Vizitator fulgerul Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Recunostinta vesnica celor care-mi vor raspunde Am un dispozitiv portabil care-l alimentez in momentul de fata la tensiunea de 12V c.c. (la bateria de masina) si are 25 A. As dori sa-l alimentez la tensiunea de 220 v c.a. in acest caz am nevoie de o punte redresoare & transformator si va rog sa-mi spune-ti ce tip de punte redresoare sau diode & transformator imi recomandati si unde le pot gasi. Ca sa nu scada randamentul dispozitivului este necesar tot de 25A dupa redresare. Va sunt recunoascator daca-mi spune-ti care va fi si consumul de energie la 220 v c.a. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Ai nevoie de un transformator coborator si o punte redresoare solida( ideal 50A sau mai mult, o poti face din diode) Acum trebuie sa sti ce curent trage din baterie dispozitivul tau, ca sa poti dimensiona transformatorul si apoi calcula puterea consumata de la retea. Foloseste un Ampermetru sau un clampmetru pentru a determina curentul care il consuma si revin-o cu valoarea rezultata. Link spre comentariu
tranzistor Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Daca nu e cu suparare, ce este acel dispozitiv portabil?iar aia 25A de care vorbesti cum i-ai determinat? Daca iti absoarbe 25A,dupa formula P=U x I => P=300 W Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 25A o avea siguran?a acelui ''dispozitiv''. Link spre comentariu
Vizitator fulgerul Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Daca nu e cu suparare, ce este acel dispozitiv portabil?iar aia 25A de care vorbesti cum i-ai determinat? Daca iti absoarbe 25A,dupa formula P=U x I => P=300 WNu e nici o suparare,am cumparat un compresor care are mai multe functii,pot sa-l folosec pt.umflarea cauciucurilor sau ca pistol de vopsit si ma gandeam sa-l folosesc si la o priza obisnuita de 220 v dar am nevoie de punte si transformator.Asa scrie pe el 25A. Link spre comentariu
Vizitator fulgerul Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Ai nevoie de un transformator coborator si o punte redresoare solida( ideal 50A sau mai mult, o poti face din diode) Acum trebuie sa sti ce curent trage din baterie dispozitivul tau, ca sa poti dimensiona transformatorul si apoi calcula puterea consumata de la retea. Foloseste un Ampermetru sau un clampmetru pentru a determina curentul care il consuma si revin-o cu valoarea rezultata.Nu vad mesajul care la-m trimis mai inainte si mai retrimit inca o data.Da,am sa masor curentul si vin cu date exacte. Scrie 25A dar sa fiu mai sigur masor.Multumesc mult pt.informatii. Link spre comentariu
djlove Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Eu ma gandeam la altfel de dispozitiv, acum ca ai spus ce e, e clar ca ala e consumul lui. Totusi poti masura sa fi mai sigur, masori in ambele moduri de functionare.Daca consuma 25 de amperi, atunci ai nevoie de un transformator care scoate aproximativ 10V-11V si 25A, punte redresoare si condensator. Si rezolvi situatia, la 25 A inseamna ca ai nevoie de un transformator cu puterea de aproximativ 300VA. Link spre comentariu
Blind Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Te complici cam mult. De ce nu folosesti 2 surse de pc legate in paralel? (la putere maxima vei avea nevoie de ambele surse, altfel...este de ajuns si una singura).Nu renteaza sa utilizezi in casa amplificatoare auto...(banuiesc ca asta este dispozitivul tau) Link spre comentariu
ari_panterra Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 cu o punte redresoare 50A/1000V montata pe un radiator si ce spune djlove mai sus rezolvi problema,cat despre dispozitivul cu pricina nu cred ca papa mai mult de20 A in regim lejer de functionare(am si eu unul).succes! Link spre comentariu
Hubrus Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Eu sunt in faza in care invat si incerc sa inteleg teoria Asa ca spuneti-mi unde ma "bate" teoria... ca asa am impresia...Deci avand un traf coborator de tensiune, in secundar, curentul creste de N ori cat a fost coborata tensiunea.Deci daca jucaria mea imi cere 25A ... atunci de la retea vor venii X amperi in primar astfel incat sa ajunga 25A in secundar ... e corect?Deci practic singura mea grija in momentul in care vreau sa transform 220V c.a. in 12V c.c. si sa am o intensitate mare in secundar ar fi sa am un traf si o punte redresoare care sa reziste la curentul mare care mi-l cere jucaria.Si totusi desi mie mi se pare ca am dreptate ... parca mi se pare ca tot ce ati zis voi acolo e mai complicat decat simplitatea teoriei care o stiu eu...de ce am impresia asta?Va multumesc!Cu stima,Vlad Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 cu o punte redresoare 50A/1000V montata pe un radiator si ce spune djlove mai sus rezolvi problema,cat despre dispozitivul cu pricina nu cred ca papa mai mult de20 A in regim lejer de functionare(am si eu unul).succes!Tu folosesti ca sa redresezi o tensiune de 12 V o punte de 50A/1000V in loc de 1 de 50A/50...maxim 200 V care e rostul sa dai mai multi bani pe punte? Link spre comentariu
tranzistor Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Eu sunt in faza in care invat si incerc sa inteleg teoria Asa ca spuneti-mi unde ma "bate" teoria... ca asa am impresia...Deci avand un traf coborator de tensiune, in secundar, curentul creste de N ori cat a fost coborata tensiunea.Deci daca jucaria mea imi cere 25A ... atunci de la retea vor venii X amperi in primar astfel incat sa ajunga 25A in secundar ... e corect?Deci practic singura mea grija in momentul in care vreau sa transform 220V c.a. in 12V c.c. si sa am o intensitate mare in secundar ar fi sa am un traf si o punte redresoare care sa reziste la curentul mare care mi-l cere jucaria.Si totusi desi mie mi se pare ca am dreptate ... parca mi se pare ca tot ce ati zis voi acolo e mai complicat decat simplitatea teoriei care o stiu eu...de ce am impresia asta?Va multumesc!Cu stima,VladCeea ce tiar trebuii tie ar fii un traf de minim 350w iar pt puterea asta iti trebuie o sectiune de vreo 15cm^2, => 3,3 spire/volt ,diametrul conductorului din primar trebuie sa fie de 0,8mm,iar in secundar trebuie ceva sanatos,diametrul conductorului trebuie sa fie undeva la 3,5mm.Sper ca nu am gresit la mici un calcul....dak nu....bafta! Link spre comentariu
Blind Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Iese mult mai ieftin daca foloseste una sau doua surse de pc legate in paralel, da' omu' nu are ochi sa vada ce i se recomanda pentru a se complica la minim. Link spre comentariu
tranzistor Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Si sursele reprezinta o alternativa..... :dadar acolo avem si tensiuni mai mari de 12v....,..dak nu ma insel.... Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Si sursele reprezinta o alternativa..... dar acolo avem si tensiuni mai mari de 12v....,..dak nu ma insel.... Te inseli amarnicMai mici poate mai mari nu.Intr-un PC tensiunea cea mai mare e 12 V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum