paralel si plusul condensatoarelor la plusul redresat sau minusul condensatoarelor la plusul redresat sau unul cu plusul condensatorului la minus si celaltalt condensator cu minusul la plus,cred ca le-am facut varza aici ? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 Condensatorii se pun cu + la + diodelor ?i cu - la mediana trafo, care e -, cond se pun în paralel, po?i s? pui ?i 10 buc??i. Link spre comentariu
fwfw Postat Aprilie 15, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2009 nu scote 12 v ,se insumeaza tensiunile si scoate 22v ,am schimbat mai multe feluri de diode ca am crezut ca sunt arse dar tot la fel si imi intra statia in protectie ,daca desfac un fir de vine la dioda care scote plus isi revine statia ,cand il pun la loc intra in protectie , am legat si cele doua fire galbene pe o dioda si se incinge trafo si incepe sa bazaie ,cred ca nu se pot pune in parelel cele 2 ramuri de 12 v fata de mediana ptr a obtine tot 12v dar curent mai mare ,eu nu vad cum sa le mai pun in alt fel ca sa se insumeze putere si sa ramana tensiune la fel ,poate numai daca desfac trafo si tai de acolo de unde pleaca aceea mediana si obtin 2 infasurari secundare si dupa aia sa le leg in paralel,poate gresesc eu dar cu cate o dioda pe cele 2 fire galbene si mediana legata la masa am 22 de v . Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 spuneti-mi ce S(fe) , adica sectiunea in fier a transformatorului , aveti , ca sa putem determina puterea reala a transformatorului...? este posibil sa fie chinezesc si astia mint de ingheata apele , daca scrie 100 de w , probabil ca puterea reala este jumatate...de asemenea , daca aveti acces la cele 2 secundare de 12 v , masurati cu un subler grosimea sirmei de cupru ca sa putem determina curentul maxim care se poate suge din acest transformator...abia dupa ce analizam rezultatele , puteti continua... Link spre comentariu
fwfw Postat Aprilie 15, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2009 problema este ca el are la iesirea din secundar 2 fire galbene si unul negru .fata de firul negru si oricaree fir galben am 12 v si sa zicem 5 a ,acum eu am dorit sa raman tensiune tot de 12 v dar prin legarea celuilat fir sa cxresc curentul ,am pus cate o dioda pe fiecare fir galben cu anodul legata la firul galben si apoi am unit int-un punct catozii celor doua diode si am masurat fata de firul negru si am 22 de v ,deci prin acesta legatura mi sa dublat tensiunea iar eu doream sa se dubleze curentul ,se mai pote lega in alt fel acest trafo fara sa umblu in el (ma refer sa il desfac ),asta dorea-m eu si se pare ca nu merge,si intradevar e posibil sa fie mai mic curentul debiutat de el sau puterea lui totala ,dar exista vre-o modalitate de a lega cele 2 fire galben si cel negru ptr a obtine tot 12 v dar curentul debitat de fiecare fir galben (infasurare sau cum o fie el acolo bobinat ) sa se insumeze ,fara a deschide si a umbla in transformator?sau poate trebuie o dioda pusa cu catodul pe firul galben si una cu anodul pe celalat fir galben ? si apoi unite intr-un punct ,deci transforamatorul nu are 2 infasurari secundare ,ci are o infasurare cu priza mediana ,iar fata de mediana la celelalte 2 capete sunt 12v la unul 12 v la celalalt. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum