Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vu-metru romanesc de la cassdekul as15201

tranzistor

Postări Recomandate

Am o problema cu el....imi stau aprinse ledurile 1,2,3 de pe ambele canale. Ma gandeam sa inlocuiesc tranzistorii(nu am avut timp sa masor nimic).Tot ce vreau este sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu asa cva si ce a facut...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djlove

2

• tranzistor

2

• Stefan

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da,ledurile raman aprinse. Mai mul ca sigur is tranzistoarele strapunse pt ca ele comanda aprinderea ledului.

nu ii puteai masura inainte de a posta ? era mai simplu si pentru mine deoarece nu mai eram nevoit sa iti sterg topicul care momentan nu foloseste la nimic !!!asa ca asteptam rasouns .
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Ai reglat potentiometrii cei 4 de acolo se ami intampla eu am clonat cateva scheme de astea in perioada comunista...daca nu e din potentiometri (sau vezi sa nu ai potentiometrii intrerupti ca tot la fel se manifesta)sigur ai tranzistori strapunsi.

Link spre comentariu

Semireglabilul de 10K regleaza limita de stingere a primului LED (prost reglat poate face sa stea aprinse chiar primele 2-3 LED-uri); incearca sa-l reglezi cu firele de intrare semnal desfacute de la placa VU-metrului. Asta cu conditia sa nu fie strapunse tranzistoarele de comanda (masoara Ube la tranzistoarele respective). In emitorul tranzistorului integrator de semnal este un semireglabil de 200-500 ohmi (poate diferi fara probleme); el regleaza limita de aprindere a ultimului LED cu semnal aplicat.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare natiune,Raspuns valabil pentru toata lumea:Regleaza din ambii semireglabili,eu am facut acest vu-metru separat pentru ca aveam tranzistori si nu aveam ce face cu eiAm folosit schema si l-am facut de 10 leduri, si primul lucru care l-am facut ca sa functioneze a fost cresterea tensiunii de alimentare, ceea ce poate fi valabil si in cazul tau,adica daca e prea mare tensiunea iti stau aprinse ledurile, deci trebuie reglat ori din semireglabili sau daca nu merge si toate piesele sunt bune atunci fa o stabilizare a alimentarii vu-metrului la tensiunea care e indicata in schema(ca nu mai stiu care este valoarea :P )Mai jos atasez si cablajul vu-metrului pentru cei care vor sa isi faca acest vu-metru. VA ATENTIONEZ: verificati asezarea pieselor cu schema in fata!!!Succes!

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări