Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Citire date cu ajutorul ATmega8

Gizmo

Postări Recomandate

Am urm?torul task: exista 4 pini de pe care un controller necunoscut cite?te pe SPI datele care i le trimite mai un receptor. Eu trebuie s? m? conectez pe acei pini (MISO, MOSI, SS, CLK) ?i s? citesc datele care se transmit. Am rutinele de întrerupere pentru citirea unui ?ir de 24 bi?i dar nu am experien?? în asamblare ?i a? avea nevoie de ceva îndrum?ri:

Nu reu?esc s?-mi dau seama cum anume se apeleaz? întreruperile ?i citirea pe frountul cresc?tor.

Care ar fi ini?ializ?rile de care mai este nevoie pentru compilare ?i programarea controlerului.

Mul?umesc anitcipat.

;; subrutina intrerupere externa E0;int_e0:		sbi	portb,3	in	rauxi,sreg	; slvare registru de stare SREG	push 	rauxi	in	rauxi,mcucr	cbi	portb,3	sbrc rauxi,0	rjmp f_crescf_desc:	ori	rauxi,1	out	mcucr,rauxi	ldi	rauxi,$c0	out	GIMSK,rauxi	clr	r16	clr	r20	clr	r21	clr	r22		pop	rauxi	out	sreg,rauxi	reti			; revenire din intreruperea externa E0f_cresc:	cpi	r16,24	breq	ctz	inc	r23	rjmp	ctyctz:		sbi	portb,2	st	X+,r16	st	X+,r22	st	X+,r21	st	X+,r20cty:	andi rauxi,$fe	out	mcucr,rauxi	ldi	rauxi,$40	cpi	XL,$d4	brlo ctx	ldi	rauxi,0	ldi	XL,$60	cbi portb,2ctx:	out	GIMSK,rauxi	pop	rauxi	out	sreg,rauxi	reti			; revenire din intreruperea externa E0;; subrutina intrerupere externa E1;int_e1:		sbi	portb,1;	in	rauxi,sreg	; slvare registru de stare SREG	inc	r16		; increment reg. R2	push	rauxi	in	rauxi,pind	swap 	rauxi	lsr	rauxi	lsr	rauxi	rol r20	rol r21	rol r22	pop	rauxi	out	sreg,rauxi;	cbi	portb,1	reti			; revenire din intreruperea externa E1;;RD_m:	ldi	XL,$60	ldi	XH,$00	clr	R23w_unu:	sbis pind,2	rjmp	w_unu	ldi	raux1,$0e	out	mcucr,raux1	ldi	raux1,$C0	out	GIFR,raux1	ldi	raux1,$40	out 	GIMSK,raux1	sbi	ddrb,1	sbi	ddrb,2	sbi	ddrb,3	ret;
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gizmo

2

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări