tranzistor Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Am o problema cu el....imi stau aprinse ledurile 1,2,3 de pe ambele canale. Ma gandeam sa inlocuiesc tranzistorii(nu am avut timp sa masor nimic).Tot ce vreau este sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu asa cva si ce a facut... Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Daca nu mai legi intrarea de semnal tot asa stau ledurile? Link spre comentariu
tranzistor Postat Aprilie 14, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Da,ledurile raman aprinse. Mai mul ca sigur is tranzistoarele strapunse pt ca ele comanda aprinderea ledului. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Atunci pune mana pe un aparat de masura si masoara-i. Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 14, 2009 Partajează Postat Aprilie 14, 2009 Da,ledurile raman aprinse. Mai mul ca sigur is tranzistoarele strapunse pt ca ele comanda aprinderea ledului.nu ii puteai masura inainte de a posta ? era mai simplu si pentru mine deoarece nu mai eram nevoit sa iti sterg topicul care momentan nu foloseste la nimic !!!asa ca asteptam rasouns . Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 15, 2009 Partajează Postat Aprilie 15, 2009 vezi(adica schimba) si condesatorii,mai ales aia de pe intrare Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 16, 2009 Partajează Postat Aprilie 16, 2009 Am g?sit o schem? aproape identic?, v?d c? se alimenteaz? cu 24V. Link spre comentariu
harman37arun Postat Mai 2, 2009 Partajează Postat Mai 2, 2009 Ai reglat potentiometrii cei 4 de acolo se ami intampla eu am clonat cateva scheme de astea in perioada comunista...daca nu e din potentiometri (sau vezi sa nu ai potentiometrii intrerupti ca tot la fel se manifesta)sigur ai tranzistori strapunsi. Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 10, 2009 Partajează Postat Mai 10, 2009 Semireglabilul de 10K regleaza limita de stingere a primului LED (prost reglat poate face sa stea aprinse chiar primele 2-3 LED-uri); incearca sa-l reglezi cu firele de intrare semnal desfacute de la placa VU-metrului. Asta cu conditia sa nu fie strapunse tranzistoarele de comanda (masoara Ube la tranzistoarele respective). In emitorul tranzistorului integrator de semnal este un semireglabil de 200-500 ohmi (poate diferi fara probleme); el regleaza limita de aprindere a ultimului LED cu semnal aplicat. Link spre comentariu
GigiZ Postat Mai 23, 2009 Partajează Postat Mai 23, 2009 Salutare natiune,Raspuns valabil pentru toata lumea:Regleaza din ambii semireglabili,eu am facut acest vu-metru separat pentru ca aveam tranzistori si nu aveam ce face cu eiAm folosit schema si l-am facut de 10 leduri, si primul lucru care l-am facut ca sa functioneze a fost cresterea tensiunii de alimentare, ceea ce poate fi valabil si in cazul tau,adica daca e prea mare tensiunea iti stau aprinse ledurile, deci trebuie reglat ori din semireglabili sau daca nu merge si toate piesele sunt bune atunci fa o stabilizare a alimentarii vu-metrului la tensiunea care e indicata in schema(ca nu mai stiu care este valoarea :P )Mai jos atasez si cablajul vu-metrului pentru cei care vor sa isi faca acest vu-metru. VA ATENTIONEZ: verificati asezarea pieselor cu schema in fata!!!Succes! Link spre comentariu
vitriol74 Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 poate foloseste celor ce vor schema cu tot cu vu-metru Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum