Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce tip de incinta imi recomandati?

Vizitator porizan

Postări Recomandate

Vizitator porizan

salut...am si eu niste chinezarii de difuzoare de 15 cm diametru.stiu ca fara parametrii e foarte greu de spus(ar fi cam imposibil sa-i masor :nebunrau: ),dar m-ar interesa ce tip de incinta mi-ati recomanda(forma,volum).astept orice fel de sugestie.multumesc anticipat :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AlpHso

4

• Felis

2

• paul14

1

• tranzistor

1

Top autori în acest subiect

Nu vreau sa te dezamagesc dar la chinezarii nu prea ai sanse sa scoti ceva bun indiferent de incinta. Nimeni de pe acest forum nu poate sa-ti dea tipul si dimensiunile incintei pt boxele tale. Eu in locul tau, (daca tii musai sa le folosesti) as proba difuzoarele tale pe alte incinte, eventual ma mai joc cu volumul incintei cu ceva poliester expandat. si atunci cand gasesc o incinta in care imi place cum suna difuzoarele o clonez.

Link spre comentariu
Vizitator porizan

la asta m-am gandit si eu.sa tot incerc.oricum prin asta as vvrea sa capat oarece experienta mai mult(difuzoarele le am achitionat pe o sticla de vin :hdgfhgdf )si vad ca pe acest forum se poate lucra.multumesc oricum si sper sa revin cu ceva mai serios :da

Link spre comentariu

Au membrana foarte flexibila?Daca da,atunci iti trebuie o incina inchisa ca sa controleze cat mai bine cursa membranei.Daca membrana e mai tare,atunci merge o incina bass-reflex,ceva de vreo 35-40 litrii.

Link spre comentariu

40 litri pt dif de 15 cm?Mie mi se pare cam mult.Si la ce frecventa sa acordeze incinta?Nu crezi ca e mai bine sa probeze intai pe alte incite decat sa faca incintele dupa care sa fie nevoit sa le dea la gunoi?

Link spre comentariu

baieti exista metode de a determina anumite caracteristici ale difuzorului si acasa nu neaparat in camera surda si cu aparatura de zeci de mii de euro.

De exemplu pentru determinarea frecventei de rezonanta a unui difuzor sunt suficiente un voltmetru analogic si un generator de semnal sinusoidal reglabil in frecventa.(si pentru a calcula o boxa pentru un difuzor asta e cea mai importanta caracteristica)]

Link spre comentariu

Eu as zice o medie de 15 litri, prima data inchisa, iar daca nu convine la ureche dat gaura si facut tub din carton.PS: pune niste poze cu pocnitorile, poate le recunoaste cineva si le-o mai fi vazut pe undeva folosite cu succes(daca ii putem spune asa).LE: Felis poti sa detaliezi ce ai spus mai sus? M-ai facut curios si trebuie si eu cu ce sa am sa-mi pierd timpu` acuma in vacanta :d

Link spre comentariu

1 Pentru aflarea frecventei de rezonanta se procedeaza :legam voltmetrul pe bornele difuzorului,cuplam generatorul de semnal si variem frecventa(generatorul trebuie sa fie de tipul cu scala gradata sau cu frcventmetru.Daca nu atunci mai trebuie un frecventmetru audio.) .La atingerea frecventei de rezonanta va exista un salt de tensiune vizibil pe voltmetru.(se fac 2 determinari :cu difuzorul liber si cu el montat pe un panou infinit)2.frecventa de taiere a difuzorului se afla folosind Generatorul +osciloscop(la atingerea frecventei de taiere sinusoida va fi puternic deformata(distorsionata)

Link spre comentariu

Totusi ar fi de mentionat aici o oarecare problema, desi nu stiu cat de semnificativa ar fi: de regula producatorii furnizeaza datele tehnice ale difuzoarelor, dupa ce acestea si-au facut "rodajul"(cateva ore bune de functionare ale acestora, la puteri apropiate de cele nominale, si intr-o anumita banda de frecvente corespunzatoare probabil fiecarui tip de difuzor), abia apoi realizandu-se masuratorile "long therm" sau de lunga durata, care sa descrie cat mai fidel proprietatile electrice si mecanice ale respectivelor difuzoare. Daca masuratorile se fac insa pe niste difuzoare noi, "nerodate", la care de regula suspensiile sunt oarecum rigide, atunci acei parametri rezultati nu prea pot fi considerati nominali, deoarece exista probabilitatea ca in timp, dupa o lunga utilizare a respectivelor difuzoare, acesti parametri sa se schimbe si, probabil, difuzorul sa nu mai corespunza tehnic cu incinta calculata initial.

Link spre comentariu
Vizitator porizan

ma indoiesc ca le cunoaste cineva!oricum cand am timp incerc o incinta inchisa de vreo 15-20 litri si vedem cum lucreaza(pt ca au membrrana destul de moale).revin cu detalii.multumesc pt ajutor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări