Dr.L Postat Septembrie 4, 2009 Partajează Postat Septembrie 4, 2009 Pune poze clare cu ce ai facut,din vorbe nu se intelege mare lucruChiar daca ai diodele puse corect,la iesire o sa ai curent continuu pulsator(care tot trece prin 0,doar ca electronii circula intr-un singur sens)Ca sa obtii CC,iti trebuie o bobina pe iesire (cum s-a mai scris si mai sus) Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 6, 2009 Partajează Postat Septembrie 6, 2009 ...dar ce mi se pare ciudat e ca masoara ~ 56 V masurat cu multimetru si pe pozitia Curent Continuu dar si pe alternativ . Am mai vazut pe un site ca diodele ar trebui montate 2 pe un radioator si doua pe rediatoare separate , si eu le am montate tot cate doua pe un radiator...E normal, ai curent continu pulsatoriu acolo, la 100Hz, findc? nu e filtrat cu condensator, e numai redresat.Cu radiatoarele treaba e asta, explicat? foarte simplu: Cazul 1: diodele de acela?i tip (de exemplu cu + la ?urub) se monteaz? 2 pe un radiator comun care va fi polul +, ?i altele 2 pe radiatoare separate, polul - fiind realizat din legarea împreun? a sîrmelor celor 2 diode. Toate radiatoarele se monteaz? pe un suport izolant, excep?ie fiind cazul folosirii de diode inversate (cu - la ?urub, cele române?ti sînt notate cu ''R'' la sfîr?it), cînd cele 2 de pe radiatorul comun, al polului -, se pot lega direct la mas?, numai cele montate separat ptr polul + trebuie izolate. Cazul 2: diode de tipuri diferite (2 cu + la ?urub ?i 2 cu - la ?urub), montate cîte 2 pe cîte un radiator comun, unul ptr polul + izolat de ?asiu ?i unul ptr polul -, acesta din urm? se poate lega direct la mas?. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum