Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Va rog ajutati-ma cu o alarma ce suna aiurea

Logicon

Postări Recomandate

Am o alarma Crime Guard 328i3, montata pe o Skoda Fabia. Problema cu ea e ca incepe sa sune dupa circa 15 minute dupa armare, desi nu ar avea de ce. Citind si discutand despre problema, am inteles ca masina are un "obicei" sa verifice usile dupa un anumit interval de timp, trimitand un impuls electric pe sistemul de inchidere al usilor, impuls ce este detectat de alarma si atunci aceasta intra in modul de alarmare, si ca as putea izola acel impuls prin niste diode.Aici vine nelamurirea mea: unde sa montez diodele si eventual in ce sens.Atasez si schema de conectare a alarmei (eu ma gandesc la firele violet, albastru si verde).Va multumesc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Logicon

4

• negorosso

3

• madkat

1

alarma iti suna la intervale regulate,circa 20 min. din cauza ca iesirea de la plafoniera este supervizata,in cazul acesta trebuie sa faci o modificare.Se procura un releu auto 12 v,care sa prezinte borna 87(normal-open).Modificarea se va face numai pt.plafoniera,pt.bec porbagaj nu este necesar deoarece nu are supervizata iesirea .Se va desface firul existent de la alarma verde care a fost legat pe plafoniera si se va cupla pe releu la borna 87 ,borna 30 releu se pune la masa ,borna releu 85 se leaga la +12v alarma trecut prin siguranta iar borna releu 86 se leaga la plafoniera (comanda minus) in felul acesta s-a facut o izolare intre plafoniera si trigerul alarmei si alarma nu se va mai declasa la disparitia tensiunii de 12v de pe plafoniera.Obs. dupa aceasta modificare o sa sesizezi un zgomot(zumzet) care-l produce releu in mometul cand se stinge plafoniera datori faptului ca tensiunea dispare progresiv,succes!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va multumesc, in special lui "negorosso". Ma gandesc sa incerc si varianta cu releeul, dar nu sunt foarte convins, deoarece plafoniera se stinge in momentul cand armez alarma, deci nu cred ca mai are ce tensiune sa dispara dupa 20 min. Dar, cine stie...Scuze pt intarziere, au fost multe sarbatori in ultima vreme.

Link spre comentariu

becul de pe plafoniera se poate stinge si daca iei minusul ,dupa 20 min. calculatorul masinii ia plusul! si alarma simte asta ,crede-ma pe cuvant asta e cauza,monteaza un releu si o sa mearga ! am montat alarme pe mai multe Fabia si a mers .

Link spre comentariu

Ok, m-ai convins sa incerc, doar sa gasesc ceva mai mult timp liber. Am sa revin cu rezultatele experimentului. Ca sa nu gresesc, spui ca firul verde e cel cu problema si ala trebuie izolat de plafoniera, da?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Azi am reusit sa-mi fac timp si sa ma ocup de alarma, si intr-adevar negorosso a avut dreptate :aplauze . Acum totul e OK (mai putin zumzetul releului, dar poate am sa-i gasesc si lui o rezolvare).Ii multumesc lui negorosso pentru sfaturi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări