Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BEC cu 100+ leduri

aygun

Postări Recomandate

Cu cromatica va fi problema,cantitatea de lumina nu;probabil ca o sa shimbi optica proiectorului(cipul ledului tot se va vedea si daca sant mai multe) o bucata de sticla mata(cat de subtire) plasata intre led si prima lentila ajuta;pozitia exacta-experimental,dar mai apropiata de lentila... Alimentarea ledului cu ce o faci:prin LM2576+ sau ceva IC specializat?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 132
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

43

• Dr.L

24

• bogdan_

11

• Gheorghe Dracu

6

Top autori în acest subiect

La un led asemanator,nu am putut face masuratori fara ochelari...o poza edificatoare e cum ilumineaza obiectul din departare,noaptea...si vrei sa pui cate o sursa d'aia in fiecare proiector?cu termica cum sta(ledul)?

Link spre comentariu

Excelent man.Mersi frumos . Faza e ca mai am un proiector care nu se lasa pacalit la partea de PSU a lampii.Am scos schema si am vazut ce optocuploare are , care e pe in care pe out dar daca ii dau high voltage pe pattea de input sa imi zica ca merge proiectorul , am imagine circa 1 min dupa care se aprind ambele leduri , de temperatura si lampa. Unul l-am pacalit , altul cucu.Inca ma documentez , asa ca orice informate e binevenita . Caut si eu pe gogu dar daca aveti idee de asemenea giumbuslucuri va rog sa ma ajutati.Mersi

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Nu am inca o solutie de alimentare la 33V 2,5AAs vrea sa fac ceva fie cu un LM317 si un tranzistor complementar fie sa caut ceva specializat.Nu stiu inca ce voi folosi.Numai de bine

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Seria lm34xx,au IC pana la 20A(3433),tot cu mos extern.Daca ai curent la discretie(din retea) ,cu 317;asa as face,e drept consumul e mai mare dar sursa e eftina si simplu de facut.Orice varianta alegi,verifica valabilitatea sursei:cu osciloscopul e ideal dar merge si cu un ampermetru-pui un consumator pt. fiecare tensiune testata,curentul trebuie sa ramana cel reglat sau analogic cu sursa de laborator.Sa ajugi la partea cat mai curand!

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Baga un ocki pe site la Power Integration, au cipuri TOPSwitch si pana la 250W, iti faci lejer o sursa de orice tensiune vrei, ba poti s-o faci direct de curent constant ptr led-ul ala baban de 100w cu un mic artificiu.

Cateva idei de circuite poti gasi pe paginile de aici: http://www.powerint.com/en/applications/led-lighting

Raspuns la un post anterior: Nu e buna varianta cu geam mat in fata LED-ului, atenueaza zdravan lumina, de vreo cateva ori.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări