Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modulator 100KHz

Vizitator hay2night

Postări Recomandate

Vizitator hay2night

Salut , Trebuie sa construiesc 2 circuite care sa implementeze protocolul X10(sau ceva asemanator).Unul dintre ele transmite cativa biti proveniti de la uC iar celalalt decide in functie de secventa de biti primita, daca sa stinga sau sa aprinda un bec.Transmisia se face prin reteaua electrica 220V. Intrebarea mea este care este cel mai simplu modulator pe care sa-l folosesc la emisie si cum sa-l fac.(purtatoarea trebuie sa aiba o frecveta de 100KHZ)Am inteles ca pot sa folsesc ASK cu un simplu tranzistor dar nu stiu cum.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vsurducan

1

Top autori în acest subiect

Salut , Trebuie sa construiesc 2 circuite care sa implementeze protocolul X10(sau ceva asemanator).Unul dintre ele transmite cativa biti proveniti de la uC iar celalalt decide in functie de secventa de biti primita, daca sa stinga sau sa aprinda un bec.Transmisia se face prin reteaua electrica 220V. Intrebarea mea este care este cel mai simplu modulator pe care sa-l folosesc la emisie si cum sa-l fac.(purtatoarea trebuie sa aiba o frecveta de 100KHZ)Am inteles ca pot sa folsesc ASK cu un simplu tranzistor dar nu stiu cum.Multumesc

Smecheria cu X10 este ca transmite doar in perioade de timp scurte imediat dupa trecerea prin zero a sinusoidei. De ce ? pentru ca la trecerea prin zero imunitatea la zgomote este maxima. Daca vei modula cu 100KHz si o sa transmiti pe varful alternantei (care inseamna cca 316V) si cineva apasa pe un intrerupator care aprinde un bec cu incandescenta de 100W, peste 316V se suprapune un spitz care ajunge la 600V in cazul cel mai bun. Comunicatia ta va fi prastie.Cauta X10 si gasesti scheme cu sutele.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări