mikella Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 da leduile cum le-ai lipit?pune o poza si cu ele!daca lucrezi cu atentie merge din prima.verifica daca se alimentaeza fiecare integrat cum trebuie.ai incercat sa reglezi din semireglabilul de la operational? Link spre comentariu
klayus Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 am sa verific daca se alimenteaza IC-urile. poze cu led-urile mai jos, am reproiectat pcb-ul pentru led-uri de 5 mm http://i52.tinypic.com/111teux.jpg http://i52.tinypic.com/2e6a43s.jpg http://i55.tinypic.com/256usyo.jpg Link spre comentariu
tiptronic Postat Decembrie 8, 2010 Partajează Postat Decembrie 8, 2010 Verifica daca toate piesele sunt montate cu polaritatea corecta, vezi integratele daca au pinul 1 unde trebuie (e posibil sa nu fie imprimat cablajul in "oglinda", am patit-o si eu); deasemenea, verifica semnalul de intrare sa fie suficient de puternic.Daca a functionat al meu din prima, trebuie sa se intample cu orice montaj de acest tip executat corect. Succes! Link spre comentariu
klayus Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 cablajul e facut corect, de asta sunt sigur :)diodele sunt puse bine, condensatorii sunt pusi bine, ca in imaginea cu piesele plantate, IC-urile sunt orientate corect. am verificat integratele se alimenteaza corect. cand masor tensiunea la led-uri intre masa si anod imi da 0.5V care se modifica +- 0.3V si cu semnal audio si fara, in schimb led-urile nu se aprind deloc.semnalul de intrare am cam 1V (sa nu fie de ajuns?)aseara masurand pe montaj am gasit ca tensiunea pe care o pot seta din P3 este maxim 5.1V in RefOut de la LM3916, acolo ar trebui sa fie 6V. la fel in Ref adj, in loc de 4.7V am 4 si Rlo e 3.1V. sa fie asta problema? nu ar avea de ce, pentru ca inca functioneaza in parametrii. o sa incerc sa schimb semireglabilul, vedem.pe "reteaua resistiva" care la mine sunt rezistente(puse corect) am 9V. deci pana acolo este corect. cum pot sa-mi dau seama daca lm3916 isi face treaba?altceva nu stiu ce sa mai masor.cine poate si ar vrea sa-mi trimita un montaj d-asta functional, pe cheltuiala mea sa vad unde am gresit, sa masor, sa fac comparatie si-l trimit inapoi in scurt timp?sau macar niste poze mari cu detalii pe ambele parti ale cablajului Link spre comentariu
klayus Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 ic-ul meu e LM3915 nu LM3916. se poate ca d-asta sa nu mearga? Link spre comentariu
6ths3ns3 Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 am reusit sa fac si eu in varianta stereo spectrum2, dar am o singura problema.ledurile de la bargraphuri (cele 3 rosii din capatul de scala, celelalte 7 sunt verzi), lumineaza portocaliu in loc de rosuBanuiesc ca am tensiunea prea mare in matrice , mi-e frica sa nu ard bargraphurile , nu de alta dar au costat cevabanutzi.mentionez ca am folosit in loc de BC337-16 , BC337-25, sa fie asta problema?initial am crezut ca bargraphurile aveau leduri verzi si portocalii , dar cand am masurat cu multimetrul ledurile se aprind rosu normal va rog putin ajutor Link spre comentariu
6ths3ns3 Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 ma ajuta cineva? Link spre comentariu
tiptronic Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Servus,la fel se aprind bargraphurile si la mine, am crezut ca asa sunt facute si nu mi-am batut capul cu ele. Tranzistorii in cauza sunt tot BC337/25. BC337/25 are factorul hFE mai mare decat 337/16, deci nu are cum sa fie mai rau. Link spre comentariu
Vizitator keanu521 Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 sal... cat ar costa un astfel de vu-metru? Link spre comentariu
mikella Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 salut! depinde de unde cumperi piesele cred.eu aici cumpar cu euro si am dat ca 70 pe toate piesele.da aici sunt scumpe piesele, de ex un led costa 30 centi, sau 3,5 euro un tranzistor 2n3055.poate zice cineva si ceva preturi de la alte magazine.bafta! Link spre comentariu
tiptronic Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 Am scris eu ceva mai sus si a mai scris si un alt coleg forumist: costa in jur de 110-120 de lei, depinde si de unde iei piesele. Link spre comentariu
6ths3ns3 Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 pun si eu niste poze (cam slab facute) si un filmulet Functioneaza perfect. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 26, 2010 Partajează Postat Decembrie 26, 2010 Trebuia sa pui si muzica in film Dar a iesit bine,felicitari! Link spre comentariu
6ths3ns3 Postat Decembrie 30, 2010 Partajează Postat Decembrie 30, 2010 multumesc sarbatori fericite tuturor!!! Link spre comentariu
6ths3ns3 Postat Decembrie 31, 2010 Partajează Postat Decembrie 31, 2010 Trebuia sa pui si muzica in film Dar a iesit bine,felicitari!cu sunet un filmulet , si montat partial pe carcasa amplificatorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum