Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vumetru cu 20 de canale

ghettoman

Postări Recomandate

Frumos lucrat! mie sincer nu imi place cum merge canalul de suma, adica sta mai tot timpul aprins pana la capat.cineva zicea ceva de montarea unei diode pe intrarea canalului parca, am incercat dar tot nu imi place.nu joaca ledurile, doar stau aprinse si joaca unul , doua.La multi ani si sarbatori fercite!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 157
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

14

• tiptronic

13

• GeoMar

12

• milo01miau

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Servus liviu_h1,

am facut cablajele si atasez poze cu ele. Din pacate, e o criza inexplicabila de foto-cablaje pe Maica Domnului, astfel ca nu le-am gasit pe toate din acelasi material si au culori diferite. Tot inexplicabil (dar voi afla de ce!) cutia de expunere UV a ramas in 2 neoane din 4, am stricat o placuta pentru ca s-a subexpus, dupa care a trebuit sa supraexpun restul placutelor si au rezultat vreo doua trasee intrerupte. Fiind trasee mici, ma gandesc ca se pot reface usor cu ceva sarmulite cositorite, la momentul lipirii componentelor.

Te rog sa analizezi cablajele din poze si daca ti se par ok, le trimit. Daca-mi raspunzi in seara asta, maine dimineata le pun la posta.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator ianni

9 pagini de forum despre analizor spectru cu 20 de canale, nici o schema, doar mailuri intre voi si poze cu placi si leduri, de ce nu ati putut pune o arhiva aici pe forum cu o schema si 2-3 detalii fine, sa stim si noi cum se face? unii suntem incepatori, iar postul se invecheste zilnic si poate nu mai primim raspuns pt discutiile despre un analizor de acum 2 ani...in concluzie vrem si noi o schema ceva, impartiti, nu doar mesaje private intre voi si apoi puneti doar poze pe forum, mersi

Link spre comentariu

... in concluzie vrem si noi o schema ceva, impartiti, nu doar mesaje private intre voi si apoi puneti doar poze pe forum,

mersi

S-au pierdut atasamentele, de aceea gasesti doar cateva poze.

Incerc eu atasez eu 2 pdf-uri, ce am "salvat" inainte sa dispara atasamentele, dar imi spune "Fişierul este prea mare, mărimea maximă permisă este 500 KiB."

500 kB stiu ca era maximul permis la poze, nu la pdf-uri, rar-uri, etc.

Un pdf are 792 kB iar celalalt 547 kB.

Poate @ Vasile reuseste si "mareste" putin si marimea permisa la atasamente. :)

Pana se rezolva cu marimea atasamentelor, atasez cateva printscreen-uri din pdf-uri.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

L.E.

Am redesenat in graba, primul cablaj de la Vu-Metru. Urmeaza, in functie de timpul liber si celelalte doua. :da

Posted Image

Link spre comentariu

Am reusit sa redesenez si celelalte doua cablaje de la Vu-Metru. :)

Mai sunt necesare mici retusuri la cablajele redesenate + verificarea lor, am sa incerc pe cat posibil sa reduc si numarul jumperilor la minim.

Circuitele Integrate nu sunt "pozitionate" in pozitia necesara (corecta), am "aruncat" in graba cate o capsula de CI ca sa pot desena cablajele. :limb:

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator Morgoth

Cu aproximativ 1 an si jumatate am inceput un proiect de analizor de spectru, 20 benzi, fiecare banda avand 20 de niveluri.

Acest sepctrum analyzer este conceput cu ajutorul unui microcontroller ATmega64-128 ruland la 13 Mhz.

Pe microcontroller se afla un boot loader propriu, pentru update de firmware.

Proiectul initial era conceput ca filtrarea benzilor sa se faca cu ajutorul unui filtru analogic cu un Q ridicat, apoi am transferat toata treaba facuta de filtrul analog catre filtru digital integrat in firmwareul controllerului, astfel a iesit frumusetea asta:

Posted Image

Posted Image

Varianta finala poate fi gasita aici: http://virtualelectron.com/shop/index.php?route=product/category&path=38_50

Link spre comentariu

Cu aproximativ 1 an si jumatate am inceput un proiect de analizor de spectru, 20 benzi, fiecare banda avand 20 de niveluri.

Acest sepctrum analyzer este conceput cu ajutorul unui microcontroller ATmega64-128 ruland la 13 Mhz.

Pe microcontroller se afla un boot loader propriu, pentru update de firmware.

Proiectul initial era conceput ca filtrarea benzilor sa se faca cu ajutorul unui filtru analogic cu un Q ridicat, apoi am transferat toata treaba facuta de filtrul analog catre filtru digital integrat in firmwareul controllerului, astfel a iesit frumusetea asta:

Salut, poate este un pic, mai mult, "Off topic", dar ceea ce ne expui tu aici (si din link-urile postate) denota ca "analizorul de spectru" este probabil cumparat si ansamblat sub forma de KIT (nu cred ca pentru un "prototip" in regim DIY, se realizeaza cablaje SUPER Profi (in fabrica)). parerea mea.

NU exista, deocamdata, o schema electrica postata, hex pentru microcontroller (sau codul sursa), ceva detalii si multe amanunte tehnice "esentiale" pentru realizarea lui in regim DIY. :da

Personal, pot cauta si eu un "proiect" asemanator pe net si sa postez pe forum "cateva" poze si un "videoclip" despre el, eventual un mic "tutorial tradus". :rade:

Deci, daca TU PERSONAL ai realizat si conceput (asta reiese din cele scrise de tine mai sus) acest proiect, TOATA STIMA din partea mea si mii de scuze :aplauze

Link spre comentariu
:aplauze @ geomar: eu am mai vazut un astfel de vumeter facut in romania de un roman de 22 ani. totul era in jurul unui microcontroler care sparge/analizeaza tot.cablajele se pot face "profi" chiar si in serie scurta in RO. cu masca, gauri de trecere, etc. cauta pe google. chiar in TM este o astfel de fabrica. daca te uiti atent are si adresa de mail pe cablajf. frumos!
Link spre comentariu

:aplauze @ geomar: eu am mai vazut un astfel de vumeter facut in romania de un roman de 22 ani. totul era in jurul unui microcontroler care sparge/analizeaza tot.cablajele se pot face "profi" chiar si in serie scurta in RO. cu masca, gauri de trecere, etc. cauta pe google. chiar in TM este o astfel de fabrica. daca te uiti atent are si adresa de mail pe cablajf. frumos!

Salut.Te cred ca ai mai vazut asa ceva, dar eu unul, ca "amator", nu imi permit un cablaj profi, realizat in fabrica, cu masca, gauri de trecere, etc, doar pentru un singur exemplar.Dar daca era realizat de el, cu cablaje profi, se putea posta o schema electrica, soft (hex), un desen Sc 1:1 al cablajului, ceva detalii tehnice, ca sa il putem realiza si noi, parerea mea, daca tot a postat. :da
Link spre comentariu

ciao!pai nu cred ca a facut doar 1 exemplar. uita-te pe link-urile lui si o sa vezi ca vinde asa ceva. si pt. ca vinde asa ceva nu cred ca o sa posteze toata documentatia aici de`a moaka :-)dar ar putea sa vanda cu reducere cablajul si uC programat, pe post de kit DIY (parerea mea!)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări