Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vumetru cu 20 de canale

ghettoman

Postări Recomandate

Servus,intrebare pentru cei care au facut analizorul polonez si functioneaza: ati folosit LM3915 sau LM3916? Multumesc.

functzionea perfect. eu am folosit 3915 (trebuie sa mearga si 3916, uita-te in datasheet)itzi recomand insa sa renuntzi din start la al 8-lea canal. e un sumator si e inutil....
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 157
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

14

• tiptronic

13

• GeoMar

12

• milo01miau

11

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...

Servus,trebuie semnal de linie? Am cautat sa scot din calculator semnal de linie, dar nu da pe nicio mufa. Voi de unde ati luat semnal pentru VU-metrul spectral?Cred ca o sa postez si la Hardware faza cu semnalul de line, sper sa nu se supere careva.

Link spre comentariu

Gata! In sfarsit l-am terminat. M-am lovit de o problema: bargraph-urile formate din 7 leduri verzi si 3 rosii, au primul LED (cel de la coltul tesit) de culoare verde, astfel ca daca montezi bargraph-ul ca in desenul proiectului, se vor aprinde mai intai ledurile rosii. Am modificat cablajul afisajului si e ok.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Paste Fericit!

Link spre comentariu

Frumos realizat @tiptronic. :aplauze , mai putin distantierii dintre cele doua cablaje :rade:. Puteai cumpara 4 distantiere metalice. Felicitari oricum pentru executie.

Link spre comentariu

Multumesc. Distantierii vor fi din teava de aluminiu cu surub de 3 mm in interior, astia de lemn i-am gasit prin casa la repezeala :jytuiyu Oricum trebuie sa gasesc o alta solutie si pentru racirea stabilizatorului care sta cam prea cald.

Link spre comentariu

Multumesc. Distantierii vor fi din teava de aluminiu cu surub de 3 mm in interior, astia de lemn i-am gasit prin casa la repezeala :jytuiyu Oricum trebuie sa gasesc o alta solutie si pentru racirea stabilizatorului care sta cam prea cald.

Cat te-a costat totul ? piesele si cablajul .fara fludor si suruburi .
Link spre comentariu

Oricum trebuie sa gasesc o alta solutie si pentru racirea stabilizatorului care sta cam prea cald.

Cred ca una din cauze, ar fi ca sunt "chinezarii'. :rade:
Link spre comentariu

Va recomand o schema mai stufoasa , completa , de la MACKIE , care rezolva majoritatea problemelor legate de constante de timp , praguri , calibrare in dB etc.....fiind o aplicatie profesionala ( mixer de sonorizare/studio de mare calitate ) , merita inclusa intre optiunile viitoare ! Evident , poate fi modificata in sensul adaugarii unui numar dorit de canale !

Link spre comentariu

din cate vad eu(nu ca as vreun mare electronist) e vorba de 8 vu-metre normale fara vreun filtru deci pt 8 canale normale.Nu este un analizor de spectru audio.

Exista posibilitatea sa aveti dreptate...nu ma pronunt inca desi nici eu nu am vazut filtrele....o sa verific cand am timp daca nu o face altul inaintea mea....
Link spre comentariu

Pai nici nu este un analizor de spectru ! este doar un VUmetru de foarte buna calitate .....ii puteti monta orice filtre pe intrari , dar de preferinta un DSP , care sa faca toata treaba murdara......poate sa mearga folosit orice microcontroler care are intrari configurabile ca convertoare analog-digitale ( marea majoritate ) ! Poate reusim sa starnim interesul unor colegi de forum , priceputi in microcontrolere ......macar facem ceva original si bun , dupa pofta inimii , practic o scula de masura calibrata cinstit ! Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări