cristinel_bm Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 Am cumparat si eu un microfon (denumirea mai sus) si am o problema ....de fapt este o nedumerire. L-am conectat la calculator...la intrarea microfonului si cand doresc sa inregistrez ... se aude pe langa vocea mea si un fel de barait,,,destul de tare. Daca conectez un microfon genius de calculator...nu se mai aude nimic. Ce este de facut?Multumesc! Link spre comentariu
ari_panterra Postat Aprilie 12, 2009 Partajează Postat Aprilie 12, 2009 sar putea sa fi cumparat un microfon dinamic cu bobina nu gen condensator ca cel genius.ai nevoie de un preamplificator de microfon.poti sa cauti o schema usoara si sa realizezi singur montajul(nu e greu) sau sa cumperi gata facut un astfel de montaj care se leaga intre microfon si PC.succes! Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 cablul de la microfon la pc este de vina...puneti un cablu adevarat si va merge lux...nu are nevoie de nici un amplif Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 cristinel_bm intrarile de microfon PC sunt intrari destinate exlusiv microfoanelor cu electret si debiteaza si o tensiune continua necesara preamplificatorului incorporat in microfonul cu electret.Tu ai microfon dinamic pe care acum il alimentezi si in tensiune continua (sau ma rog pseudocontinua) ca sa utilizez un microfon dinamic la o intrare de PC trebuie sa-l separi capacitiv de tensiunea continua(nu toate microfoanele dinamice au nevoie de preamplificator unele debitand tensiune suficient de mare pentru a fi utilizata si la intrari cu o sensibilitate in jur de 200mv.Chiar unele dinamice dau mai mult decat poate sa inghita preul din o placa PC) Link spre comentariu
cristinel_bm Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 cablul de la microfon la calculator este cablu original cumparat de unde am cumparat si microfonul. (adevarat)bun si cum pot sa izolez capacitiv...de tensiunea continua?multumesc Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Faci simplu o mufa adaptor care sa contina un condensator cu valoarea intre 0,47 microf maxim 10 microf preferabil nepolarizat si pe cat posibil neelectrolitic.Asta o faci ca sa nu intervii nici in microfon nici in PC pentru ca la o adica la cat spatiu e in microfonul ala poti baga lejer si un preamplificator destul de serios in el mai ales daca-l lucrezi in tehnica SMD.Un preu bagat direct in microfon are si unele avantaje majore un semnal mare de iesire al microfonului il face mai putin sensibil la zgomot generat de cabluri si conexiuni)PS solutia cu preamp pe microfon am folosit-o si pentru microfoanele cu electret din casti(realizand cu smd un pre in clasa A cu 1 tz 1d 2c 4r direct pe capsula mic cu electret) Link spre comentariu
cristinel_bm Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 Cred ca ceva are in el deoarece i-am desfacut capul...prin desurubare si am masurat rezistenta microfonului...si zice 4 ohmi. In contiunare am masurat rezistenta pe mufa de iesire si zice 310 ohmi.....Intre timp o sa merg sa il verific la aia de unde l-am cumparat....sa nu am surprize....merci Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 e posibil sa aiba iesire cu transformator de impedanta si cred ca e si cu iesire simetrica in cazul asta e normal la microfoanele de calitate pentru ca trebuie sa aiba membrana cat mai usoara sa poata raspunde rapid la vibratiile aerului si cat mai fidel si atunci capsula microfonului propriuzis are bobina cu putine spire si usoara .Un alt microfon foarte sensibil si care utilizeaza transformator de impedanta cu un raport de1 la 10000 e microfonul cu banda dar respectivele microfoane fac parte din clasa super profesionala de studio Link spre comentariu
cristinel_bm Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 cred ca am sa cumpar si un mixer...si asa nevasta-mea are nevoie ... pentru repetitii. Am vazut unul cu preamplificator pentru microfon...cu 179 ron.... Cred ca asa ii cel mai corect....decat sa ma tot stresez si sa incerc...Multumesc Link spre comentariu
cristinel_bm Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 am fost si l-am incercat pe un mixer la docom...de unde l-am luat. Se aude perfect....deci problema este ceva diferenta de impedanta intre el si placa de suneti sau amplificatorul la care l-am folosit. Link spre comentariu
Felis Postat Aprilie 13, 2009 Partajează Postat Aprilie 13, 2009 am fost si l-am incercat pe un mixer la docom...de unde l-am luat. Se aude perfect....deci problema este ceva diferenta de impedanta intre el si placa de suneti sau amplificatorul la care l-am folosit. brumul era generat de modularea tensiunii continue de semnalul audio prin trafo de iesire al microfonului.Si placa de sunet putea sa-i crape pe ea traseul de alimentare pentru ca nu e conceput sa fie pus in scurt cei 310 ohmi impedanta sunt aproape un scurt pentru tensiunea de pe iesire.Placa de sunet PC nu accepta microfoane dinamice direct trebuie separat capacitiv sau intrat printr-un preamplif(mixer)cu separare galvanica Link spre comentariu
cristinel_bm Postat Aprilie 13, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2009 am cumparat un mixer si mere ca uns...In plus se poate auzi in casti ce canta....a fost mai scump dar asta este...daca si-o cumparat microfonul trebuia cumparat si asta... Oricum...va multumesc tuturor pentru sfaturi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum