Vizitator rdpd Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Am un difuzor de bas care are membrana rupta.As vrea sa stiu daca se poate schimba si daca da unde? O sa pun in scurt timp si poze cu difuzorul.Va multumesc. Link spre comentariu
Vizitator rdpd Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 http://g.imagehost.org/view/0551/DSC00577 http://g.imagehost.org/view/0109/DSC00578 http://g.imagehost.org/view/0210/DSC00580 http://g.imagehost.org/view/0744/DSC00579000 Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 stimate domnpozele atasate de dvs nu au relevanta...daca doriti sa fiti ajutat , trebuie scris asa...1--diametrul difuzorului...10, 12 , 15 , 18 zolli...?2--impedanta difuzorului...4 ohmi sau 8 ohmi...?3-- destinatia lui...asta e clara...e difuzor de joase pt boxa cu 3 cai...4--diametrul bobinei...in zolli?5--marca difuzorului...de firma sau no name...?6--materialul membranei....carton , kapton , etc...?ceea ce v-am scris eu are o logica , avind in vedere ca , daca este un difuzor no name...rebobinatul sau schimbarea membranei nu isi mai au rostul , deoarece sint pe piata deja difuzoare noi no name la preturi convenabile si nu merita sa va mai bateti capul ...daca este de firma , atunci se schimba povestea....in functie de punctele 1--...6-- , facem face o analiza temeinica si vedem daca il mai faceti sau nu...mai vorbim... Link spre comentariu
Blind Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Citeste tot topicul asta si vei afla: viewtopic.php?f=61&t=38709 Link spre comentariu
Vizitator rdpd Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Daca nu ma insel este un RFT.Nu ma pricep foarte bine dar stiu ca bubuie peretii cand ii dau drumul si asa rupt cum este.Nu vreau sa-l rebobinez vreau doar sa-i schimb membrana(care e din carton).Se poate schimba si daca da cum?(Am citit acel topic dar eu nu pot sa ajung in Bucuresti sa-l repar,poate cel mult in Pitesti) Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Nu prea aveti obtiuni de unde lua o membrana de acelasi tip, numai de la un difuzor de acelasi tip, adica distrugerea altui difuzor. Desi nu cred ca veti mai gasi unul in stare foarte buna, deorece difuzoarele s-au produs cu foarte mult timp in urma. In concluzie nu aveti prea multe solutii pentru a repara acest difuzor ( membrana acestuia, ca bobina poate fi facuta) si ar costa destul de mult.Ati putea cumpara un difuzor mai bun decat acela la un pret bun. Link spre comentariu
ari_panterra Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 cauta un centru de reparatii difuzoare si dute cu el acolo.se poate repara ori prin schimbarea totala a membranei si articulatiei ori doar a articulatiei si ramfortarea membranei(suprapunerea unui material asemanator cu cel al membranei peste zonele rupte).eu cred ca se merita sa-l repari,cu toate ca e vechi,ca la banii care ii vei da pe reparatie nu-ti poti cumpara ceva nici chinezarie,la diametrul acela.succes! Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 1, 2009 Partajează Postat Mai 1, 2009 Difuzorul din fotografii este un RFT de 50 watt, produs RDG, de 15 toli, tip L3701 daca este de 4 ohmi sau L3702 daca este de 8 ohmi. Am folosit o "gramada" din astea, in anii 80' pentru bass, chitara si amplificarea de "fata" la trupe de muzica usoara. Foarte robuste in functionare, excelente pentru boxele amplificatoarelor de bass si chitara mai ales pentru faptul ca dupa frecventa de 5 kHz banda de frecvente reprodusa prezinta o puternica atenuare si nu se auzea zgomotul amplificatoarelor, de fapt al preamplificatoarelor, tinind cont de faptul ca pe atunci nu existau NE5532 sau OPA2134, TL071/072 nu aveai de unde sa le cumperi, iar BC109C sau mai tirziu BC173C si BC413C "faceau" si ele ce puteau ... In alta ordine de idei: avarierea difuzorului este destul de greu de rezolvat,dar nu imposibila, doar in cazul in care nu este afectata centrarea echipamentului mobil (membrana). Se poate verifica usor, prin apasarea membranei cu degetele de la ambele miini, asezate diametral opus si ascultarea atenta in centrul difuzorului,in dreptul calotei, ca sa nu se auda deloc frecarea spirelor bobinei de intrefierul magnetului. Pe fata membranei, acolo unde este o ruptura fara pierdere de material, se poate incerca indreptarea materialului celulozic (poate fi necesar chiar o inmuiere, tamponind locul respectiv cu o cirpa imbibata cu apa) si lipirea pe conturul rupturii cu arcet. Se pune de-o parte si de alta cite o folie de plastic (de la o punga mai groasa) si din lemn de brad se prelucreaza doua cale de lemn, pereche, cu fata de imbinare semicirculara (identica cu forma membranei din zona respectiva, de dimensiune cu putin mai mare decit cea a rupturii) care se mentin presate de-o parte si de alta a membranei (se poate cu ajutorul unei sirme de otel de 3...4 mm indoite si care prin tensionare mentine calele din lemn in zona respectiva). Dupa 24 de ore se indeparteaza calele din lemn si foliile de plastic ; pentru rigidizarea zonei se pote aplica cu pensula un strat de aracet pe fata membranei si dupa uscare (citeva ore) se intoarce difuzorul cu fata in jos si se aplica si pe spatele membranei. Daca este necesar se mai pot aplica maxim doua straturi, alternat, pe fiecare fata. Ruptura din dreptul suspensiei se poate reconditiona identic, cu mentiunea ca in santurile gofrajului se pun de-o parte si de alta membranei niste bucati de sirma indoita si se string cu atentie tot cu ajutorul a doua placute din lemn de brad. Daca lipseste din materialul original acesta se poate inlocui cu o bucata de sugativa mai groasa. Calota se poate trage usor in afara cu ajutorul unui ac (este din pinza intarita) sau se poate indeparta cu atentie si inlocui. Personal, la multe din difuzoarele de acest tip care le-am utilizat, le-am inlocuit calota din pinza cu una din tabla de aluminiu (foarte subtire) care avea in centru o gaura pentru ventilarea membranei. Pentru a evita patrunderea corpurilor straine spre bobina si magnet, in dretul gaurii pe fata din spate a calotei, am lipit cu prenadez o bucata de pinza tare si cu ochiuri rare. Calota se va lipi de membrana cu prenadez, cu foarte mare atentie, sa nu se scurga spre bobina. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum