Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orga de lumini din instalatie de brad de Craciun.

kmykze

Postări Recomandate

Salutare tuturor.Zilele trecute faceam curat prin debara si am dat peste instalatia de Craciun, si ma gandeam daca as putea sa o folosesc ca sa construiesc o orga de lumini :da Din cutiuta de plastic ies vreo 6 fire, adica placuta comanda 3 linii de becuri, si ma gandeam inloc de liniile de becuri sa pun spoturi colorate, toata instalatia pusa intr-o carcasa ceva frumos si gata.Intrebarea mea este, stie cineva la cat se alimenteaza o linie de beculete si daca spoturile la clipiri s-ar aprinde repede sau ar fi mai bine sa folosesc leduri cu rezistenta?O sa pun diseara poza cu pcb-ul din cutiuta poate va dati seama de mai multe.Stiu ca e un proiect cam de rasu lumii dar de ce nu? :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kmykze

5

• Stefan

1

• djlove

1

• tyty

1

Top autori în acest subiect

ghirlandele cu beculete de la instalatie merg la 220.poti pune si altceva in locul lor in limita unui consum , altfel se distrug triacele/tiristoarele de comanda.sau ii faci modificari pentru niste triace de putere.

Link spre comentariu

Pai ma gandesc ca un bec de 40w nu ar fi un consum mare, pana la urma nu trebuie o lumina f puternica, e pentru acasa, bairame si alte chestii, deci ar fi perect, multumesc de raspuns.

Link spre comentariu

Nu or sa reziste tirisorii sau triacii la puterea aia, trebuie sa ii faci ceva modificari. Se mai ard ei doar ca au beculetele alea si se incing foarte tare....

Link spre comentariu
Vizitator anto

heii nui chiar un proiect de rasu lumi si sfatu meu pune becuri colorate pt jocuri de lumini care sunt foarte ieftine uita aicea un lick de unde poti sa iei becuri ---http://www.ofirma.ro/catalog/product_info.php?cPath=082&products_id=3009--- si o sa mearga superr credema eu asa am acasa cum vine vorba orga de lumini a saracului :jytuiyu daca cineva i interesat am sa postez si filmulet cu orga :nas:

Link spre comentariu

Chiar te rog sa postezi filmulet.Multumesc pentru sfat, sa vedem ce o iesii :daL.E. Linkul ma duce la o firma care nu are legatura cu becurile si nici nu e din Bucuresti.Spune despre ce becuri este vorba te rog.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator anto

se paote folosi orce bec atata timp cat nu sunt economice si in legatura cu limita de putere a becurilor nu stiu ce sa zic ale mele sunt de 60w si nu sau ars inca si cici nu mai ars circuitele poate merg si de 100w dar nu asi recomanda orcum daca iei becuri din lincku care lam postat inainte o sa si super multumit de cum se vad dar na fiecare face cum vrea si cum crede el de cuvinta ....... Parerea mea incearca cu ce bec vrei tu ca pana la urma o instalatie de pom i foarte ieftina :da

Link spre comentariu
Vizitator anto

recomandabil ar fi sa iei becuri speciale pt jocurile de lumini deoarece sunt si ieftine si foarte bune asa um bec normal colorat o sa se arda pt ca functioneaza doar maxim 10000 de cicluri nr pe care il atinge dupa 4-5 chefuri si din cate stiu eu becurile normale sunt si mai scumpe decat cele speciale ( depinde desigur de unde cumperi)....... :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări