Vizitator ianni Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 statia de amplificare finalizata si cu analizatorul de spectru montat astept critici sau aplauzeSalut, ai incercat sa pui o rezistenta (91k) in serie cu D8 (pe semnalul de suma)? pentru ca din cate vad eu in schema e singurul canal fara rezistenta si cred ca iti depaseste cu mult domeniul de masura la canalul suma, deaia stau aprinse tot timpul, potentiometrul nu ar putea avea nici o influenta la depasirea aia, el cred ca face reglajul vitezei de reactie.Haide sa facem unu solid, care sa mearga bine!Eu am un proiect in dezvoltare, 30 canale, 10 nivele fiecare canal, si ca sa fie de efect vreau sa pun cate 2 leduri/nivel, sa arate mai complicat .Am luat in considerare sfatul lui GeoMar si am sa le multiplexez, pentru ca schema mea initiala costa prea mult in sensul ca am pus 30xLM3915 (1/canal)Daca aveti sugestii fata de:> ce multiplexoare sa folosesc (care se gasesc in comert), > daca ar trebui racite BC327 daca pun cate 2 leduri/treapta, > care e curentul suportat de BC327(500 sau 800mA), > cu ce pot inlocui filtrele mele active LMF60-100 si LMF380 pentru ca nu gasesc niciunde, iar alternativa care am gasit-o eu de precizie ridicata include 60 (15 integrate cuad) AO si o groaza de piese pe langa, mi-e peste manaOrice detalii fine care m-ar ajuta sa finalizez proiectul, as aprecia, mersi Link spre comentariu
Vizitator ianni Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 am gasit o bucata de proiect cu PIC30, pentru cine se pricepe sa il programeze il invit sa dezvolte bucata asta poate iese ceva misto http://www.scribd.com/doc/61446025/Spectrum-Analyzer-182 Link spre comentariu
ionu7z1992 Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Foarte interesant proiectul....Vad ca si codul pentru programator este....schema este...ce mai ramane este de facut cablajele si de montat...Daca s-ar gasi cineva sa faca un cablaj(pdf) as fi eu unul care l-ar testaNoroc... Link spre comentariu
Vizitator ianni Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Foarte interesant proiectul.... Vad ca si codul pentru programator este....schema este...ce mai ramane este de facut cablajele si de montat... Daca s-ar gasi cineva sa faca un cablaj(pdf) as fi eu unul care l-ar testa Noroc... mai spun o data, e doar o bucata de proiect, chiar credeai ca se programeaza un analizor spectral in 3 randuri? plus ca spune clar ca e "brief sample of the code" in PDF-ul din link invitam colegii programatori de pe forum sa ne ajute cu idei si sugestii avand in vedere cum se programeaza PIC30 eu unul nu ma pricep Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 aici aveti tot ce va trebuie pentru realizarea proiectului, cablajul ramane ca tema doritorilor. Bafta si asteptam rezultatele. Link spre comentariu
Vizitator ianni Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 aici aveti tot ce va trebuie pentru realizarea proiectului, cablajul ramane ca tema doritorilor.Bafta si asteptam rezultatele.Wow...toate detaliile, toata documentatia, grozav proiect, incepand de maine o sa il puricesc sa il inteleg ...altfel nici nu ma apuc de el, nu-mi place sa fac munca de robot.Mersi mult de proiect, e grozav, sper ca intre lucru si scoala sa imi gasesc timpul sa il pun in functiune.Meriti o sticla de jack de la fiecare nerabdator din forum.Salut si toata stima! (virtual hat off) Link spre comentariu
ionu7z1992 Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Am realizat poate cea mai usoara parte a cablajului dar cea mai "distractiva" Am recurs la folosirea a doua placi de textolit pentru o aerisire si o montare mai usoara..in regim diy...si fiind mult mai usor de corodat prin metode clasiceAveti mai jos cablajul in format xps....deja mirroredEu il voi face cu leduri 2x5mm...dreptunghiulare...Acum urmeaza partea mai grea... afisaj led 20x20.zip Link spre comentariu
Allain85 Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Salutare tuturor si... La multi ani!Am observat ca cineva intreba de atasamentele analizorului polonez, iar user-ul @GeoMar a fost foarte prompt si le-a atasat.Cu permisiunea dansului as vrea sa atasez si eu schemele si cablajele redesenate de mine. Acum un an sau doi am realizat pentru prima data analizorul si mi-a placut ce a iesit si cineva parca imi ceruse cablajele dar... nu le-am mai postat... Cel nou arata ca in pozele de mai jos (pozele au trebuit redimensionate, asa ca scuze pentru calitate!)O zi cat mai buna! Fisiere .PDF.zip Link spre comentariu
Allain85 Postat Ianuarie 9, 2012 Partajează Postat Ianuarie 9, 2012 Sper ca nu deranjez, dar forumul nu permite atasarea a mai mult de cinci fisiere...Alte poze....Deocamdata firele sunt ca un paienjenis, dar maine il voi cosmetiza. Initial am vrut sa fac totul cu conectori 2x5 pini dar era mai dificil cu traseele cablajului; oricum este destul de compact si rigid. Daca exista oameni interesati pot proiecta cablaje pentru smd-uri si le facem la o firma care lucreaza destul de ieftin si calitativ!Allain85 Link spre comentariu
Vizitator ianni Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Cam asa ar trebui sa arate o linie din panoul meu, analizor spectral. S-ar putea sa pun inca 2 leduri verzi in locul celor albastre. In video observ ca apare cam luminos in mijloc si slab in laterale, in realitate se vede mult mai uniform, poate e camera de vina. Va iesi 10 benzi (exemplu de o banda in video atasat), momentan lucrez la filtre...si ma cam impotmolesc ca nu gasesc valorile rezistentelor prea bine. Cine ma poate ajuta sa imi fac o placa sa imi dea privat, e destul de mica, proiectarea o fac eu dar in camin nu am nici o unealta sa imi pot face placa. Dati-va cu parerea la vu-metru care va deveni parte din panou. Astept sugestii si idei, poate schimb ceva . http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Y8_KJ0PjmDk In caz ca nu afiseaza copiati asta: Link spre comentariu
djx700 Postat Ianuarie 28, 2012 Partajează Postat Ianuarie 28, 2012 Am realizat si eu un spectrum analyzer dupa schema lui cyp http://i45.tinypic.com/35b9z87.jpg Video cu jucaria in actiune !!! http://www.youtube.com/watch?v=2kPQr9VqJbw Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Va salut!Am realizat si eu vumetrul polonez dar nu imi mergea randul 3. Am schimbat LM3915 dar nimic. Pe urma, cu montajul alimentat si LM-ul scos am pus la masa baza PNP-ului ce comanda randul 3. Nu s-a intamplat nimic. Pe urma am pus la masa baza PNP-ului randului 2 si s-a aprins odata si gata a fost si ala, s-a stins si acum nu mai merge nici cu LM-ul montat. Am dat plus direct pe rezistentele de 100ohmi respective randurilor si se aprind led-urile. Tranzistorii PNP par ok, i-am inlocuit cu altii si nici cu aia nu merge deci nu e de acolo problema. Ce sa verific in circuit? Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Randul 2 l-am facut, era de la PNP, dar randul 3 tot nu vrea sa mearga. Am masurat la LM3915 tensiunile fata de plus pe pinii 1, 10 ... 16 si 17 (rand 2) si pe pinul 1, 10 ... 16 am cam 0.6 in timp de pe pinul 17 am vreo 6-7v. Am strambat acest pin 17 si pe urma am pus integratul in soclu astfel incat sa nu faca contact pe soclu. Tensiunile ce sunt specificate in schema (4, 4.7 si 6v) sunt la fix.Integratul LM3915 este bun, l-am verificat separat. Link spre comentariu
mikella Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Verifica in pinul 14 la cd4051(us3 pe schema) daca vine semnal! Verifica d3 sa nu o fi pus invers.Canalul 3 fiind cel de 400hz in schema, asta ca sa vorbim de acelasi canal.Le:Se pare ca iara ma gandesc aiurea, dupa ce m-am uitat la poze mi-am dat seama.Daca zici ca integratul merge verifica tranzistorul , poate vre-o lipitura aiurea.Daca pui baza tranzistorului la masa trebuie sa se aprinda si randul 3, daca nu inseamna ca ii bulit tranzistorul.Mai verifica si rezistenta din baza tranzistorului poate te-ai incurcat si ai pus altceva acolo. Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Cat de simpla a fost rezolvarea.. circuit intrerupt Dupa ce am scos din clorura am dat pe placa cu sacaz dizolvat in benzina si fiind prima data nu am stiut cum sa imi iau "masuri de igiena" si s-a pus un mic fir de par fix unde era circuitul intrerupt. Multumesc pentru interventie mikella Numai bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum